OZZY OSBOURNE - Scream

Scream
FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 15.06.2010
CASA DE DISCURI: Epic Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.5
NOTEAZA ALBUM: 28 voturi

Top 2010: #311
Ozzy Osbourne more
Componenta:
Ozzy - voce
Gus G. - chitara
Adam Wakeman - clape
Rob "Blasko" Nicholson - bas
Tommy Clufetos - tobe
TRACKLIST:

01. Let It Die02. Let Me Hear You Scream03. Soul Sucka04. Life Won't Wait05. Diggin’ Me Down06. Crucify07. Fearless08. Time09. I Want It More10. Latimer’s Mercy11. I Love You All
Cand scrii despre un album Ozzy Osbourne, e destul de greu sa nu raportezi muzica la ce se intampla cu omul Ozzy – mai ales daca esti/ai fost fan.
Ascultand muzica, am avut aceeasi reactie pe care o am la omul Ozzy de la Ozzmosis incoace (a fost ultimul album care mi-a placut fara rezerve – cel mai mult dupa The Ultimate Sin). Si pentru ca multa lume zice ca Ozzy merita o statuie, am sa folosesc chiar aceasta analogie.

Citesti un interviu cu Ozzy Osbourne. Se ajunge la serialul care poarta numele familiei domniei sale. Si incepe Ozzy si plange si se justifica: regreta enorm, a fost un serial care trebuia sa fie complet obscur si el era convins ca n-are succes, face cateva episoade si scapa. Dar cand a devenit un hit n-a avut ce face, semnase deja contracte pentru mai multe serii, of, of, of, si ce mai regreta. Si eu il cred, sunt chiar impresionat si ajung sa spun cum spuneau oamenii despre la fel de celebra familie The Ceausescus: “Nea Nicu’ e de treaba, bre, ELENA e o nenorocita, EA l-a pus sa faca toate astea!”. Pac – statuia lui Ozzy se repara ca prin minune!
Dupa care ma reculeg si imi vin in minte cateva chestii la fel de comerciale pe care Ozzy le-ar fi putut evita: spotul la Pepsi, spotul la telefonul mobil Samsung si alte cateva spoturi – cam slabute, dar aducatoare de bani buni. Ceea ce nu-i o crima, dar nu se pupa deloc cu ce-a spus Printul Intunericului mai sus. Trosc – crapa nitel statuia!

Dupa care citesc de Ozzfest. Daca tin bine minte, cand am auzit prima data de Ozzfest trebuia sa fie un festival pentru trupe tinere si talentate care urmau sa devina celebre sub inaltul patronaj al lui Ozzy. Intre timp ati vazut si voi ca festivalul s-a umplut de tinere sperante gen Metallica si Korn. Trosc – iar crapa statuia!
Numai ca Ozzy face ochii mari si zice: “V-am zis sa nu ma mai intrebati de Ozzfest; e ideea lui Sharon, e festivalul ei!”. Pac – se repara statuia: “El e de treaba, bre! EA e o nenorocita!”.

Ei bine, exact, exact asa vine albumul asta.
Inca inainte de a-l asculta ai un moment de confuzie. Zice Zakk Wylde intr-un interviu (nu tin minte exact cuvintele, dar ideea era): “M-am dus intr-o zi pe la studio si mi-au zis: ‘Stii, tu n-o sa mai canti, o sa fie Gus la chitara!’. Am fost uimit. Habar n-aveam...”  Trosc – crapa statuia (aproape pica)!.
Dupa care vine Ozzy si zice (la fel, redau ideea): “Era normal sa-l las pe Zakk sa se ocupe de Black Label Society, care devenise un proiect mare. Oricum, il avem pe Gus G (de la Firewind –n.a.), care o sa ne ajute, vine cu idei noi...”. Da, foarte bine, Ozzy s-a reinventat cand a schimbat chitaristii. Pac – se repara statuia!

Si ajungi sa asculti piesele.
Prima data esti atent la chitara. Se vede inca de la Let It Die: Gus G se descurca bine, parca primul cantec e facut ca sa te linisteasca sa-ti spuna ca postul de chitarist e pe maini foarte bune. Pac – se repara statuia!
Dupa care vezi ca Gus e Zakk Wylde 2 si ca ce canta el la Firewind nu se vede catusi de putin pe Scream. Si te uiti atent la compozitori si vezi ca singurul co-autor e... producatorul Kevin Churko??. Trosc – crapa statuia!

Dupa aia te uiti la voce. Exista momente cand ti se pare ca Ozzy se taraie prin strofa, ca nu poate s-o duca la capat nici macar ajutat de toate efectele care ii modifica vocea – aproape la fel de multe ca la Black Rain. Si iti vine sa zici ce-a zis dl. Ciuma Neagra mai jos: “Unii oameni nu stiu cand sa se opreasca”. Trosc – crapa statuia!
Dupa care vine refrenul, unde Ozzy e Ozzy pe care il stii si, chiar atunci cand vocea e “ajutata”, parca suna ca pe vremuri. Marturie stau Let Me Hear You Scream, Diggin’ Me Down (6 minute, dar bune) si Fearless. Ca si balada Life Won’t Wait. Pac! – se repara statuia din nou.
Si apropo de balade: Life Won’t Wait e pac!, dupa care cand vine Time – de cate ori am auzit-o? - trosc!. De I Love You All nici nu mai zic.

Mai sunt niste chestii care nu sunt nici trosc!, nici pac!. Sectia ritmica e un exemplu. Tobarul Tommy Clufestos chiar imi place, iar Blasko ii tine isonul onorabil. Deh, s-au intersectat cu Rob Zombie, ce as putea sa le zic eu de rau?
La fel si versurile: cam aceleasi fraze, dar re-combinate astfel incat sa nu iti dea dureri de cap. Ca si coperta, de la care oricum nu aveam alte asteptari.

Concluzie: e sub No More Tears si (pentru mine) sub Ozzmosis – trosc statuia!, dar e peste Down To Earth si Black Rain – pac statuia!
Oricum, probabil Ozzy zice ca si Hagi: “Nu vreau statuie cat sunt in viata!” si isi vede de drum. El e baiat bun, dar Sharon, dom’le, EA e nenorocita!

P.S. Asa nenorocita cum e, a avut ideea promotionala de a oferi cate o copie digitala a albumului fiecarui om care si-a luat bilet la Ozzfest pana la o anumita data. Sau a fost ideea lui? Ma edific la Ozzfest Boston, ma duc direct si-l intreb!

Tzugu more Nota: 7.5


Posted at 06:23 |  05 Mai 2010  | 6 Comentarii  | 5779 Vizualizari

Comenteaza la: Scream

  • Ce misto e Life Won't Wait

    1. Posted by Geralt de Rivia | 18 Iunie 2010 11:24
  • Nu inteleg. ce e... asta? Unii oameni ar trebui sa stie cind sa se opreasca.

    2. Posted by CiumaNeagra | 16 Iulie 2010 16:12
  • Albumul nu este chiar asa de prost cum ma asteptam. In opinia mea este cel mai bun album Ozzy de la Ozzmosis incoace.

    3. Posted by b.o.b. | 19 Iulie 2010 16:51
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Har

Trupa: Dordeduh
Aparitie: 29.05.2021
Casa de discuri: Prophecy Productions
 - Har
TRACKLIST
01. Timpul întâilor02. În vielistea uitarii03. Descânt04. Calea magilor05. Vraci de nord06. Desferecat07. De neam vergur08. Vaznesit

Obarsie

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 12.02.2021
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Obarsie
TRACKLIST
1. Cel din urma2. Taina3. Codru Moma4. Cant adanc5. Caloianul6. Ucenicii din Hartop I7. Ucenicii din Hartop II

Long Day Good Night

Trupa: Fates Warning
Aparitie: 06.11.2020
Casa de discuri:
 - Long Day Good Night
TRACKLIST
01. The Destination Onward02. Shuttered World03. Alone We Walk04. Now Comes the Rain05. The Way Home06. Under the Sun07. Scars08. Begin Again09. When Snow Falls10. Liar11. Glass Houses12. The Longest Shadow of the Day13. The Last Song

Grandeur

Trupa: White Walls
Aparitie: 23.10.2020
Casa de discuri:
 - Grandeur
TRACKLIST
01. False Beliefs02. Eye for an I03. Home Is on the Other Side04. Holy Worse05. Velvet06. Speaking in Tongues07. Starfish Crown08. Locked-in Syndrome09. Month’s End10. The Descent11. Marche Funèbre

Gloria

Trupa: The Mono Jacks
Aparitie: 26.01.2020
Casa de discuri:
 - Gloria
TRACKLIST
01. Nemuritori02. Ce se întâmpla03. Gloria04. Om05. Umeri aurii06. Caleidoscop07. Spuneai08. Caffè sospeso09. Noua vieti10. Ce ramâne11. Zbor

The God-Shaped Void

Trupa: Psychotic Waltz
Aparitie: 14.02.2020
Casa de discuri: InsideOut
 - The God-Shaped Void
TRACKLIST
01. Devils and Angels02. Stranded03. Back to Black04. All the Bad Men05. The Fallen06. While the Spiders Spin07. Pull the String08. Demystified09. Season of the Swarm10. Sisters of the Dawn11. In the Silence