SHRINEBUILDER - Shrinebuilder

Shrinebuilder FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.10.2009
CASA DE DISCURI: Neurot Recordings
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2009: #67
Shrinebuilder more
Componenta:
Scott "Wino" Weinrich - voce, chitara; Scott Kelly - voce, chitara; Al Cisneros - voce, bas; Dale Crover - tobe, voce
TRACKLIST:

01. Solar Benediction02. Pyramid of the Moon03. Blind for all to See04. The Architect05. Science of Anger
Sfarsitul anului 2009 a scos la iveala o alta nestemata a scenei doom metal. Este vorba despre Shrinebuilder cu al lor prim album de studio numit, simplu, Shrinebuilder. Cine sunt ei si ce vor? Ei bine, daca inca nu ati recunoscut trupele alaturi de care activeaza muzicienii de mai sus, va propun sa incepem prezentarile. Shrinebuilder a luat nastere in anul 2008 si a fost initial formata din Scott "Wino" Weinrich (Saint Vitus, The Obsessed), Al Cisneros (Om, Sleep) si Chris Hakius (Om, Sleep). Dupa putin timp, Hakius a decis sa paraseasca Shrinebuilder, plecand, in aceeasi perioada, si din Om. In locul lui a venit bateristul formatiei Melvins, Dale Crover, cunoscut publicului mainstream si pentru scurta sa activitate alaturi de Nirvana, cu care a inregistrat cateva piese pentru albumele Bleach (1989) si Incesticide (1992). Totusi, ceva lipsea, si, astfel, cei trei muzicieni au apelat la ajutorul lui Scott Kelly. De fapt, Al Cisneros a fost cel care i-a propus frontman-ului Neurosis sa se alature ambitiosului proiect, acesta acceptand fara sa stea prea mult pe ganduri. Lucru normal, avind in vedere admiratia pe care el o are pentru muzica compusa de catre Wino cu The Obsessed sau Saint Vitus, dar si pentru muzica celor de la Melvins. Careul de asi era astfel complet.

Asadar, dupa o introducere privind componenta formatiei, haideti sa ne indreptam atentia asupra muzicii propuse de Shrinebuilder. La prima vedere, avem de a face cu un melanj in care este imbinat stilul fiecarui muzician angrenat in acest proiect. Totusi, indraznesc sa spun ca este mai mult decat atat. Pentru ca, chiar pe langa influentele primite din partea trupelor Om, Neurosis, Melvins, The Obsessed sau Saint Vitus, fiecare muzician interpreteaza pe langa partile instrumentale si o partitura vocala, oferind senzatia de unitate si de naturalete. Dat fiind faptul ca Scott Kelly si Al Cisneros sunt prieteni de peste 20 de ani, si ca e vorba de niste artisti recunoscuti si apreciati (pe merit) de publicul cunoscator (nu si de cel larg, din pacate), nu exista acea, sa ii spunem, "lupta de gherila" din cadrul trupei, cum se intampla in cazul multor supergrupuri. Astfel, cei patru muzicieni au reusit sa puna cap la cap, daca nu cele mai bune idei din cariera, cu siguranta pe cele mai bune pe care le-au avut in acel moment, si astfel au oferit fanilor genului unul dintre cele mai reusite albume de gen ale anului. Aceasta combinatie de stoner, sludge, doom, experimental si psychedelic nu avea cum sa dea gres, deci, Shrinebuilder este un produs ce va fi gustat pe deplin de ascultatorii genurilor mai sus amintite.

H. more Nota: 8.5


Posted at 01:36 |  14 Ianuarie 2010  | 8 Comentarii  | 2742 Vizualizari

Comenteaza la: Shrinebuilder

  • frate, ma mir ca nu ti-a fost rusine sa pui 8,5, cam cat da klawz la o trupa de *** pe care numai el si aia care canta in ea o asculta. de ce mai era nevoie ca sa urci nota cu 1 punct si jumatate, frate? chiar ca sunt curios, desi cre ca o sa te faci ca ploua.

    1. Posted by Lemmy | 14 Ianuarie 2010 12:22
  • adica daca ar fi dupa tine tu ai da notele in functie de numaru de ascultatori al trupelor? pfff, bine ca nu e dupa tine.

    2. Posted by Geralt de Rivia | 15 Ianuarie 2010 10:50
  • * numaru de ascultatori AI trupelor, pardon

    3. Posted by Geralt de Rivia | 15 Ianuarie 2010 10:51
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne