LUNA MORTIS - The Absence

The Absence FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 10.02.2009
CASA DE DISCURI: Century Media
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 4 voturi

Luna Mortis more
Componenta:
Mary Zimmer - voce
Brian Koenig - chitara
Cory Scheider - chitara
Jake Bare - bass
Erik Madsen - baterie

TRACKLIST:

01.Ash02.Ruin03.Reformation04.This Departure05.The Absence06.Forever More07.Never Give In08.Phantoms09.Last Defiance10.Embrace the End

Stim cu totii ca aparentele sunt adesea inselatoare. Nu as aduce in discutie o asemenea platitudine daca nu mi s-ar intampla frecvent sa ma pacalesc cu diverse trupe noi. Iata spre exemplificare cazul de fata - cu un nume precum Luna Mortis si o vocalista in prim plan, am fost sigur ca va trebui sa ascult un grup european de gotic sau, si mai rau, vreo clona Nightwish sau Epica.
Spre surprinderea mea, m-am inselat radical: Luna Mortis nu au nimic in comun cu goticul,  trupele mai sus amintite nu reprezinta in niciun caz o sursa de inspiratie pentru ei si provin fix din inima Statelor Unite, mai exact din Madison, Wisconsin.
Grupul a prins contur in 2006, activand pe atunci sub numele bizar de The Ottoman Empire, iar The Absence este albumul lor de debut, lansat de Century Media in acest an, pe 10 februarie.
Din punct de vedere stilistic este foarte dificil sa caracterizezi ceea ce se intampla pe acest disc, pentru ca americanii si-au propus sa nu se blocheze in limitele unui singur gen, extragand deopotriva elemente din thrash, power, progresiv si death metal. Nu sunt prima trupa care jongleaza cu un asemenea melanj, dar ma uimeste maturitatea compozitionala, maniera coerenta in care sunt construite piesele, mai ales ca vorbim de un debut.
Cele 10 compozitii au in general un tempo alert, Luna Mortis folosind o sumedenie de riff-uri rapide si agresive, acompaniate de linii vocale melodioase, cat si de growl specific death metal-ului. Numai ca ambele tipuri de voce sunt produse de domnisoara Zimmer,  care beneficiaza de o flexibilitate de invidiat. Cu siguranta screaming-ul ii va atrage comparatii cu Angela Gossow, dar, spre deosebire de aceasta, Mary Zimmer se descurca foarte bine si pe palierul melodic.  Astfel, fiecare piesa beneficiaza in egala masura de cele doua tipuri de abordari vocale, iar o asemenea alternanta ofera muzicii Luna Mortis o amprenta originala.
Chitaristii Brian Koenig si Cory Scheider sunt stapani pe instrumente si se lanseaza chiar in scurte exercitii de virtuozitate, fara a cadea insa in pacatul show off-ului.
Una peste alta, daca aveti curiozitatea sa ascultati o combinatie inedita de Arch Enemy, Dream Theater cu un pic de Nevermore, dati o sansa acestui album.  Felicitari celor de la Century Media pentru ca au pus mana pe o trupa cu un potential fantastic.


Dragos P. more Nota: 9


Posted at 19:50 |  19 Februarie 2009  | 5 Comentarii  | 3504 Vizualizari

Comenteaza la: The Absence

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne