AMON AMARTH - Surtur Rising

Surtur Rising FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 29.03.2011
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 34 voturi

Top 2011: #222
Amon Amarth more
Componenta:
Johan Hegg - voce
Ted Lundstöm - bas
Olavi Mikkonen - chitara
Johan Söderberg - chitara
Fredrik Andersson - tobe
TRACKLIST:

01. War of the Gods02. Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II03. Destroyer of the Universe04. Slaves of Fear05. Live without Regrets06. The Last Stand of Frej07. For Victory or Death08. Wrath of the Norsemen09. A Beast Am I10. Doom over Dead Man
Surtur Rising a fost poate cel mai asteptat album al anului 2011. Chiar daca Amon Amarth nu se remarca printr-o creativitate iesita din comun, albumele scoase pana acum au multumit fanii si au placut chiar si celor care nu asculta de obicei death metal. La succesul trupei a contribuit si prezenta scenica a cvintetului suedez. Multe trupe canta death melodic cu teme legate de mitologia nordica si de vikingi insa nimeni nu seamana atat de mult cu sangerosii si curajosii luptatori nordici. Chiar daca in viata de zi cu zi Johan Hegg poate fi un om pasnic si un bun cetatean pe scena se transforma intr-un salbatic gata sa-ti smulga  beregata cu dintii sau sa-ti crape coiful cu toporul de lupta.

Surtur Rising este al optulea album al trupei si vine dupa un album extrem de reusit – Twilight of the Thunder God - asa ca se punea intrebarea daca Amon Amarth va putea sa se ridice din nou la inaltimea standardului pe care l-au impus. Nu ma asteptam la mari schimbari de stil din partea trupei ci doar la melodii bune, la o doza rezonabila de agresivitate si la riff-uri care sa ma bantuie la fel cum m-au bantuit cele din Guardians of Asgaard in ultimii trei ani.

Inca de la prima piesa, War Of The Gods, devine evident faptul ca avem in fata un album tipic Amon Amarth. Adica un album plin de energie si melodie, cu riff-uri inspirate si chorus-uri care te fac sa doresti sa iti fluturi pletele (reale sau doar imaginare) alaturi de membrii trupei. Pretentiosii vor remarca faptul ca din nou Amon Amarth nu aduce nici o inovatie. Stilul lor ramane acelasi iar reteta care a functionat atat de bine pana acum continua sa functioneze, cel putin pentru fanii trupei. In comparatie cu puzderia de trupe de death melodic Amon Amarth se remarca prin capacitatea de a produce melodii inspirate care nu plictisesc. Surtur Rising nu contine totusi piese atat de catchy ca cele din Twilight Of The Thunder God si din cauza aceasta el se apropie oarecum de albumele din prima perioada in care trupa era mai putin accesibila publicului larg De fapt albumul combina tendintele noi cu stilul vechi al trupei. Piesele de pe album sunt destul de variate ca forma iar ritmul si tempoul difera suficient de mult pentru ca albumul sa nu fie monoton. Albumul contine chiar si o balada – Doom Over Death Men. Solourile de chitara sunt concise si la fel de reusite ca si riff-urile iar bateria mentine un ritm rapid care iti face pulsul sa se accelereze.  Surprinde putin optiunea facuta pentru alegerea piesei bonus – Aerials din repertoriul  System Of A Down. Aceasta piesa ne reaminteste faptul ca reinfiintarea lui System Of A Down daca se dovedeste a fi permanenta, si nu doar pentru un turneu, va fi unul dintre evenimetele importante pentru metalisti de anul acesta.

In concluzie Surtur Rising este un album bun, care nu se ridica la nivelul albumului anterior insa are suficiente elemente  si care sa-i mentina pe suedezi pe piedestalul pe care au reusit sa urce.

Arthur more Nota: 8.5


Posted at 18:10 |  13 Aprilie 2011  | 2 Comentarii  | 3826 Vizualizari

Comenteaza la: Surtur Rising

  • Bun album

    1. Posted by harker619 | 15 Aprilie 2011 21:37
  • Daca n-ar fi slab, ar fi bun.

    2. Posted by Geralt de Rivia | 16 Aprilie 2011 10:59
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)