VISIGOTH - The Revenant King

The Revenant King FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.01.2015
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2015: #64
Visigoth more
Componenta:
Jake Rogers - voce
Jamison Palmer - chitara
Leeland Campana - chitara
Matt Brotherton - bas
Mikey T. - tobe
TRACKLIST:

01. The Revenant King02. Dungeon Master03. Mammoth Rider04. Blood Sacrifice05. Iron Brotherhood06. Necropolis (Manilla Road cover)07. Vengeance08. Creature of Desire09. From the Arcane Mists of Prophecy
Cand am ascultat prima piesa semnata Visigoth mi-am spus ca-i vorba de un grup german, fiind indus in eroare de numele trupei, dar si de sunetul specific trupelor europene de power metal. Presupunerea este mama esecului. Ei bine, Visigoth nu-i o gasca de pe batranul continent ci este una de peste ocean, tocmai din Salt Lake City, Utah. Daca pe la inceputul anilor 2000 apareau tot felul de gasti care fie ziceau, fie erau bagate la gramada in ceea ce se numea The New Wave of American Heavy Metal (Machine Head, Lamb of God, Killswitch Engage, Trivium etc), sincer sa fiu acceptiunea mea asupra termenului Heavy Metal este una mai "batraneasca", sau "purista". Adica aia pe care o are termenul atunci cand vorbim de Judas Priest, Manilla Road sau Iron Maiden. Nu zic ca trupele din noul, sau deja vechiul val ar fi slabe, pentru ca nu-i asa. Cel putin asta zic vanzarile discurilor lor, dar si milioanele de fani pe care le au in intreaga lume. Doar ca pe langa ceea ce propun trupele astea, am asteptat sa apara si ceva nume care sa fie in stare sa cante metal clasic intr-o maniera moderna. Visigoth simt ca este una din aceste formatii. Cel putin asta este impresia pe care o lasa discul de fata. The Revenant King prezinta putin peste o ora de sonoritati power/heavy metal catchy ce abordeaza toate temele alea misto de ii vor face pe fanii filmelor cu Conan sa exalte.

Piesa titlu, The Revenant King,  este o compozitie solida ce ofera o prezentare buna pentru cele peste 50 de minute ce urmeaza. Regi, lupte, sange, sacrificiu si glorie.
Dungeon Master
este o bucata optzecista ce nu duce lipsa nici de melodie, versuri catchy, dar are si un galop frumos ce aminteste de Iron Maiden.
Mammoth Rider
are, cel putin in prima parte, ceva ce ma duce cu gandul intr-un mod ciudat la Cargo - Calare pe motoare, dar si la Timpuri Noi - Star Station. Inclin sa cred ca americanii din Salt Lake City cel mai probabil habar nu au de existenta celor doua trupe si cu atat mai putin de existenta pieselor. Oricum, chiar daca le iubiti sau le detestati, nu transpuneti acel sentiment asupra excelentei Mammoth Rider.
Piesa cu numarul patru de pe disc este Blood Sacrifice, un titlul tocmai bun pentru o piesa Manowar, dar care nu are mai nimic de a face cu mai batranii "regi ai metalului". Poate executia epica vocala a lui Jake Rogers, dar cam atat. Instrumental Visigoth o dau pe un speed/heavy metal saltaret. Pe Iron Brotherhood americanii reduc tempo-ul si lasa loc riff-urilor cu mai mare greutate sa intre in scena. Lirica?

"Raise your fist beside your brothers
Stand eternally proud
We are the true and the brave
Forever one with the sound
We are the Iron Brotherhood
"

Lirica nu pot zice ca ma da pe spate si sincer sa fiu, dar in contextul muzicii pe care o canta grupul Visigoth, este cea ce trebuie.
Si daca tot si-au manifestat convingerile true metal, Visigoth zic ca-i cazul sa aduca si un tribut. Nu ma intereseaza daca au facut treaba din nesiguranta sau pentru ca pur si simplu le place Manilla Road, dar zic ca au realizat un cover reusit pentru Necropolis. I-au dat un aer epic si putin mai galopant aceste compozitii clasice. Un bravo sincer!
Am trecut deja de jumatatea albumului si am ajuns la piesa cu numarul sapte. Pe Vengeance trupa lasa impresia ca recicleaza o parte din ideile prezente in compozitiile de mai devreme. Avem galopul de bass ce aminteste de Iron Maiden, avem riff-urile la obiect, dar si bucati catchy de chitara ce amintesc mai degraba de Jimmy Page decat de power metal-ul german. O piesa decenta dar care nu straluceste foarte tare. Buna dar nu memorabila.
Nu stiu daca si trupetilor le-a lasat intr-un fel impresia pe care mi-a lasat-o mie piesa Vengeance, dar cert e ca pe Creature of Desire si-au regasit cheful de cantat. E intr-un fel glam metal, dar nu cade in plasa aia cu piese siropoase ce unora ne plac in secret si altora pe bune. Are vana, are foc si otel, are piele si tepi. True heavy metal!
Gata cu scandalul, inapoi la treburi serioase, sau la aerul serios cu care a inceput acest disc. From the Arcane Mists of Prophecy este o alta bucata epica de heavy metal in forma pura. Este una din piesele pe care Visigoth arata ca avem de a face cu o gasca de care mai mult ca sigur vom auzi intr-un viitor nu foarte indepartat.

Atunci cand vorbim de power/heavy metal, in unele situatii este o linie subtire intre credibil si ridicol. Visigoth se prezinta cu The Revenant King ca o gasca credibila si pot zice since ca avem de a face cu un grup sanatos din punct de vedere muzical. Pana la urma, heavy metal-ul este despre povesti, despre viziuni, despre evadarea catre o alta lume.

H. more Nota: 7.5


Posted at 21:39 |  16 Martie 2015  | 0 Comentarii  | 1823 Vizualizari

Comenteaza la: The Revenant King

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way