STUCK MOJO - Southern Born Killers

Southern Born Killers FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.04.2008
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 4 voturi

Top 2008: #248
Stuck Mojo more
Componenta:
Lord Nelson – voce
Richard Ward – chitara
Mike Martin – chitara
Sean Delson – bass
Rodney Beaubouef – tobe
TRACKLIST:

01. I’m American02. Southern Born Killers03. The Sky Is Falling04. Metal Is Dead05. For The Cause Of Allah06. Open Season07. Prelude To Anger08. That’s When I Burn09. Yoko10. Home

Rap-metal. Cata bataie a fost prin 1994-95 pe brevetul de inventie a acestui gen, care parea ca va deveni o ramura bine stabilita a metalului, la fel de populara ca oricare alt subgen. Ei bine, pana la urma nici Rage Against The Machine, nici Body Count n-au rezistat (ambele trupe s-au reunit acum, dar deocamdata nimic convingator din punct de vedere discografic), RunDMC si Aerosmith nu s-au mai vazut de 100 de ani, iar brevetul va ramane probabil tot la Anthrax cu al lor I’m The Man.
Dar in tot acel val de rap-metalisti, nimeni nu s-a luat mai in serios decat Stuck Mojo, care a ilustrat ad-literam cliseele genului, reusind sa combine trei baieti sudisti albi ca neaua, cu parul lung, si un vocal negru si tuns regulamentar, dl. Bonz, care chiar venea dintr-o cultura autentica hip-hop. Dupa o cariera care a culminat cu albumul Rising (1998), Stuck Mojo au reusit sa se destrame doi ani mai tarziu, desi contractul cu Century Media i-a obligat sa duca la capat inregistrarea compilatiei Violate This, aparuta in 2001.
Urmand exemplul multor trupe celebre, Stuck Mojo s-au reunit cinci ani mai tarziu, dar diferentele de opinii au facut ca Bonz sa paraseasca trupa. Inlocuitorul a fost un prieten al sau, Lord Nelson, un apropiat (si un fan) al trupei de mai multi ani. Si ajungem in 2008, cand Napalm Records si-a asumat misiunea de a relansa Southern Born Killers, pe care baietii din Atlanta il auto-produsesera in 2007.
Ce sa zic... imi iau inima in dinti si marturisesc: imi place rap-metal-ul, mi-au placut si Stuck Mojo destul de mult la vremea lor. Si pentru combinatia reusita de alb-negru, si pentru mitraliera indignata a d-lui Bonz (crescut parca la scoala lui Ice-T) si pentru ca riff-urile d-lui Ward erau chiar sudiste si nu se sfiau sa se apropie de Pantera (scuzati blasfemia), Crowbar sau Corrosion Of Conformity.
Si asa ajungem la ce lipseste pe SBK. Lord Nelson e bunicel cu rimele, Ward are cateodata linii melodice inspirate si chiar pasaje de voce dragute (ca pe The Sky Is Falling sau That’s When I Burn). Insa rareori avem riff-urile alea grele si apasatoare de pe Rising; rareori avem furie necontrolata in sectia ritmica; si, cel mai important,  rareori avem rautatea aia anti-sociala a lui Bonz. Lord Nelson se pare ca e un bun crestin, un bun american si un bun (daca pot spune asa) anti-musulman. Ceea ce strica tot farmecul.
Dezamagirea incepe de la prima piesa – I’m American, unde, in ciuda chitarilor promitatoare, Lord Nelson ne da o lectie plicticoasa de political corectness de ne taie tot cheful de ascultat metal sau rap pe veci. Southern Born Killers e dezamagitor cu totul; la The Sky Is Falling si Metal Is Dead (gresit, doar rap-metal is dead, din pacate) sperantele mai cresc, dar se ingroapa definitiv la anti-musulmanele si anti-teroristele For The Cause Of Allah si Open Season. Poate-poate That’s When I Burn si Home mai au cate ceva de spus.
In mod cert Stuck Mojo nu mai e ce a fost. Un 7 dat cu oarecare indulgenta, gandindu-ma ca baietii trec printr-o perioada de acomodare. Sper ca viata de rock/rap-star sa-l mai vicieze pe Lord Nelson, poate asa om avea si noi parte de un album mai furios si lipsit de propaganda aia americana care te face sa dai cu CD-ul de pamant. Da, stiu ca am vorbit cam mult despre tematical versurilor, dar e rap-metal, ce sa fac :).


Tzugu more Nota: 7


Posted at 07:29 |  02 Aprilie 2008  | 4 Comentarii  | 4474 Vizualizari

Comenteaza la: Southern Born Killers

  • Tzugu, tu iei prea in serios lucrurile neserioase, si consideri neserioase lucrurile care intr-adevar fac diferenta. E o cronica foarte slaba si imi pare rau.De tine ca ai scris-o si mai ales de mine ca am citit-o.

    1. Posted by lenny | 04 Aprilie 2008 00:56
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way