ENFORSAKEN - The Forever Endeavour

The Forever Endeavour FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.03.2004
CASA DE DISCURI: Century Media
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2004: #39
Enforsaken more
Componenta:
Steven Sagala - voce
Joe DeGroot - chitara
Steve Stell - chitara
David Swanson - baterie
Eric Kava - bas
TRACKLIST:

01. Tales Of Bitterness02. The Forever Endeavor03. A Break From Tradidion04. Vertigo Equillibrium05. Dead Light, Dead Night06. Cloaked In Need07. The Acting Parts08. Poison Me09. Redemption10. All For Nothing
 

The Forever Endeavour este un album de debut cum putine trupe au reusit sa scoata de-a lungul anilor. Date fiind varsta membrilor trupei (in jur de 25 de ani) si nationalitatea lor (americani sadea) surprinde destul de mult orientarea acestui prim album: death-metal melodic pe care multi il caracterizeaza ca fiind “a la Gothenburg”.

Nu stiu altora, dar mie de la prima piesa mi s-a parut ca ascult Death, cu un sunet putin retusat, intr-o nota ceva mai moderna decat Human si Individual Thought Patterns, unde singura diferenta notabila o reprezinta vocea lui Steven Sagala, intr-un timbru diferit fata de cea a lui Chuck. Este in mod clar o comparatie generata de regretul ca Chuck nu mai este alaturi de noi in aceasta lume, partea subiectiva in aceasta afirmatie avand o pondere foarte mare. Nu avem de-a face cu o copie a unor albume mai vechi care au facut istorie, intalnim insa o trupa tanara ce lasa sa se intrevada un potential imens intr-un gen al muzicii rock care pare intrat intr-un con de umbra.
Ceea ce a inceput cu pionieratul lui Schuldiner poate continua acuma cu The Forever Endeavour, compus in maniera unei formatii de mare clasa: riffuri agresive, solo-uri de chitara executate fara greseala, ruperi de ritm excelent gandite si o sectie ritmica foarte dinamica. Vocea este guturala insa permite intelegerea versurilor intr-o masura destul de mare, ceea ce reprezinta inca un punct in plus in opinia mea. Exuberanta tineretii se simte si se aude pe toate piesele: viteza maxima si melodicitate combinate cu o doza de agresivitate temperata foarte bine de solourile chitarilor.

Nu am gasit pana acum o piesa care sa nu imi placa si in ciuda tehnicitatii evidente a membrilor trupei, totul are un loc bine stabilit, fara a genera ascultatorului sentimentul de incalceala si confuzie indus uneori de muzicienii care abuzeaza de tehnica in detrimentul feelingului. Inclinatia spre experimente este simtita inca de la inceput. Prima compozitie incepe cu un ritm foarte catchy, putand foarte bine sa construiasca toata piesa pe aceasta structura, continua insa intr-un ritm mult mai agresiv, mai apropiat de sonoritatile death consacrate, dovada clara a apartenentei muzicale a trupetilor. Piesele sunt pline de energie, captandu-ti atentia inca de la prima ascultare, productia si mixajul fiind realizate la un nivel profesionist, masterizarea fiind facuta de James Murphy (Death, Obituary, Testament).

Cu siguranta una din trupele de care vom mai auzi, Enforsaken demonstreaza ca death-metalul nu a murit, facandu-ne sa asteptam cu nerabdare urmatorul lor album de studio.


SkyDancer more Nota: 7


Posted at 19:07 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5783 Vizualizari

Comenteaza la: The Forever Endeavour

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)