PROTEST URBAN - The Only Problem in this Case is the Solution

The Only Problem in this Case is the Solution FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.09.2005
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 4 voturi

Top 2005: #70
Protest Urban more
Componenta:
Florian Rachieru – voce
Cristian Iordache-Adam – bass
Mihai Iordache-Adam – chitar?
Marian Mihail? – tobe
TRACKLIST:

01. River of letters02. I will burn03. Next up: adventure04. How to name the song?05. Last embrace06. Gold coin07. Inanimate08. Murther09. The only problem in this case is the solution

Primul Cd al proaspetei trupe constantene Protest Urban pregateste, de fapt, face loc la ceea ce trebuie sa urmeze pe plan discografic si care se contureaza foarte bine si prin aparitiile live ale trupei, un album killer de metalcore!

Daca este o problema cu ceea se poate auzi pe acest produs este sunetul; este inregistrat in sala de repetitii, de unde apare si problema intelegerii instrumentelor, piesele sunt, ca sa zic asa, damnate. Este foarte greu a distinge anumite lucruri, cele mai mari probleme avandu-le bateria si vocea, se simte lipsa unui studio si a unui sunetist bun. De aceea mi-am dat toata silinta sa inteleg ce este pe acest material, mai ales ca ii vazusem live si ma “spulberasera”.

La ce concluzie am ajuns? Protest Urban este o trupa bine infipta in prezent, baietii presteaza un metal fara compromisuri. Daca primele doua piese stau sub semnul neterminatului si sub umbra unui tipar compozitional fraged, a treia piesa “next up: adventure“ este o piesa compacta, in genul metalcore made in the fuckin’ states, presarata cu elemente death metal, grindcore, harcore si chiar nu-metal, piesa care live poate creea daune considerabile unui club. “How to name the song?” mentine linia compozitionala a precedentei, tempo-urile alterneaza natural si simti cum creste adrenalina, o bucata pentru cei cu strong tastes - piesa cu ritmica  si voci sick, de grind. Dupa interludiul clean, parca manieristic numit “last embrace”, piesele “gold coin”, “inanimate” si “murther” reiau furia sonora Protest Urban – piese “in vein” ce iti taie respiratia si care pe mine ma fac sa ma gandesc la maniera compozitionala a trupei, un mod de abordare destul de nou in aria trupelor noastre cvasi-balcanizate.

Trupa iese din peisajul romanesc prin noul pieselor, aceasta abordare west-coast si prin entuziasmul de a canta ce ii caracterizeaza pe baieti, o trupa care sigur stie in ce an se afla. Ultima piesa, cea care da numele albumului, nu are nimic de a face cu piesele precedente, o bucata de chitara clean si un beat de trip-hop???, obsedant ce e drept, ca un loop interminabil si disonant, o alegere ciudata a piesei pentru a da numele materialului. Sau am imbatranit si eu?.

Nu imi ramane sa va spun decat sa nu ratati ocazia de a vedea Protest Urban si sa dati un search pe google – face toti banii !!!


Stefan more Nota: 8


Posted at 17:30 |  10 Aprilie 2006  | 0 Comentarii  | 6223 Vizualizari

Comenteaza la: The Only Problem in this Case is the Solution

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne