BLOOD RED THRONE - Souls of Damnation

Souls of Damnation FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.06.2009
CASA DE DISCURI: Earache Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Blood Red Throne more
Componenta:
Vald (Osvald Egeland) – voce
Død (Daniel Olaisen) – chitara
Tchort (Terje Vik Schei) – chitara
Erlend Caspersen – bas
Anders Haave – tobe

TRACKLIST:

1. The Light, The Hate2. Harme3. Your Cold Flesh4. Human Fraud5. Demand6. Throne Of Damnation7. Prove Yourself Dead8. Not Turgenjev, But Close9. Ten Steps Of Purgatory10. Manifest of Lies (bonus, editie speciala)11. Affiliated with the Suffering (bonus, editie speciala; piesa lansata initial pe albumul omonim, 2003)

Departe de a fi o formatie-unicat in lume, Blood Red Throne sunt cu singurata o formatie aparte in peisajul saturat de black si metal melodic pe care-l exporta de obicei Norvegia. Asta datorita faptului ca singura lor legatura cu black metalul se face in istoria unora din membrii componenti - Tchort este binecunoscut datorita colaborarii cu Emperor, Carpathian Forest si Satyricon unde a fost coleg cu D?d - si nu prin stilul practicat de formatie.

Blood Red Throne sunt o formatie prolifica si punctuala: din 2001 incoace au lansat, din doi in doi ani, cate un album. Dupa spusele lui D?d, insa, lansarea albumului Souls of Damnation in iunie 2009 este menita sa marcheze, nu atat punctualitatea formatiei norvegiene, ci aniversarea a 20 de ani de la data cand Morbid Angel au lansat Altar of Madness %u2013 unul dintre cele mai influente albume din istoria death metalului. Acestea fiind spuse, nu e greu de ghicit in ce gen se incadreaza ultima productie Blood Red Throne: death metal brutal, in cel mai traditional stil, asa cum l-a inventat, exploatat si intors pe toate fetele si variatiunile scoala americana. Plus o doza sanatoasa de groove, ceea ce imprima albumului %u2013 alaturi de productia perfecta %u2013 un sound mai modern.

Pe Souls of Damnation isi dau intalnire, nu numai pasiunea lui D?d pentru Morbid Angel (ascultati, de exemplu, Human Fraud), ci si influente, unele chiar prea %u201Dcitete%u201D pentru a fi doar o coincidenta, din Cannibal Corpse (Demand va va aminti in mod sigur de Make Them Suffer), Deicide (de exemplu, pe Prove Yourself), Suffocation dar si din scoala poloneza. Este un album foarte energizant, care exceleaza prin executie, dar nu se remarca in mod deosebit la capitolul inventivitate. Nu-l recomand, prin urmare, decat fanilor nostalgici ai death metalului traditional sau, poate, neinitialilor dornici de un album sinteza al stilului; asta, pe o parte, datorita influentelor care, de multe ori, nici macar nu sunt camuflate, pe de alta, datorita faptului ca Souls of Damnation ofera cam tot ce-si poate dori un fan al death metalului traditional american: viteza si brutalitate, piese de headbanging, tobe intr-un ritm inuman, gore si riffuri mobilizante. Acestea din urma sunt cele care fac legea si dicteaza structura pieselor.

Daca in mare parte, totul este asta cum scrie in cartea canoanelor death metalului, trebuie sa recunosc ca basul lui Caspersen, care se detaseaza clar din mix, constituie singurul element-surpriza al albumului, singurul care respira o doza remarcabila de inspiratie. Pentru fanii basistului norvegian, vestea buna e ca pe Erlend Caspersen il vor reintilni anul acesta cu prilejul lansarii noului album Spawn of Possession, dar si live, pe 20 august, alaturi de Blood Red Throne, pe scena festivalului Rock City Open Air.

In concluzie, Souls of Damnation poate constitui un excelent compendiu de death metal american; albumul este inventiv atat cat ii permite caile batatorite pe care le urmeaza si, in ciuda aerului excesiv de familiaritate, nu e deloc plictisitor.


G.A.S. more Nota: 8.5


Posted at 10:33 |  01 Iulie 2009  | 0 Comentarii  | 3061 Vizualizari

Comenteaza la: Souls of Damnation

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way