KILLSWITCH ENGAGE - The End Of Heartache

The End Of Heartache FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 10.03.2004
CASA DE DISCURI: Roadrunner
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2004: #76
Killswitch Engage more
Componenta:
Howard Jones - voce
Adam Dutkiewicz - chitara
Joel Stroetzel - chitara
Mike D'Antonio - bas
Justin Foley - baterie
TRACKLIST:

01. A Bid Farewell02. Take This Oath03. When Darkness Falls04. Rose Of Sharyn05. Inhale06. Breathe Life07. The End Of Heartache08. Declaration09. World Ablaze10. And Embers Rise11. Wasted Sacrifice12. Hope Is...
 

In urma cu vreo 10 ani imi formasem doua opinii destul de clare despre ceea ce NU o sa se intample cu scena metalica si puteam sa pun pariu cu oricine ca voi avea dreptate: nici o trupa de black metal (zona in care se implicau atunci majoritatea trupelor tinere europene) sau metalcore (preferat de trupele de pe cealalta coasta a Atlanticului) nu vor ajunge vreodata in curtea vreunei case majore de discuri, muzica lor fiind total si fundamental opusa conceptului de mainstream. Timpul avea insa sa-mi demonstreze o data in plus ca nimic nu este batut in cuie. Iar saltul americanilor este cu atat mai spectuaculos cu cat, daca ceea ce canta astazi Satyricon sau Cradle of Filth difera destul de multa de sound-ul pe care il aveau Darkthrone , Emperor sau chiar ele insele in urma cu zece ani, muzica Killswitch Engage sau a altor trupe metalcore poposite in ultima perioada in curtea unor giganti ai industriei muzicale, precum Hatebreed , Thrice sau Avenged Sevenfold aduce destul de bine cu ceea ce faceau la jumatatea deceniului trecut Medulla Nocte , Zao , Living Sacrifice si alti pioneri ai genului.

Pentru cei cinci americani acesta ar trebui sa fie albumul care sa-i duca de la statutul de trupa apreciata de critica la cel de trupa bine vanduta, albumul cu care au debutat in urma cu doi ani pentru Roadrunner, " Alive or Just Breathing ", capatand deja statutul de album cult al scenei, dar vanzandu-se cu mult sub asteptari. De altfel, si promotia pentru " The End of Heartache " merge pe o alaturare oarecum nefireasca din punct de vedere muzical a celor de la Killswitch Engage cu scena emo, trupe precum Funeral for a Friend , AFI , Sparta sau ...and You Will Know Us By the Trail of Dead fiind extrem de bine vandute in ultimul an in State - single-ul "Rose of Sharyn", ca si coperta albumului fiind concepute astfel incat sa capitalizeze simbolistica acestui gen hibrid intre punk si rock-ul alternativ.

Acest album este unul de cotitura in cariera celor cinci americani si pentru ca marcheaza o schimbare importanta de componenta, solistul vocal de pe primele trei albume, Jesse Leach, parasind corabia anul trecut, locul sau fiind luat de Howard Jones de la Blood Has Been Shed , care a venit insotit si de tobarul Justin Foley, compozitorii traditionali ai grupului, chitaristii Adam si Joel ramanand insa pe pozitie. Noua echipa a fost prezentata fanilor anul trecut la Ozzfest si in turneul european din toamna anului trecut si s-a mulat perfect pe vechea orientare si personalitate a grupului.

Revenind la muzica, Killswitch Engage combina agresivitatea metalica pura marca Slayer sau Morbid Angel cu o linie vocala ce alterneaza pasajele explozive cu cele liniar-frustrate si, spre meritul lor, reuseste sa evite unul dintre cele mai frecvente defecte ale trupelor metalcore: o linie ritmica absolut constanta, fixa dintr-un capat in celalalt al albumului. In cazul de fata "Take This Oath" ar fi exemplul de viteza supersonica, cu o sectie ritmica augmentata de pedala double bass iesita parca de pe albumele Overkill din perioada de glorie, in timp ce "Wasted Sacrifice", fara a fi o balada, este un moment de acalmie in comparatie cu masacrul sonor de pe restul albumului.

" The End of Heartache " debuteaza cu un intro cu iz de manevra de marketing, 30 de secunde iesite parca de pe un album Korn, "A Bid Farewell" continuand insa pe linia clasica Killswitch Engage , cu riff-uri furioase, refrene simple si o linie vocala clara, pe tonuri inalte. Aceasta prima piesa suna insa ca si cand fiecare membru al trupei isi face foarte bine treaba individual, dar fara sa fie foarte interesat de ceea ce canta ceilalti - de unde si o senzatie de confuzie daca nu chiar de babilonie. "When Darkness Falls" este probabil cea mai reusita piesa a acestui album, ca si cea mai cunoscuta in acest moment, fiind inclusa pe coloana sonora a filmului Freddy Vs Jason . "Breathe Life" va fi probabil preferata fanilor in concertele viitoare, moshpit-urile rezultand natural din ritmul sacadat si corul absolut fabulos al refrenului - cu un bonus la jumatatea piesei pentru fanii metalului traditional, un solo, singurul de pe acest album, care desi scurt, demonstreaza ca trupetii au si virtuti tehnice de invidiat.

Per total, un album greu de digerat pentru cei care au facut cunostinta cu metalul pornind de la alte subgenuri, insa un album absolut esential pentru cei care privesc fenomenul cu o minte deschisa, cu mult mai fluid si mai complex decat precedentul " Alive or Just Breathing ". Killswitch Engage sunt o trupa in accensiune si turneul american alaturi de In Flames din aceasta vara probabil va fi doar o incalzire pentru lungul sir de concerte de promovare a acestui album. Faptul ca au urmat un album reusit cu unul si mai reusit este cu siguranta un semn de competenta si personal sunt foarte curios sa vad pe unde vor ajunge cei cinci rezidenti ai statului Massachussets.


Mihai Orzan more Nota: 8


Posted at 21:21 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5068 Vizualizari

Comenteaza la: The End Of Heartache

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way