DARKTHRONE - The Underground Resistance

The Underground Resistance FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 25.02.2013
CASA DE DISCURI: Peaceville Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 20 voturi

Top 2013: #106
Darkthrone more
Componenta:
Nocturno Culto – voce, chitara, bas
Fenriz – tobe, voce
TRACKLIST:

01. Dead Early02. Valkyrie03. Lesser Men04. The Ones You Left Behind05. Come Warfare, The Entire Doom06. Leave No Cross Unturned
Dupa numarul pieselor, pare mai degraba un EP, dupa minutaj - album de studio, dupa vorba si port este insa vorba de Darkthrone. Ca sa fiu bine inteles, nu ma intereseaza cum este privit materialul de fata, tot ce este important este ca Darkthrone a lansat un nou disc. Si ce mai disc! Da, recunosc am o oarecare nostalgie (daca ii putem spune nostalgie) atunci cand vine vorba de sonoritati metalice si aproape de fiecare data cele de sorginte old school castiga. Nu zic ca old school e bun si new school e rau. Nu. Asculti ce-ti place si asa ar trebuii sa faca toata lumea.

Sa revenim insa la noul disc al celor doi norvegieni de poveste. Intitulat The Underground Resistance,  discul ne prezinta o noua fata a trupei. O noua fata? Da! Muzica Darkthrone este mai mult decat in trecut orientata inspre sonoritati speed metal (Dead Early si Lesser Men), viking (Valkyrie), si old school black metal marca Celtic Frost/Hellhammer + iar doza de speed/thrash metal ce aminteste de Agent Steel! Ceva frumos de tot daca iti place metalul jegos si autentic!

Prima piesa de pe disc este Dead Early, o piesa inradacinata puternic in anii '80. De la bataile de tobe galopante ale lui Fenriz, la glasul plin de dezgust al lui Nocturno Culto si la compozitia simpla, directa si de efect a chitarei acestuia in stil "Fast" Eddie Clarke (ex-Motorhead), piesa te invita la un headbang sanatos. Cea de a doua piesa de pe disc este Valkyrie. Compozitia imi aminteste intr-un fel de Bathory - One Rode to Asa Bay. Cel putin pana la 1:20, iar daca ma insel va invit sa argumentati in sectiunea de comentarii.  Piesa continua intr-un fel pe aceleasi coordonate pe care le urma si Circle the Wagons, piesa ce da titlul discului din anul 2010 al trupei. Epic. Si iata ca am ajuns la jumatatea discului. Lesser Men incepe si continua pe aceleasi coordonate trasate de Dead Early. Riff-uri taioase, lead-uri melodice si in general multa, multa, multa chitara electrica! Stati linistiti, Nocturno Culto este tot Nocturno Culto, nu-i loc aici de Yngwie Malmsteen sau Jason Becker (un chitarist mult sub apreciat!). Ati uitat? Worship "Fast" Eddie Clarke!

Odata cu piesa cu numarul patru, The Ones You Left Behind, trecem in cea de a doua jumatate a discului. Pe aceasta compozitie trupa apeleaza la voci in registru clean, de mare efect, asezonate cu o melodie molipsitoare! Genul ala de piesa care iti potoleste si-ti alimenteaza setea de metal la nesfarsit.

Jur ca atunci cand am ascultat pentru prima data Come Warfare, The Entire Doom, ma asteptam ca in orice moment sa para Tom G. Warrior si sa zica vreo doua vorbe! Tribut Hellhammer pe fata! Ceva frumos, asta doar daca iti place ce faceau elvetienii si in cazul in care iti place muzica de gen. Si iata ca am ajuns la final. Ultima piesa de pe disc este Leave No Cross Unturned, compozitie pe care ati ascultat-o pana acum cei mai multi dintre voi cei ce cititi aceste randuri. Cum e? E bine de tot! O compozitie de aproape 14 minute ce face trecere prin speed metal, faze epice, Hellhammer & Tom G. Warrior worship si cam tot ce inseamna noul Darkthrone. Nu-i "New Dinamo", e "New Darkthrone" si suna tare bine!

H. more Nota: 9


Posted at 10:59 |  03 Ianuarie 2013  | 1 Comentarii  | 2802 Vizualizari

Comenteaza la: The Underground Resistance

  • bestial albumul. cat despre influentele Hellhammer , fojgaie prin discografia Darkthrone inca de la Panzerfaust ( evident, blecaretul care n-a reusit sa treaca de En Vind Av Sorg si Hans Siste Vinter n-are de unde sa stie . dar nu e cazul nostru...)

    1. Posted by hell9level | 07 Martie 2013 10:05
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne