BORN OF OSIRIS - The Discovery

The Discovery FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.03.2011
CASA DE DISCURI: Sumerian Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2011: #101
Born of Osiris more
Componenta:
Ronnie Canizaro - voce
Jason R. Richardson - chitara
Lee McKinney - chitara
Joe Buras - clape, voce
David Darocha - bas
Cameron Losch - tobe
TRACKLIST:

01. Follow the Signs02. Singularity03. Ascension04. Devastate05. Recreate06. Two Worlds of Design07. A Solution08. Shaping the Masterpiece09. Dissimulation10. Automatic Motion11. The Omniscient (An Interlude)12. Last Straw13. Regenerate14. XIV15. Behold
Astept acest album de peste 2 ani si acum ca a fost lansat nu il mai pot scoate de pe repeat.
Dar cine sunt acesti pustani? Pustanii astia au fost semnati de casa de discuri Sumerian Records de la varsta de numai 17-18 ani. De atunci au lansat sub egida Sumerian Records materiale precum: The New Reign, de pe care recomand spre auditie Open Arms To Damnation, The New Reign, Bow Down, Abstract Art respectiv A Higher Place de pe care merita ascultate Now Arise, Exist, Put To Rest, The Descent, An Ascent, A Higher Place.
Fata de A Higher Place, in formatie a fost cooptat un al doilea chitarist, Jason Richardson (17 ani) si s-a trecut la un set-up de corzi groase. Rezultatul? Ceva bine bine!
Grafician de meserie, o sa incep prin a discuta despre coperta. O coperta foarte luminata care infatiseaza anatomia umana in forma ei adevarata: plina de simboluri Illuminati si religioase sub controlul carora se afla. Acest concept poate fi regasit si la nivel liric.  Albumul este plin atat de intrebari retorice adresate ascultatorilor cat si de critici aduse institutiilor religioase si organizatiilor care ascund adevarul si tin societatea in aceasta stare de “adormire”.
Pana in acest moment, Born of Osiris insemna in opinia multor critici: instrumental ok, dar nu extraordinar si breakdown-uri monotone. Partea esentiala din fraza precedenta este “pana in acest moment”.
Follow The Signs este prima piesa prin care noul Born Of Osiris se prezinta... Si inca cum !!!!
Solo-uri de chitara si de synth la Born of Osiris? Da. Se simte aportul lui Jason Richardson ca si chitara 2, dar revelatia acestui album este fara indoiala Joe Buras a carui prezenta se face simtita atat la nivel instrumental cat si vocal, avind, in anumite piese, un rol mai important chiar decat a lui Ronnie Canizaro.
Un alt lucru de remarcat este repetarea unor “motive” de-a lungul albumului, oferindu-i astfel o anumita unitate. Elocventa in acest sens este conexiunea primelor 4 piese. Dupa  Recreate, melodia care se bucura si de un videoclip format din imaginile turneului Thrash & Burn 2010, intram intr-o portiune a albumului plina de noutati. A Solution este prima rupere de ritm din cadrul albumului, fiind o imbinare de voci absolut incredibila, iar Shaping the Masterpiece ne ofera, in premiera Born of Osiris, un pic de dubstep. “Release the demons lost inside of us!!” este indemnul piesei Dissimulation cu care intram in Automatic Motion al carei riff obsedant odata ascultat, cu greu poate fi scos din cap.  Si din nou ruperi de ritm: The Omniscent si XIV, piese instumentale, facute sandvici intre Last Straw si Regenerate pentru ca albumul sa se incheie cu “At last we are finding answers” al melodiei Behold.
Ascult acest album de cum a aparut si ma chinui inca sa gasesc ceva care sa nu imi placa la el. Poate singurul defect al sau  sunt tobele care au fost lasate pe plan secund. Si nu e greu de inteles de ce : greu de suprapus 2 trackuri de voci, 2 de chitari, bas, synthuri si tobe, nu credeti?
Bine bine, dar care este marea descoperie? Avem de a face cu o decoperire si o re-descoperire.
Descoperire, datorita mesajului anti-New World Order pe care Born of Osiris il transmite la nivel liric si il tipa prin Ronnie si Joe; re-descoperire, pentru ca prin acest material formatia americana s-a regasit, reusind cu succes sa imbine elementele din A Higher Place si The New Reign fara a cadea in monotonia niciunuia. Imi inchei aceasta recenzie prin a-l cita pe Lee Mckinney: “It’s gonna be hard to top this one”. 

Dragos Aldea more Nota: 9


Posted at 09:54 |  19 Aprilie 2011  | 0 Comentarii  | 3504 Vizualizari

Comenteaza la: The Discovery

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way