LAMB OF GOD - Sacrament

Sacrament FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.08.2006
CASA DE DISCURI: Epic Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2006: #21
Lamb of God more
Componenta:
Randy Blythe - voce, Mark Morton - chitara, Will Adler - chitara, John Campbell - bas, Chris Adler - tobe
TRACKLIST:

1. Walk With Me2. Again We Rise3. Redneck4. Pathetic5. Foot To the Throat6. Descending7. Blacken the Cursed Sun8. Forgotten (Lost Angels)9. Requiem10. More Time to Kill11. Beating on Death's Door

Cineva spunea ca daca acum 10 ani, cand te apucai de chitara, era bine (si la moda) sa incepi sa exersezi cu piese Metallica, acum, acest Sacrament al celor de la Lamb of God ar fi suficient. Asta spune multe despre o trupa ale care prime albume erau relativ primitive in termeni de tehnica si care, iata, a devenit un standard in materie de executie. Lucru cu care pot fi foarte de acord. Dupa ascultarea albumului, deja descoperisem cateva riff-uri simpatice, dar n-am ramas in minte cu nici o piesa. L-am mai pus o data, parca parca incepeam sa recunosc ceva. OK, probabil ca am nevoie de lecitina. A treia ascultare deja a lasat ceva urme.

Dupa 3 x 11 piese Lamb of God, recunosc ca acest album este in primul rand o super-colectie de riff-uri. Nou inventate, foarte groovy, excelent executate. Tonuri impecabile de chitari, mix perfect intre ele. Punct forte numarul unu, dar tot cu Metallica m-as apuca de chitara. Vocea lui Blythe merge bine pe ideea trupei, e mai versatila ca pana acum dar pare un pic supra-produsa. Plus cu minus. Plus serios la tobe, unde Chris Adler e unul din bateristii pe care ii apreciez. Ritmurile sunt variate, percutiile si gamele variate de sunete ale cinelelor de tip efect sunt serios puse in valoare, ca sa nu mai zic ca omul stie si cu pedala dubla suficient cat sa dea si mai multa intensitate oricarui riff.

Si deci ce nu-mi place la acest album? mai ales ca suna exact cum trebuie sa sune orice trupa de death/metalcore din marele val (maree) american(a) ar trebui sa sune si un pic mai mult. Dar totusi nu-mi place ceva. Cred ca daca ar fi suedezi, mi-ar fi mai simpatici. Nu-mi place ca-i uneori exagerat de plin de efecte. Uneori ma oboseste totusi vocea, ca sa nu mai spun de mesaj. Si in general am o problema cu trupele americane care suna foarte la fel una cu alta, mai la fel decat suna suedezii intre ei. Dar e posibil totusi sa avem de a face cu un produs care va tinde sa individualizeze Lamb of God, sa-i creasca cota, sa faca din ea o trupa peste medie si din punct de vedere comercial. Oricum, probabil cel mai complet album al lor. Ii mai dau si a patra si a cincea ascultare. E totusi ceva acolo ce multe trupe similare din State nu ating. Un pic mai multa atmosfera, cel putin. Dar tot balansul face albumul asta sa fie unul care merita ascultat.  Ca sa nu mai spun ca influentele Pantera nu-s un lucru rau in cazul lor.

Ca sa zic asa, nu m-as apuca de chitara cu Lamb of God. As merge tot cu Metallica, desi stiu ca nu-s suedezi. Dar daca n-ati ascultat niciodata metal made in USA post 9.11, puteti sa incepeti cu Lamb of God. Daca insa ati facut-o, cu atat mai mult puneti mana, neaparat, pe acest album pana cand n-o incepe si muzica americana sa se faca in China. Sau mai rau, in Irak.


Cynyc more Nota: 8.5


Posted at 19:38 |  26 Septembrie 2006  | 4 Comentarii  | 6103 Vizualizari

Comenteaza la: Sacrament

 • parca putin mai violent ca Ashes of The Wake dar parerea mea e ca nu se ridica la nivelul predecesorului sau.

  1. Posted by Tyberius | 07 Noiembrie 2006 23:35
 • Daca in 80% ai dreptate, te contrazic si spun ca este un album f bun si nu stiu cat de mare fan esti al acestui gen SPEED METAL.Si cred ca au ceva in plus cum ai spus si tu,ca e tehnica chitaristilor care este super....sau originalitatea(in ciuda influentelor inevitabile tuturor).Eu m-as apuca de chitara cu Lamb of god,dar e cam tarziu :),m-am apucat de chiatara si nu a fost metallica si nici lamb :).
  Si apropo cred ca acel ceva este chiar vocea si de ce nu liniaritatea muzicii(traim zic eu intr-o lum

  2. Posted by florian | 17 Decembrie 2006 22:17
 • productie foarte buna, poate vocea un pic prea in fata, valoare sub ashes of the wake

  3. Posted by edlund | 27 Ianuarie 2007 11:12
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance