DEVIN TOWNSEND BAND - Synchestra

Synchestra FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.01.2006
CASA DE DISCURI: InsideOut
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2006: #176
Devin Townsend Band more
Componenta:
Devin Townsend - voce, chitara, programare
Brian Waddell - chitara
Ryan van Poederooyen - baterie
Mike Young - bas, tuba
Dave Young – clape, pian, hammond, mandolina, chitari pe Sunshine

Steve Vai – chitara pe Triumph

TRACKLIST:

01. Let it Roll02. Hypergeek03. Triumph04. The Babysong05. Vampolka06. Vampira07. Mental Tan08. Gaia09. Pixillate10. Judgement11. A Simple Lullaby12. Sunset13. Notes from Africa

In decursul deceniului trecut, revelatie in materie de muzici a fost Dan Swano. Adica Edge of Sanity, Nightingale, Dan Swano, Infester si Unicorn. Adica producator de trupe si muzician de death metal, electro/gothic/dark, grindcore si progressive rock. Daca rosteai numele Dan Swano era ca si cum ai fi rostit cuvantul calitate.

Acum mai bine de 10 ani, parca de nicaieri, a rasarit un pitic dement, cu inceput de calvitie, care a dat peste cap emisiuni, topuri, stiri, totul. Un om care are in CV prezenta pe unul dintre albumele foarte apreciate ale lui Steve Vai merita toata atentia.

Asa ca Devin Townsend, cunoscut sub numele Strapping Young Lad, Ocean Machine, Devin Townsend sau Devin Townsend Band a inceput sa loveasca temeinic, la intervale de timp pe care multe trupe nu si le permit (maxim 1-2 ani), cu produse muzicale capabile sa satisfaca toate gusturile, inclusiv pe cele mai exigente.

Trec peste discografia anterioara pe care imi e imposibil sa cred ca n-o stiti (daca n-o cunoasteti, puneti mana si va astupati lacuna) si ajung in 2006, cand canadianul arunca neanuntatul Synchestra. Nu, nu e sub eticheta SYL ci sub Devin Townsend Band. Deci altfel.

Primul impact – wow, Ocean Machine. Melodic, teatral, bombastic, grandilocvent, clapa, chitari cuminti, progressive rock.

Faza nr. 2 – hopa, zici ca e Steve Vai. Ba pe o piesa chiar e, pentru a intoarce serviciul unui muzician care odinioara l-a ajutat si despre care maestrul spune ca e genial (nu e putin lucru).

Aprofundarea – aici incep sa se iveasca detaliile care de obicei scapa la 1-2 auditii. E uimitor cum nemernicul asta reuseste sa adune influente din atatea zone muzicale si sa asambleze discuri care nu creaza nici macar un moment impresii de fortat, gaunos, dezlanat, eterogen. Synchestra pare un album facut in joaca, in care se intalnesc pasaje country, insertii de carnaval, voci foarte variate (de la clean-uri elegante, scancete si scremete samanice si pana la subversive partituri agresive). Senzatia de colaj este predominanta dar Devin incalca din start si cu buna stiinta regula de baza a acestui gen artistic: hazardul, intamplarea, randomul, lipsa regulilor. Fiecare element are aici un rol extrem de bine stabilit in cadrul unei masinarii asamblate cu precizie maniacala.

Pentru cateva secunde am exclamat: uite o clapa gen Dream Theater! Ia uite, aici zici ca e Yes! Ba nu, Marillion! I-auzi si pe Vai! Hopa, SYL! Stiti ce, nu e nimic din toate astea. De fapt nimic izbitor. E vorba doar de cateva influente perfect sublimate care ajuta Synchestra sa nu para un disc venit de nicaieri si aflat in armonie doar cu sine insusi.

 Pe voi cum v-a lovit?


Sake more Nota: 9


Posted at 21:39 |  14 Februarie 2006  | 1 Comentarii  | 7103 Vizualizari

Comenteaza la: Synchestra

  • 8.5

    1. Posted by Tyberius | 08 Noiembrie 2006 00:44
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne