ANCIENT BARDS - The Alliance of the Kings

The Alliance of the Kings FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 26.02.2010
CASA DE DISCURI: Limb Music
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2010: #201
Ancient Bards more
Componenta:
Sara Squadrani – voce
Claudio Pietronik – chitara
Fabio Balducci – chitara
Daniele Mazza – clape
Martino Garattoni – bas
Alessandro Carichini - tobe
TRACKLIST:

01. Prelude02. The Birth of Evil03. Four Magic Elements04. Only the Brave05. Frozen Mind06. Nightfall in Icy Forest07. Lode al Padre08. Daltor the Dragonhunter09. Farewell My Hero10. Faithful to Destiny
Ascult de ceva vreme albumul de debut Ancient Bards si de fiecare data o fac cu sentimente amestecate. E evident ca barzii italieni se inspira copios din opera conationalilor Rhapsody of Fire. O fac nu numai in legatura cu muzica, ci chiar si cu temele abordate. The Alliance of the Kings este subintitulat The Black Crystal Sword Saga Pt. 1. Cunoscatorii stiu ca Legendary Tales, primul album Rhapsody era subintitulat The First Chapter of the “Emerald Sword” Saga. Aceste asemenari sugereaza ca membrii trupei au dorit sa paraziteze cate ceva din faima celei mai iubite trupe de power progresiv italian. In caz contrar, ar fi gasit un subtitlu mai original ca de exemplu “Saga dragonului negru pt.1”  sau “Saga diamantului magic si negru pt.1” sau chiar “Saga razboinicului (sau magicianului) negru pt. 1”. Sau poate ca nu, ultima varianta ar avea conotatii nedorite pentru ca se stie ca toti razboinicii care flutura sabii sau topoare sunt albi si daca se poate blonzi. Oricum daca apelau la repertoriul literaturii fantasy, gaseau suficiente obiecte negre care sa inlocuiasca spada de smarald a trupei Rhapsody.

Muzica albumului trimite si ea direct sau indirect la Rhapsody of Fire. Nu sunt copiate melodii ci, mai degraba, este emulata atmosfera, iar unele intro-uri si riff-uri ne trimit la piese Rhapsody. De pilda cateva acorduri de la inceputul lui The Birth of Evil imi amintesc de acordurile de la inceputul lui Rain of a Thousand Flames. Pe parcursul albumului, cateva coruri si orchestratia denota aceeasi influenta. Din fericire, in muzica lui Ancient Bards gasim si unele momente de originalitate. Iar compozitiile sunt bune, satisfacand orice amator de power metal. Spre deosebire de Rhapsody of Fire, barzii antici prefera o muzica mai putin incarcata de elemente neoclasice. Solourile de chitara nu reproduc infloriturile favorite ale lui Luca Turilli, iar Daniele Mazza incerca sa nu semene cu Staropoli.

Cel mai mare atu al celor de la Ancient Bards este, insa, Sara Squadrani. E deajuns sa o auzi cateva minute ca sa-ti dai seama ca e una dintre cele mai bune soliste de power metal. La fel de buna sau mai buna ca Elisa C. Martín (ex. Darkmoor), Federica de Boni (ex. White Skull) sau Anette Olzon (Nightwish). Vocea ei domina intreg albumul si face suportabile interludiile care ne amintesc de Rhapsody of Fire.

In final, sunt pus in fata unei algeri dificile. De obicei, depunctam fara remuscari clonele pentru ca originalitatea este cel mai important criteriu de apreciere a unei trupe noi. De data asta voi manifesta putina indulgenta datorita Sarei, care reuseste sa mai alunge cate putin din iritarea care ma cuprinde atunci cand surprind cate in pasaj de inspiratie evidenta. Daca ar fi incercat sa fie originali, sunt convins ca barzii antici ar fi reusit un album de nota 9. In cazul de fata albumul e doar de 7, insa contributia Sarei ma determina sa ii dau totusi un 8.

Arthur more Nota: 8


Posted at 15:00 |  06 Mai 2010  | 1 Comentarii  | 2513 Vizualizari

Comenteaza la: The Alliance of the Kings

  • Da, vocea chiar ca e buna. N-am ascultat pana la capat albumul inca, dar deocamdata mi se par mai directi cumva decat Rhapsody. Pe de alta parte nici nu am auzit ceva foarte memorabil, dar senzatia generala e solida.
    Nu stiu daca pe intro e tot vocea Sarei, dar e destul de amuzant cum pronunta in engleza diverse cuvinte :p

    1. Posted by DragonFlame | 12 Mai 2010 21:29
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance