VOID FORGER - Ruined

Ruined FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 03.04.2012
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2012: #241
Void Forger more
Componenta:
Bogdan - chitara, voce
Anca - bas
Volo - tobe, voce

TRACKLIST:

01. Pointless Media02. Relief03. Automation
Void Forger este un nume despre care nu stiam absolut nimic in urma cu cateva luni. Ce mi-a atras atentia asupra grupului bucuresteano-bacauan? Sincer sa fiu, in primul rand trupele pe care Void Forger le citeaza ca influenta: Black Flag, Saint Vitus si Autopsy, ca sa numesc doar o parte dintre ele. La inceput de aprilie, dar nu pe 1 aprilie (ca sa fiti siguri ca nu-i nici un fel de gluma), ci pe 3 aprilie, trupa a lansat primul material. Demo-ul numit Ruined, este o surpriza placuta pentru ascultatorii de sonoritati extreme, de factura cavernoasa si cantate intr-un tempo mediu si apasat. Trei piese, ce insumeaza putin peste 17 minute, suficient pentru a avea o imagine a ceea ce propun Void Forger si a intelege cam ce are de gand sa faca trupa. As descrie muzica grupului ca fiind o combinatie de doom/death metal cu sludge metal si ceva faze black metal.

Prima piesa de pe disc, Pointless Media vorbeste despre valoarea si utilitatea discutabila a mediei controlate, ce serveste anumite interese si livreaza catre consumatori ceea "ce trebuie" si nu ceea ce conteaza cu adevarat. Iar aici daca ne gandim putin, realizam ca sunt atatea si atatea publicatii sau canale media ce scot in fata produse de o calitate discutabila cu rolul de a prezenta "adevarata valoare". Ideologic, este o piesa extrem de curoajoasa si cu un mesaj social mai puternic decat s-ar vedea la o prima auditie. Ei bine, lucrurile nu sunt deloc complicate, iar cu putina atentie, rotitele se pun repede in miscare. Pacat ca aceasta piesa nu va ajunge la o audienta mai vasta, la o audienta ce ar trebui sa inteleaga intr-adevar mesajul transmis de grup.

Cea de-a doua piesa de pe disc, Relief, urmeaza aceeasi directie spirituala si filozofica a piesei de inceput, totul avand acelasi mesaj social. Piesa vorbeste despre schimbare, iar schimbarea vine in mai multe forme. In primul rand pleaca din fiecare individ si in fiecare caz imbraca alte haine, alte directii. Dar schimbarea despre care vorbesc Void Forger este din pacate la fel de idealista, si putin probabil de realizat intr-un viitor apropiat. Asta daca privim lucrurile dintr-o perspectiva politico-militara. Insa daca vrem, putem vedea piesa si ca pe o ghicitoare spusa pe note metalice. Viata are multe suisuri si coborasuri, dar in momentul in care se stinge lumina, toate acestea dispar.

Cea de a treia piesa de pe disc este Automation; vorbeste despre automatismele pe care le dezvoltam in timp. Unele sanatoase, cele mai multe, nu. Trupa vorbeste in aceasta compozitie despre riscul de a cadea intr-o extrema in care devenim niste mici roboti, ce executa sarguincios, fara sa gandeasca si fara sa realizeze ceea ce conteaza cu adevarat. Aplicata la un nivel mai mare poate fi o descriere scurta a nuvelei lui George Orwell - 1984. Sinistru, daca ne gandim in profunzime in aceasta directie, nu?

Inchei prin a spune ca Void Forger este un grup asupra caruia trebuie sa ciuliti bine urechile, daca nu din punct de vedere al sonoritatilor metalice propuse (doom/death meets sludge/black metal & hardcore punk), macar pentru lirica pieselor, lirica prin care trupa filtreaza probleme cotidiene ce nu pot fi ignorate.

H. more Nota: 7.5


Posted at 00:36 |  06 Aprilie 2012  | 0 Comentarii  | 3020 Vizualizari

Comenteaza la: Ruined

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)