PARADISE LOST - Symbol of Life

Symbol of Life FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.11.2002
CASA DE DISCURI: G.U.N. Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2002: #20
Paradise Lost more
Componenta:
Nick Holmes - voce
Aaron Aedy - chitara
Greg Mackintosh - chitara, clape
Lee Morris - tobe, voce
Steve Edmondson - bas
TRACKLIST:

01. Isolate02. Erased03. Two Worlds04. Pray Nightfall05. Primal06. Perfect Mask07. Mistify08. No Celebration09. Self Obsessed10. Symbol Of Life11. Channel For The Pain

Dupa ce crescusem cu 'Shades of God', 'Icon' si 'Draconian Times" si fiind chiar incantat de directia luata in ultimul, am pierdut brusc o perioada contatul cu Paradise Lost din motive de 'One Second'. Iar la un an dupa ce aparuse 'Host', eu inca ma delectam cu 'As I Die', 'True Belief' sau 'Embers Fire'.

E ciudat cum nu reusesti sa te desprinzi de trecut, cum nu poti sa accepti ca oamenii evolueaza si in alte directii decat cele pe care ti le poti imagina sau dori tu. Pentru ca e mintea lor, e spiritul lor creativ, nu al tau. Iar tu nu poti nici macar sa pastrezi mintea deschisa si sa incerci sa gasesti ceva frumos in fiecare realizare a lor. Sau poti?

Cu timpul am realizat totusi ca se poate, ca imi plac lucruri pe care la momentul respectiv le-am refuzat din start. Si oarecum detasat, am asteptat 'Symbol Of Life' ca pe o noua experienta despre care nu stiam unde ma poate duce. Detasat dar un pic circumspect, am ascultat 'Isolate' si mi-am zis 'WTF'? Rammstein meets Depeche Mode. Riff simplu si apasat cu linie de clapa, peste care vocea vine ragusit-melodic. 'Erased', in acelasi fel, cu backing feminin. Bun, primele doua piese au sunat frumos. Nu e Paradise Lost pe care-l doream eu, dar nu-i unul rau deloc, nu chiar doom dar nici prea electro.

Vine 'Two Worlds' la care, iata, vocea aduce pe refren cu ce stiam pe 'Draconian Times' iar urmatoarele piese nu fac exceptie. Impresia de atunci e valabila si acum: 'Symbol of Life' mi se pare o intoarcere la radacini, dar cu un total alt sunet si cu un alt stil de a compune. Intr-adevar, se si mixeaza altfel fata de acum 10-15 ani, alte scule, alte principii, o multime de influente. Chitarile mult mai compacte, toba nu mai e chiar atat de in fata. In continuare, clapa multa pentru o trupa fara un clapar oficial in line-up, dar e chiar indispensabila de multe ori.

Dupa ce l-am ascultat fara intrerupere de vreo doua ori, mi-am minunat ca cele 2 piese care m-au prins cel mai mult, ca poate pe majoritatea, sunt cele doua de la inceput. Prima impresie a fost ca asa ar fi trebuit sa sune tot albumul. Culmea, tocmai eu, cel care rezistasem atat de tare la schimbare, as fi vrut sa ascult mai mult din stilul nou. Dar atunci poate ca n-ar fi existat 'No Celebration', piesa pe care acum o iubesc cel mai mult de pe intregul album si pe care mi-as dori tare mult sa o ascult live, si nici 'Pray Nightfall', probabil una din cele mai interesant construite compozitii ale lor.

Privind acum in urma, imi dau seama ca nu exista nici o regula certa. Ca poate retetele obosesc si se perimeaza, dar nu neaparat. Ca inventia si dorinta de noutate ne tin mereu in priza dar si ca pentru a inventa ceva cat de cat nou, in orice domeniu, treci prin multe incercari. Trial and error. Apoi, timpul le cerne. It's just evolution. Evolution is a symbol of life.


Cynyc more Nota: 8


Posted at 13:58 |  22 Ianuarie 2006  | 1 Comentarii  | 6062 Vizualizari

Comenteaza la: Symbol of Life

  • pt mine asta e un album de nota 10.unul din preferatele mele ever.

    1. Posted by Tyberius | 08 Noiembrie 2006 01:11
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne