MEGADETH - The System Has Failed

The System Has Failed FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 14.09.2004
CASA DE DISCURI: Sanctuary Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 15 voturi

Top 2004: #31
Megadeth more
Componenta:
Dave Mustaine - voce, chitara
Chris Poland - chitara
Vinnie Colaiuta - baterie
Jimmy Sloan - bas
TRACKLIST:

01. Blackmail the Universe02. Die Dead Enough03. Kick the Chair04. The Scorpion05. Tears in a Vial06. I Know Jack07. Back in the Day08. Something I'm Not09. Truth Be Told10. Of Mice and Men11. Shadow of Death12. My Kingdom Come
Dupa doua produse de studio ce pot fi considerate cu usurinta fiasco atat din punct de vedere financiar cat mai ales muzical, americanii de la Megadeth sau mai bine zis cat a ramas din vechea trupa arunca pe piata un nou disc.

Surprinzator poate pentru multi, The System Has Failed este un opus dinamic, proaspat, heavy si deloc lipsit de idei. Nu este vorba, ca in cazul multor trupe de gen, de reciclare a unor structuri muzicale vechi, ci de adaptare a stilului din vremurile bune Megadeth la cerintele publicului de azi (influente moderne, accesibilitate).

Compus in proportie de 80% de Dave Mustaine, opus-ul americanilor se constituie intr-un compendiu foarte personal, bine sustinut de texte adanci, facand trimitere fie la viata personala a autorului lor fie la viata politica din Statele Unite.

Probabil ca multi fani vor diseca The System Has Failed si vor gasi nod in papura trupei (a se citi melodii clar orientate spre perioada Youthanasia sau Countdown to Extinction), dar mie mi se pare ca domnul Mustaine a reusit cu brio sa iasa din eclipsa de forma ce a marcat ultimii aproape 10 ani din existenta trupei, oferind publicului un set de piese bine inchegat, cu un concept solid si intr-un ambalaj (coperta, booklet, etc.) ce face clara trimitere la perioada cand trupa era in top. Nu lipsesc nici piesele despre care as fi putut jura ca nu sunt compuse de "Megadeth" (The Scorpion, Something I'm Not, Truth Be Told), ele oferind lui The System Has Failed o varietate obligatorie la orice album reusit.

Am auzit mai multe opinii cum ca ultimul produs Megadeth ar putea usor constitui o palma aplicata "salutar" pe figura celor de la Metallica, dar abordarea mi se pare usor puerila si retardata, mai ales ca cele doua trupe nu numai ca nu mai vizeaza acelasi public tinta, dar activeaza de destul de mult timp in zone aproape total diferite ale metal-ului contemporan. Metallica e in mainstream, a vandut si vinde mai bine decat Megadeth (desi valoarea reala a unei trupe nu sta in numarul de unitati vandute), deci comparatiile mi se par de prisos, in ciuda unei puternice legaturi existente intre numele celor doua formatii.

Nu trebuie minimalizat meritul celorlalti componenti Megadeth, in sensul ca avem de-a face cu un baterist care face primii pasi in aria metal si ii face surprinzator de bine (Vinnie Colaiuta a batut ani de zile pentru Chick Corea), un basist dinamic si un Chris Poland care nu mai necesita nici un comentariu, aportul sau pe primele albume de studio Megadeth fiind bine cunoscut.

Din cate se zvoneste, bateristul Nick Menza repeta de zor noile piese ale trupei si incepand cu turneul de promovare a albumului The System Has Failed el va fi din nou pe baricade, in line-up-ul oficial. Poland si-a exprimat dorinta de a ramane in continuare chitarist, Jimmy Sloan "ii da" bine cu bas-ul, asa ca o noua pagina din istoria americanilor e gata sa fie umpluta, am convingerea ca numai cu lucruri bune.


Sake more Nota: 9


Posted at 23:09 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 6361 Vizualizari

Comenteaza la: The System Has Failed

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei