ANACRUSIS - Screams and Whispers

Screams and Whispers FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 11.05.1993
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
10.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 1993: #14
Anacrusis more
Componenta:
Kenn Nardi - voce, chitara
Kevin Heidbreder - chitara
John Emery - bas
Paul Miles - tobe
TRACKLIST:

01. Sound the Alarm02. Sense of Will03. Too Many Prophets04. Release05. Division06. Tools of Separation07. Grateful08. A Screaming Breath09. My Soul's Affliction10. Driven11. Brotherhood?12. Release (remix)
Screams and Whispers este ultimul album din cele patru semnate de aceasta trupa, adepta a metalului progresiv. Dupa aparitia superbului Manic Impressions (1991), cei de la casa de discuri Metal Blade le-au pus pe tava americanilor toate conditiile necesare pentru inregistrarea unui nou album. Astfel, acestia au beneficiat de aportul producatorului Bill Metoyer, cel cu care Slayer si Trouble au cunoscut pentru intaia oara gustul succesului, in timp ce studioul in care s-au facut inregistrarile a fost acelasi Royal Recorders, cel care a dat nastere si precedentului disc, mai sus amintit. Din pacate tobarul Chad Smith a ales sa paraseasca trupa, fiind inlocuit cu Paul Miles, care pe acest album isi face treaba mai mult decat onorabil.

Cele 11 piese au fost compuse in principal de liderul trupei Kenn Nardi (voce/chitara), primind o mana de ajutor si de la ai sai colegi Kevin Heidbreder (chitara) si John Emery (bas), numai pe anumite piese, reusind astfel sa pastreze aceeasi linie muzicala ca si pe anteriorul disc, dar totusi cu un sunet ceva mai aerisit. Hitul albumului este Sound the Alarm - poate cea mai cunoscuta piesa din intreaga lor discografie, mai ales prin prisma faptului ca dispune si de un clip video, unul destul de difuzat si pe MTV Romania undeva pe la inceputul anilor 2000, odata cu emisiunile lui Lenti Chiriac. In mod cert Release, Grateful, My Souls Affliction, sau Brotherhood?, ca si restul pieselor ramase, ar fi putut oricand sa aiba parte de acelasi tratament precum Sound the Alarm, intrucat nu sunt cu nimic mai prejos decat aceasta. 

Printre altele putem auzi si unele parti de clape, insa chiar si asa partiturile nu sunt foarte complexe, fiind mai degraba unele atmosferice, destul de ciudate pentru o trupa ce abordeaza un astfel de gen muzical. Oricum, pe Screams and Whispers se gasesc absolut toate ingredientele unui album de top, deoarece solourile de chitara semnate de Kenn si Kevin sunt de-a dreptul uimitoare, in timp ce John Eremy la randu-i, este impecabil cu al sau bas. Evident ca nici Paul nu se lasa mai prejos prin modul sau de a bate in tobe, dand dovada de o tehnica ireprosabila.

Datorita acestui disc, au reusit sa prinda un important turneu american alaturi de Mercyful Fate, dar si unul european impreuna cu Death – turneu despre care se spune ca a avut loc la insistentele lui Chuck Schuldiner, care a tinut cu orice pret ca Anacrusis sa le deschida concertele, fiind chiar una dintre trupele lui preferate in acele vremuri. Odata intorsi din acest turneu european, cei patru membri s-au dus fiecare la casele lor ramanand acolo pentru totdeauna, si lasand astfel in urma lor doua albume cu adevarat fabuloase (Manic Impressions si Screams and Whispers).

Chiar si asa, in ciuda tuturor asteptarilor, in 2009, cei de la Anacrusis au revenit in prin plan, editand primul lor demo - Annihilation Complete (scos initial in 1987). Un an mai tarziu au reinregistrat primele doua albume (Suffering Hour si Reason), printate pe un dublu CD numit Hindsight: Suffering Hour & Reason Revisited, fiind de altfel o aparitie extrem de utila pentru fanii Anacrusis. Pe langa aceste realizari discografice, au avut parte si de cateva concerte, atat in SUA, cat si in Europa. Nu se stie insa daca in acest moment exista vreun plan concret de viitor pentru Anacrusis, dar cu toate acestea asteptam din clipa in clipa un semn de viata de la Kenn, asemeni fiecarui fan in parte.

Fantotzii more Nota: 10


Posted at 09:38 |  29 Aprilie 2012  | 0 Comentarii  | 4216 Vizualizari

Comenteaza la: Screams and Whispers

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei