DREAM THEATER - Score

Score FORMAT: DVD
DATA APARITIEI: 11.10.2006
CASA DE DISCURI: Rhino Entertainment Company
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Dream Theater more
Componenta:
James LaBrie - voce; John Petrucci - chitara; Jordan Rudess - clape; John Myung - bas; Myke Portnoy - tobe;
TRACKLIST:

DVD1: Live in Radio City Music Hall, New York01. The Root of All Evil02. I Walk Beside You03. Another Won04. Afterlife05. Under a Glass Moon06. Innocence Faded07. Raise the Knife08. The Spirit Carries On~pauza~09. Overture10. About to Crash11. War inside My Head12. The Test That Stumped Them All13. Goodnight Kiss14. Solitary Shell15. About to Crash (reprise)16. Losing Time / Grand Finale17. Vacant18. The Answer Lies Within19. Sacrificed Sons20. Octavarium~bis~21. Metropolis Pt. IDVD2:- Tour Documentary- Octavarium Animation- Band Biograpfy- "Another Day" (live in Tokyo, 1993)- "The Great Debate" (live in Bucuresti, 2002)- "Honor Thy Father" (live in Chicago, 2005).

Score este menit sa marcheze 20 de ani de activitate a celor de la Dream Theater. Dupa 20 de ani, poti sa stai o clipa sa tragi linie si sa vezi cam ce ti-a iesit, iar celor de la Dream Theater le-a cam iesit, chiar daca pe parcurs n-au scapat nici de critici, nici de dezamagiri. Aniversarea e sarbatorita cum trebuie, cu un concert amplu si spectaculos, sustinut simbolic la ei acasa, in New York, si de acest produs foarte bine facut. Deh, Dream Theater a fost mai ales in utimii ani o masina de marketing iar acest DVD nu face exceptie de la regula, continand, pe langa concertul amintit, o biografie a trupei, povestita chiar de membrii ei (prezenti sau trecuti), cateva filmari rare si o animatie.

Concertul in sine, e impartit in doua parti, prima cu o selectie destul de piese de aparte din albumele trupei, cantate doar de cei 5. Accentul e pus pe piese cantate mai rar sau aproape deloc, inclusiv cele din perioada incipienta a trupei (pe vremurile cand se numeau Majesty). Piese de genul Raise The Knife, Another Won, After Life sunt dedicate in special fanilor de o viata. Si cum arata si imaginile dinaintea concertului, la fata locului au fost oameni care fie ca aproape calatorisera odata cu trupa, urmarind mai multe concerte din acelasi turneu sau fani veniti de la mii de kilometri distanta, inclusiv din alte tari, special pentru eveniment. In a doua parte, impreuna cu orchestra simfonica simbolic si ea denumita Octavarium Orchestra, Dream Theater au pus accentul pe realizarile lor in maniera simfonica, pretabile in mod special acestei colaborari, si anume Six Degrees of Inner Turbulence (2002) si Octavarium (2005), incheind entuziasmant cu un perfect Metropolis.

Aceasta prestatie, excelenta in ansamblul ei, merita o serie de observatii, prima fiind ca in unele ocazii, orchestra din spatele trupei nu prea tine pasul cu cei 5 muzicieni, de multe ori fiind relativ inexistenta si in mix. Intro-urile de la piesele mai sus amintite, partile mai putin furtunoase si cateva pasaje instrumentale (de exemplu cele de la War Inside My Head) suna insa impecabil. O a doua mentiune este prestatia lui James LaBrie, probabil una din cele mai bune pe care le-am vazut pana acum, numarand aici DVD-urile anterioare, seria de bootleg-uri oficiale disponibil plus concertul de la Bucuresti. Si nu in ultimul rand, alaturi de manifestarea impresionanta a publicului, trebuie amintita executia impecabila dar mai ales exuberanta, plina de placere si bucurie a celor 5.

Al doilea DVD ne prezinta cateva filmari mai putin vazute (printre care si The Great Debate, live in Bucuresti) si o animatie pe care merita sa o vedeti. Partea cea mai interesanta ramane insa istoria trupei, povestita de Petrucci, Portnoy si Myung, cu interventiilor celor veniti sau plecati pe parcurs. Povestea formarii trupei la Berklee College Of Music, repetitiile si studiul zi de zi, problemele cu componenta sau casele de discuri merita vazuta macar o data. Chiar daca unele lucruri par exagerate, povestea Dream Theater, mai ales la inceputuri, este una impresionanta. Si care intareste (daca mai era nevoie) ideea  ca omul din spatele sucesului Dream Theater ramane Mike Portnoy, dealtfel cel care s-a ocupat indeaproape de aces DVD, ca dealtfel si de cele precedente.

Pe ansamblu, un material pe care ma bucur ca mi l-am cumparat si-l am in colectie, lucru pe care imi permit sa-l recomand macar celor au fost sau sunt fani ai acestei trupe. Si pentru ca trebuie sa primeasca un scor si de la noi, aproape ca ar primi un maxim, daca n-ar fi, cumva, prea auto-laudativ.


Cynyc more Nota: 9


Posted at 12:24 |  07 Noiembrie 2006  | 4 Comentarii  | 6290 Vizualizari

Comenteaza la: Score

  • In fiecare zi aflam lucruri noi, man. Nimeni nu s-a nascut invatat.

    1. Posted by klawz | 08 Noiembrie 2006 22:00
  • mda,tot disc. Pe Dream Theater ii iertam,sunt granzi. :)

    2. Posted by george | 09 Noiembrie 2006 15:52
  • Dream Theater...nu stiu dak exista cuvinte potrivite sa descrii muzica celor de la DT, sunetul lor este unic....Orice instrumentist ramane cu cura cascata cand vede un concert de-al lor...Sa ne amintim de grandiosul concert Live Scence from New York, concert care de altfel le-a dat curaj sa continue sa compuna si Live at Budokan unde au aratat publicului cum se tine un concert live adevarat...Iar acum, mandrii, au realizat un concert aniversar dupa 20 ani de munca...si lucrul acesta se vede si se aude...T

    3. Posted by Codrin | 03 Decembrie 2006 18:50
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)