ILLUMINATI - The Core

The Core FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.04.2013
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 10 voturi

Top 2013: #113
Illuminati more
Componenta:
Andrei Popa - voce, chitara, sintetizator;
Matei Tibacu-Blendea - tobe, bas, voce, percutie, instrumente neconventionale;
Petre Iftimie - chitara

TRACKLIST:

01. Please Lose [feat. Patrick Mameli]02. (In the Maze of a Myth)03. Storms [feat. Mike Browning]04. (Small Worlds Unifying)05. Gulliver's Extraordinary Journey [feat. Daniel Mongrain]06. (Thoughts Turn into Matter)07. Sea of Consciousness [feat. Kelly Shaefer & Tony Choy]08. (A Strange Kind of Sensitivity)09. The Core [feat. Tymon Kruidenier]10. (Tumultuous, Weary and Pale)11. Domino Spine [feat. Luc Lemay]12. (And Back to the Origin)
The Core este un album pe care l-am asteptat cu sufletul la gura, mai ales ca de Illuminati m-am indragostit inca de la primul lor concert la care am asistat. Avand in vedere ca au disparut subit din peisaj, la un moment dat imi pierise orice speranta legat de viitorul acestora. Ultima oara cand am luat contact cu acest grup a fost in 2010 cu ocazia unui concert in deschiderea celor de la Psycho Symphony, din clubul Suburbia - Bucuresti, ridicandu-se de altfel la inaltimea tuturor asteptarilor. Iata ca dupa trei ani, Illuminati revine in prin plan cu un album pe care absolut nimeni nu l-ar fi intuit vreodata. Pe langa faptul ca dispune de o productie impecabila (deja un lucru firesc pentru Romania), avem parte si de niste invitati de marca, care practic au pus bazele deathului progresiv.
 
Cine a prins in trecut un concert cu Illuminati stie foarte bine cu ce se mananca Stigmatized (Pestilence), asa ca prezenta lui Patrick Mameli pe Please Lose pare a fi un lucru destul normal, mai ales daca ne raportam la numele celorlalti invitati. Tymon Kruidenier, cel care il acompaniaza pe Masvidal pe superbul Traced In Air (Cynic), isi face aparitia pe piesa ce da si titlul acestui material. De la Martyr si Voivod il avem pe Daniel Mongrain, care pur si simplu face spectacol pe Gulliver's Extraordinary Journey. Piesa mea preferata este fara nici un fel de comentariu Sea of Consciousness - in care Kelly Shaefer si Tony Choy se desfasoara cum numai ei stiu sa o faca. Si apropo de Tony Choy, asa cum Ion Laceanu este singurul cantaret de muzica populara care a dat mana cu persedintele Kennedy (conform acelor afise din fata carciumilor unde urma sa isi sustina prestigioasa activitate concertistica), asa si eu ma aflu printre cei care au dat mana cu Tony Choy, dupa concertul Atheist din Studio Martin (adica unul dintre cele mai tari de pe plaiurile acestei tari). Ceilalti musafiri care apar pe disc sunt: Mike Browning (After Death, ex-Nocturnus, ex-Incubus, ex-Acheron, ex-Morbid Angel) pe Storms, si Luc Lemay (Gorguts) care canta pe Domino Spine. Restul pieselor unde nu exista nici un invitat, sunt mai degraba niste intermezzo-uri in care pe fundal se pot distinge voci in limba romana.
 
Cu toate ca avem parte de niste invitati unul si unul, compozitiile apartin celor de la Illuminati, ce in opinia mea se ridica la un nivel la care nu multi s-ar fi asteptat. Pe langa fabuloasele solouri de chitara, imi mai plac indeosebi efectele speciale facute din sintetizator. Chiar si asa, am auzit cateva persoane care ii acuzau pe trupeti ca sunt lipsiti de originalitate, ca basul aduce foarte mult a Sean Malone, si ca de fapt acest gen muzical si-a spus cuvantul in anii '90 atunci cand Death, Cynic, Atheist sau Pestilence au atins varful lor de forma. Ce-i drept, asa este, insa cel mai important lucru e ca acesti baieti scos la iveala un disc fara compromisuri, exact asa cum le place, care in mod cert va ramane vesnic in topul celor mai bune albume din undergroundul romanesc. Iar ceea ce le confirma cu adevarat valoarea peste tot in lume, este faptul ca cei trei bucuresteni au reusit sa ii stranga la un loc pe idolii cu care au crescut - niste oameni ce cu siguranta nu ar fi acceptat sa cante chiar cu oricine.

Fantotzii more Nota: 9


Posted at 19:36 |  04 Mai 2013  | 2 Comentarii  | 3638 Vizualizari

Comenteaza la: The Core

  • whoa! multumim mult pentru cuvinte, timpul investit si nota mare!!!

    1. Posted by mateeeii | 08 Mai 2013 02:51
  • Cu multa Placere!!! E o nota pe care eu am considerat-o ca fiind cea corecta. Desi, alte publicatii v-au dat si nota maxima... Deci, cel mai mult depinde de viziunea cronicarului. Sper totusi sa nu va opriti aici...

    2. Posted by Fantotzii | 08 Mai 2013 21:25
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way