ROTTING CHRIST - Sanctus Diavolos

Sanctus Diavolos FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.09.2004
CASA DE DISCURI: Century Media
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 10 voturi

Top 2004: #139
Rotting Christ more
Componenta:
Sakis - voce, chitara
Andreas - bas
Themis - baterie
TRACKLIST:

01. Visions Of A Blind Order02. Thy Wings Thy Horns Thy Sin03. Athanti Este04. Tyrannical05. You My Cross06. Sanctimonius07. Serve In Heaven08. Shades Of Evil09. Doctrine10. Sanctus Diavolos
 

Evoluand permanent de-a lungul celor 17 ani de existenta, grupul elen Rotting Christ si-a castigat statutul de trupa cult in aria metalului extrem. Desi orientarea stilistica a trupei a cunoscut pe parcursul celor 9 albume editate pana in prezent schimbari importante, un lucru a ramas la fel ca la inceput: intensitatea. Indiferent ca au fost orientati mai mult spre zona unui dark metal melodic sau spre black metalul agresiv grecii si-au format un sound unic, usor recognoscibil, fapt care le si confera o pozitie speciala in randul trupelor de metal.

Noul album Sanctus Diavolos deschide cel de-al 9-lea capitol in istoria Rotting Christ si in ciuda recentelor schimbari de componenta din sanul trupei, abordarea stilistica nu difera aproape deloc de precedentul disc "Genesis". Totusi plecarile lui George (clape) si Costas (chitara) si-au pus intr-o oarecare masura amprenta asupra noului album, acesta lasand pe alocuri impresia de lipsa de omogenitate, fapt ce nu i se poate reprosa lui "Genesis". Daca in urma cu doi ani eram uimit de reintoarcerea grupului catre zona agresiva, acum aceasta orientare catre radacini este chiar mai pregnanta. Insasi piesa de deschidere, Visions Of A Blind Order , este o mostra din tendinta grecilor de a aduce un aer primitv, brut in muzica lor, prin folosirea pasajelor ultra rapide. Totusi elementele brutale nu sunt exacerbate, ele fiind contrabalansate de folosirea intensiva pe tot parcursul albumului a corurilor feminine, a samplerelor si a clapei. Acest mixaj sonor are darul de a crea o muzica foarte dinamica, intensa si dominata de o atmosfera apasatoare. La creionarea peisajului sumbru contribuie si lirica, in care temele de baza sunt ca de obicei iadul, domnia terorii, raul, demonii, in general subiecte ce tin de partea intunecata a spiritului uman.

Ca structura piesele sunt construite pe scheletul riff-urilor de chitara, element esential in orice album Rotting Christ. Si pe Sanctus Diavolos Sakis a reusit cateva constructii magistrale si chiar daca riff-urile nu exceleaza prin complexitate, ele au un impact direct asupra ascultatorului fiind usor de retinut. Beat-urile si pedala dubla peste care se suprapun riff-rui de chitara repetate obsesiv dau piese de o intensitate rar intalnita la alta trupa, vartejul sonor fiind intrerupt doar de intermezzo-uri unde prim planul este luat de coruri si pasaje de clape. Vocea lui Sakis este iarasi unul din atuurile Rotting Christ, timbrul sau inconfundabil contribuind din plin la forta discului iar momentele in care versurile sunt recitate in latina accentueaza si mai profund aura mistica care inconjoara acest album.

Sanctus Diavolos a fost inregistrat in studio-ul SCA din Grecia, Sakis, liderul grupului, fiind producator si a fost mixat de catre celebrul Fredrik Nordström (In Flames, Arch Enemy, Dimmu Borgir, etc.) in studio-ul suedez Fredman. Prin urmare productia se afla la un nivel foarte ridicat, asigurand inca un plus acestui disc. Rotting Christ au creat o noua bijuterie de metal extrem, prin care sa isi poate imprastia in lume mesajul intunecat: Serve in Heaven or rot in hell !


Dragos P. more Nota: 9


Posted at 23:35 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 6392 Vizualizari

Comenteaza la: Sanctus Diavolos

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance