DEICIDE - The Stench of Redemption

The Stench of Redemption FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.08.2006
CASA DE DISCURI: Earache Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2006: #192
Deicide more
Componenta:
Glen Benton - voce, bas;
Jack Owen - chitara;
Ralph Santola - chitara;
Steve Asheim - tobe
TRACKLIST:

01. The Stench Of Redemption02. Death To Jesus03. Desecration04. Crucified For The Innocence05. Walk With The Devil In Dreams You Behold06. Homage To Satan07. Not Of This World08. Never To Be Seen Again09. The Lord’s Sedition10. Black Night

Extra, extra!!! Read all about it!!

Ce mai stire a fost cand au plecat fratii Hoffman de la Deicide! Ce se va intampla cu trupa? Se duce dracului virtuozitatea (desi dracul era chiar la Deicide)? E intr-adevar Benton un afon al basului, cum sustin Eric si Brian? Au plecat ei sau i-a dat Glen afara? Si de ce? Pentru ca asa sunt oamenii – intreaba “de ce?” la urma. Din cauza curiozitatii, intai intreaba “Chiar mi-ai dat foc la casa?”. Si, dupa aia, nu neaparat in ordinea asta: “Cand?”, “Cu ce?”, “Mai arde?”, “Au sarit vecinii?”, “I-am afumat tare?”. Si, eventual, dupa aia: “Da’ de ce, ma?”.

Eu cred ca “de ce?” n-are raspuns prea curand, mai ales in urma celor 2 comunicate contradictorii ale lui Benton: 1) I-am dat afara; 2) Nu, de fapt au plecat ei. Dar v-as raspunde la o alta intrebare: CU CE CONSECINTE? Dupa capul meu, consecintele sunt una si una. Si m-am documentat pentru a va raspunde, macar cat sa imi uitati greseala de a incurca relatiile Vital Remains si Deicide la o emisune Metal Arena.

Prima consecinta, cantitativa, e ca Hoffmanii au fost inlocuiti cu alti doi: Jack Owen (trecut pe la Cannibal Corpse) si Ralph Santolla (ex-Death, Iced Earth si... Sebastian Bach).

Consecinta calitativa e ca albumul ne rupe teasta. Pentru fanii foarte vechi, nu e asa dementza, probabil. Au mai vazut ei pe Legion chestii asemanatoare, sau ceva de pe Scars... poate sa se regaseasca si aici aici.

Dar entuziasmul si energia sunt la nivel maxim. Da, Deicide au revenit, nu neaparat cu idei noi, dar cu o executie proaspata si cu o energie demna de renumele lor si de death meta-lul consacrat de Florida natala. Deicide ne ofera tehnica, ne ofera chiar si ceva melodie si ne ofera exact entuziasmul unor membri noi care vor sa se afirme; in locul blazarii unor genii ca domnii Hoffman. Piesa de titlu, care e si piesa de deschidere, incepe relativ monoton, dar se “deschide” imediat la partea de solistica, oferindu-ne o mostra de tehnicitate din partea nou-venitilor chitaristi. Death To Jesus e mai complexa dintru inceput si e printre piesele mele favorite, alaturi de Crucified For The Innocence si The Lord’s Sedition – cea mai deosebita medlodie a acestui opus. Petru mine surpriza mare nu e neaprat Santolla, care a schimbat to felul de stiluri si a facut cunostinta cu melodicitatea. Dar daca imi spunea cineva ca Jack Owen e acelasi cu Jack Owen care a cantat in Cannibal Corpse pana in 2004, n-as fi crezut din prima. Nu stiu ce a facut Jack in astia 2 ani si pe la ce scoli a umblat, dar a progresat mult. Sau poate in Cannibal Corpse n-ai voie sa iti arati talentul adevarat, ca te dau afara :)

De versuri n-are sens sa ma iau, astia sunt Deicide si chiar numele asta spune tot despre filosofia lor. As mentiona doar ca nu sunt de acord cu faptul ca vor sa il omoare pe Jesus si, in plus, mi se pare o pierdere de timp – se stie ca omul o sa invie peste trei zile.

In mod normal, trageam concluzia “executie buna a acelorasi idei” si dadeam un 8. Dar prospetimea il mai ridica jumatate de punct, iar tehnicitatea surprinzatoare inca jumatate.


Tzugu more Nota: 9


Posted at 12:27 |  10 Octombrie 2006  | 2 Comentarii  | 5833 Vizualizari

Comenteaza la: The Stench of Redemption

  • Hai sa nu exageram prin a ridica materialul celor de la deicide asa de mult in slavi.Exista death metal mult mai de calitate decat trupa asta.norocul lor a fost ca au fost printre primele din genul asta care s-au afirmat.Pt. death metal extraordinar apelati cu incredere la Nile,Hate Eternal,Necrophagist,Psycroptic,Belphegor,Vader,Spawn of Possession...and friends;)

    1. Posted by Tyberius | 07 Noiembrie 2006 23:22
  • Da, intradevar albumul Stench of redemption e ca un soc , nu numai pentru fani ci si pentru fanii death-metalului.In piesele albumului gasim tehnica si melodicitate datorita acelor solouri , pot sa zic "dulci" care nu le gasim pe alte albume, sau totusi ar fi ceva inovator in muzica lor pe albumul Scars...Sunt putin dezamagit pentru ca se putea mai mult , au o discografie bogata pot sa zic si ma asteptam la ceva mult mai mult, avand in vedere faptul ca in death metal se poate improviza.Doresc sa

    2. Posted by Pentagram | 03 Decembrie 2006 21:11
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance