ABORTED - Slaughter & Apparatus – A Methodical Overture

Slaughter & Apparatus – A Methodical Overture FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.02.2007
CASA DE DISCURI: Century Media
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2007: #148
Aborted more
Componenta:
Sven De Caluwé - voce;
Sebastien Tuvi - chitara;
Matty Dupont - chitara;
Peter Goemaere - bas;
David Haley -tobe
TRACKLIST:

01. The Chondrin Enigma02. A Methodical Overture03. Avenious04. The Spaying Séance05. And Carnage Basked in its Ebullience06. The Foul Nucleus of Resurrection07. Archetype08. Ingenuity in Genocide09. Odious Emanation10. Prolific Murder Contrivance11. Underneath Rorulent Soil

BENELUX. In Luxemburg mi se pare ca exista o trupa de metal, imi scapa numele ei acum. Olandezii din Nederland au stat si stau bine la capitolul asta si sunt acoperiti in aproape toate ariile stilistice; e de ajuns sa dam doar cateva exemple: Everon (progressive metal), Gorefest (death metal), The Gathering (completati dvs. genul, mie imi scapa) sau God Dethroned (black/death). Belgienii au Ancient Rites. De cativa ani incoace au si Aborted, o trupa cu patronim care nu lasa loc de intors si cu titluri de piese explicite.     

Multa lume ii vede urmasii de drept ai Carcass-ului, iar in ceea ce priveste capitolul texte nu putem decat sa fim de acord. Muzical, insa, treburile stau putin diferit si, desi o oarecare paralela s-ar putea trage intre cele doua combo-uri, consider ca nu este esentiala in discutia noastra de astazi.      Porniti de la un grindcore naucitor si minimalist, Caluwe si amicii sai au avut grija sa evolueze mult din punct de vedere muzical si sa aduca acest aspect si la cunostinta ascultatorului. Astfel ca, fara sa paraseasca zona metalului foarte greu, Aborted pun accentul mai mult pe muzica si mai putin pe zgomot, cel putin in cazul ultimelor doua albume de studio.     

Daca punem in balanta hiperagresivul si ultrarapidul The Archaic Abbatoir de-o parte si Slaughter & Apparatus de cealalta, ultimul are in mod evident castig de cauza. De ce? In primul rand pentru ca e mai cursiv, coerent si echilibrat (suna bizar, este?). Portiunile liniare, voit violente si, implicit, extrem de solicitante pentru psihicul auditorului (omniprezente pe albumul anterior) sunt acum sporadice si permanent alternate cu armonii halucinante si solouri de chitara extrem de melodice pentru o trupa de metal greu. Am vaga impresie ca muzicalitatea foarte stranie care rezulta din combinatia de mai sus este cauza comparatiilor cu Carcass. Raman in continuare la parerea ca seamana dar nu rasare.      

Marele merit al belgienilor este ca sunt credibili in ciuda paralelelor facute de “criticii muzicali”, de cele mai multe ori in defavoarea trupei, ca reusesc sa fie autentici si inovatori intr-o scena metal unde e destul de dificil sa mai vii cu ceva nou, ca fac albume viabile si care stau in picioare fara probleme in fata oricarei comisii de evaluare. Nu in ultimul rand pentru ca sunt curajosi si isi asuma un mare risc, facand o muzica inaccesibila oricui (un death metal elaborat si progresiv), deci compromitand din start cam orice intentie de mercantilism. Cu toate acestea albumul vinde, presa vuieste, revistele de gen zic aproape exclusiv de bine, trupa e asaltata de comenzi online si are activitate live foarte sustinuta in perioada imediat urmatoare.     

Metalfan nu are cum sa faca exceptie de la regula (adica are cum, dar n-o s-o faca), astfel incat ne aliniem la tendinta generala de a primi cu bratele deschise acest album si de a-l da mai departe. Oral, in scris, dupa putirinta.


Sake more Nota: 8.5


Posted at 15:11 |  30 Ianuarie 2007  | 5 Comentarii  | 5893 Vizualizari

Comenteaza la: Slaughter & Apparatus – A Methodical Overture

  • Hai sa zicem la versuri seamana ei cu Carcass,dar pt mine tot ramane o trupa care combina grind-ul cu un melodic death(parerea mea)...trecand peste asta,albumul pot sa-l cumpar din alt loc inafara de pe site-ul oficial ?

    1. Posted by Sparky | 01 Februarie 2007 08:40
  • Din cate stiu, Century Media e distribuita la noi de Media Services, care aduc cedeurile de afara numai pe baza de comanda ferma. Asa ca daca ai nervii tari, incearca sa ii contactezi. Eu am incercat mai demult si mi-a fost de-ajuns.

    2. Posted by Sake | 01 Februarie 2007 11:24
  • melodic death..ha ha...asta a fost buna.poate vrei sa zici brutal death domnu sparky :)))

    3. Posted by Tyberius | 04 Februarie 2007 03:00
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance