TELURICA - The Calling Of The Battlehorns

The Calling Of The Battlehorns FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 08.07.2004
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
5.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2004: #162
Telurica more
Componenta:
IngerAlb - bass, programming
TRACKLIST:

01. So it Begins.02. The Gathering03. The Calling of Battlehorn04. Through the Woods05. Midnight Dance06. The Clang Of Lances07. Bitter Victory08. Ray of Light
 

Pornit initial ca un proiect de dark ambient, Telurica este o alta varianta de abordare muzicala a lui IngerAlb, basistul trupei Magica si fondatorul altui proiect, Inger de Fier. Spre deosebire de aceste doua proiecte, prin Telurica IngerAlb propune o muzica ambientala, in care instrumentele traditionale sunt inlocuite de sunetele generate pe computer.

Daca pe primul disc, Anthems of Desolation accentul cade pe zona dark noise, cu multe elemente neobisnuite, industriale, noul album, The Calling Of Battlehorns ne arata o schimbare semnificativa de stil, fiind aduse in prim plan secvente simfonice si electro, dark ambientul si noise-ul fiind aproape complet estompate. Mai mult, discul este unul conceptual, si desi redus ca si durata (aproximativ 30 de minute), constituie transpunerea in muzica a unei scurte povesti redactate de catre Roxana Turcanu, prietena lui IngerAlb. Este o povestioara fantastica, despre un tinut imaginar care lupta pentru a-si castiga libertatea. Firul narativ debuteaza cu un intro care ne anunta ca acest taram este in pericol de a fi invadat de dusmani. Urmeaza intalnirea consiliului si chemarea la arme, redate muzical de catre piesele The Gathering , una din cele mai bune secvente ale discului, in care se regasesc alaturi de elementele ambientale cateva pasaje de bass, respectiv The Calling of Battlehorn , o piesa cu un tempo mai alert, care incearca sa redea tensiunea dinaintea bataliei.

Through the Woods vrea sa sugereze cum soldatii care calatoresc prin padure sunt infricosati, dar din pacate nu mi se pare ca reuseste prea tare, o compozitie mai degraba monotona. Midnight Dance este o piesa scurta, prin care ni se arata cum soldatii si-au infrant teama, o compozitie care aminteste oarecum prin stil de Dead Can Dance.

Ultima parte a albumului este dedicata luptei si victoriei asupra invadatorilor, dar The Clang of Lances , desi sobra si cu valente simfonice, nu are insa suficient dramatism pentru a fi coloana sonora ideala pentru o lupta, in timp ce Bitter Victory este mai degraba o piesa plictisitoare. Finalul este salvat totusi de catre Ray of Light, o compozitie orientata mult spre zona electro, cu un tempo alert si care incheie albumul intr-o nota plina de optimism.

The Calling Of Battlehorns este un proiect indraznet, realizat exclusiv prin eforturile lui IngerAlb, un pas inainte si un album evident mai matur din punct de vedere compozitional decat precedentul.


Dragos P. more Nota: 5


Posted at 22:58 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5652 Vizualizari

Comenteaza la: The Calling Of The Battlehorns

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne