DEAFHEAVEN - Sunbather

Sunbather FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 11.06.2013
CASA DE DISCURI: Deathwish Inc.
 
5.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2013: #185
Deafheaven more
Componenta:
George Clarke - voce
Kerry McCoy - chitara, bas, pian

Invitati:

Daniel Tracy - tobe
"Neige" Stephane Paut - voce (4)
TRACKLIST:

01. Dream House02. Irresistible (instrumental)03. Sunbather04. Please Remember05. Vertigo06. Windows07. The Pecan Tree
Deafheaven este cu siguranta una dintre cele mai detestate trupe de catre fanii muzicii black metal si sincer sa fiu, intr-un fel ii inteleg pe cei mai inversunati dintre acestia. Catalogand muzica trupei ca post-black metal, pur si simplu ceva nu se leaga. Atunci cand ma gandesc la post-black metal, primul disc care-mi vine in minte ca punct de reper este Grand Declaration of War (2000) - Mayhem, iar legaturile dintre discul norvegienilor si Deafheaven se sfarsesc mai repede de cat au inceput. OK, daca vreti sa oferim o definitie mai larga a stilului abordat de catre Deafheaven as putea zice ca post hardcore/post black metal ar fi mai aproape de adevar. Stiu, sunt atatia si atatia oameni care zic ca sunt asa si pe dincolo catalogarile si intr-un final e vorba doar despre muzica. Partial de acord. Este vorba despre muzica si muzica o poti imparti in muzica care-ti place si care nu. Dar ce faci atunci cand esti in cautarea unei muzici care sa-ti aminteasca sau sa fie intr-o anume directie care-ti place mult de tot? Si ajungem la genuri si subgenuri. Nu mai insist pe subiectul asta.

Zic sa ne intreptam atentia asupra trupei Deafheaven. Materialul de fata - Sunbather - este cel de al doilea disc de studio al grupului, si totodata cel de-al doilea pe care trupa il lanseaza prin intermediul casei de discuri Deathwish Inc. din SUA. Stiu, este vorba de o casa de discuri specializata in general pe sonoritati hardcore punk si metalcore, dar si Slayer au lansat materiale prin intermediul Def Jam Recordings, nu?
In fine, revenind la Sunbather, pe acest disc Deafheaven ne propune un melanj de post-hardcore, pasaje acustice si melodice, dar si un strop de black metal. O treaba interesanta cu destul de multe momente bune atunci cand vine vorba de melodie, elementele atmosferice si acustice, dar care nu suna deloc OK atunci cand trupa se incapataneaza sa arate ca stie si metal extrem. Pe alocuri toata treaba suna ca o varianta usoara a muzicii propuse de Converge, dar Deafheaven reuseste sa piarda momentele bune mai repede decat reuseste sa le construiasca. Din punct de vedere al productiei nu este nimic de reprosat, producatorul Jack Shirley meritand felicitari pentru ce a reusit sa scoata din Sunbather.

In momentul de fata am ajuns in punctul ala in care multi dintre artisti isi doresc sa sune diferit, sa iasa cu ceva nou in fata, sa inventeze ceva in materie de muzica, dar in materie de metal extrem, sau de metal in general, lucrurile sunt destul de clare (cel putin pentru multi, foarte multi ani de acum inainte). Da, cel mai probabil vor mai aparea trupe care sa incerce sa sparga barierele stilistice si sa combine tot felul de muzici intre ele, insa stau si ma intreb cate dintre ele vor reusi oare sa inventeze un nou NWOBHM sau black metal, sau macar un nu metal?

Poate daca pe viitor trupa ar incerca sa lase la o parte elementele black metal si ar mixa toate celelalte lucruri din muzica ei cu un strop de progressive rock à la Cynic, lucrurile poate ar suna mai bine. Pana una alta, pot doar sa spun ca Sunbather este genul de disc ce se afla in egala masura la granita dintre un material bun si unul care este al naibii de fortat!

H. more Nota: 5


Posted at 20:28 |  30 Septembrie 2014  | 0 Comentarii  | 2093 Vizualizari

Comenteaza la: Sunbather

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way