ESOTERIC - Subconscious Dissolution Into The Continuum

Subconscious Dissolution Into The Continuum FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 28.06.2004
CASA DE DISCURI: Season of Mist
 
5.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2004: #91
Esoteric more
Componenta:
Greg Chandler - voce, chitara
Steve Peters - chitara
Gordon Bicknell - chitara
Andy Semmens - baterie
Mark Bodossian - bas
Olivier Goyet - clape
TRACKLIST:

01. Morphia02. The Blood of the Eyes03. Grey Day04. Arcane Dissolution
 

Esoteric reprezinta una din formatiile care odata ce si-au propus un drum de urmat, il exploreaza si il duc pana la capat. "Aventura" inceputa acum 11 ani cu Esoteric Emotions - The Death of Ignorance se continua si in 2004 cu albumul numarul 4: Dissolution into the Continuum . Adeptii unui doom metal depresiv si apasator, englezii ar putea fi cu usurinta catalogati ca promotori si pastratori ai doom-deathului, putine formatii alegand sa mai cante asa in anul de gratie 2004.

Fara a face compromisuri, trupa canta doar pentru descatusarea energiilor negative, pentru a-si exprima gandurile si emotiile, descoperindu-si cele mai intime si intunecate temeri in fata ascultatorului. Si va asigur, e destul de greu sa "intelegi" mesajul transmis, eu unul nu cred ca am fost chiar pe aceeasi lungime de unda cu ei, stilul abordat fiind foarte greoi, lent, cu rifuri prelungite si pe o tonalitate foarte joasa, un amestec, cumva, de Winter si My Dying Bride - As the Flower Withers.

In mod cert productia e peste albumele vechi, fiind in mod clar un atu in plus pentru a asculta acest album, precedentele fiind mult mai brutale, atata din punct de vedere al compozitiei cat si al productiei. Sunt insa voci care spun ca formatia si-a "pierdut" din mesaj prin aceasta imbunatatire a calitatii productiei, efectul final nemaifiind la fel de intens si direct. Mi se pare o exagerare destul de mare, oricum sunetul fiind destul de infundat, desigur in mod voit, si dificil de perceput.

Muzica lor vine din proiectarea imaginilor mentale si a emotiilor componentilor, proiectii venite uneori in urma folosirii anumitor halucinogene si droguri, pentru a "excita" imaginatia si creativitatea.

Mesajul e in mod clar unul intunecat si depresiv, plin de emotii si atmosfera, in general sumbra, reflectand emotiile negative si partea intunecata a naturii umane. Aceasta explorare a sinelui vine ca urmare a modului de scriere a pieselor, ca o eliberare a componentilor fata de toate pericolelele si rautatile intalnite in viata de zi cu zi. Primele trei piese sunt foarte lungi, in general de 15 minute, ultima reprezentand un fel de outro de "numai" 5 minute. Nu am inteles de ce piese atat de lungi, continuand aceleasi si aceleasi rifuri pana la plictiseala, facandu-te sa te gandesti: Oare piesa asta chiar nu se mai termina?. Intr-adevar, stilul abordat permite continuarea obsedanta a unor ritmuri pana la intiparirea lor in minte, dar de aici si pana la a repeta aceleasi cateva acorduri, relativ simple, timp de 15 minute, mi se pare o pierdere de timp inutila.

Din pacate monotonia si agresivitatea grava practicata pe parcursul albumului nu au reusit sa ma "entuziasmeze" sau macar atraga spre muzica trupei, considerand ca mesajul se pierde undeva pe parcurs, neexistand o cumunicare intre compozitor si ascultator. Desigur, trupa declara ca nu isi doreste sa fie la moda, sau sa cante pentru a incanta in mod necesar pe altii, toata activitatea lor fiind una destul de personala, de "eliberare a demonilor launtrici", scopul fiind probabil indeplinit.


SkyDancer more Nota: 5


Posted at 21:18 |  22 Ianuarie 2006  | 1 Comentarii  | 5203 Vizualizari

Comenteaza la: Subconscious Dissolution Into The Continuum

  • un album cel putin interesant.skyshiter nici nu stie sa aprecieze un album reusit.nu m-ar mira sa nu il fi nici ascultat.

    1. Posted by Tyberiust | 08 Noiembrie 2006 03:14
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance