LORDI - To Beast Or Not to Beast

To Beast Or Not to Beast FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 08.03.2013
CASA DE DISCURI: AFM Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2013: #239
Lordi more
Componenta:
Mr. Lordi - voce
Amen - chitara
Hella - clape
OX - bas
Mana - tobe
Otus - tobe (11)
TRACKLIST:

01. We're Not Bad for the Kids (We're Worse)02. I Luv Ugly03. The Riff04. Something Wicked This Way Comes05. I'm the Best06. Horrifiction07. Happy New Fear08. Schizo Doll09. Candy for the Cannibal10. Sincerely with Love11. SCG6: Otus' Butcher Clinic
To beast or not to beast”, aceasta este intrebarea!
I-am ales pe Lordi, intrucat sunt trupa mea de suflet si sunt extrem de curios, deoarece in ultima vreme au trecut printr-o schimbare drastica de component dupa plecarea lui Awa (clape) si trecerea in nefiinta a lui Otus (tobe).  Cum ultimul lor album lansat acum doi ani a cam dat, dupa parerea mea, niste mici rateuri deoarece au incercat sa faca o tranzitie destul de ciudata catre un fel de heavy metal comercial  sau ceva in genul asta, sunt curios daca acest album va fi un pas in fata sau o cadere libera catre comercial.
We’re Not for the Kids(We’re Worse) este piesa care da startul acestui album.Imi place acel “blast beat” agresiv de la inceput care ma duce cu gandul la inceputul unei melodii de black metal, emanand inca de la inceput, prin riffurile cu mici tente de thrash metal o idee de rebeliune. Piesa in sine este un fel de ironie adresata parintilor incuiati care considera ca muzica heavy metal are o influnenta negativa asupra copillor.
De la atitudinea rebela trecem intr-o atmosfera ceva mai intunecata cu cea de-a doua melodie “I Luv Ugly”.
Intro-ul de clape, desprins parca dintr-un film horror presarat cu niste riff-uri de chitara destul de interesante si cu un referen epic de “hoarda”, cat si versurile de genul “cute-little-thing-who-will-chew-your-head” fac din aceasta melodie o melodie-simbol a hard rock-ului tipic Lordi.
Cea de-a treia melodie este si preferata mea.  Este intitulata “The Riff” si a fost lansata ca single inainte de album. Are un nume destul de interesant, desi versurile de “Rock your heart off” si clapele au in melodie o importanta mai mare decat riff-ul principal.
Atitudinea de “metal badass” se schimba radical cand lucrurile devin mai incite si mai intunecate cu o mini balada “Something Wicked This Way Comes”. Aceasta melodie iti trimite fiori reci pe sira spinari, atat datorita atmosferei sumbre si lente cat si versurilor ce descriu parca un peisaj apocaliptic.
De la lent la agresiv, dupa inceperea melodiei “I'm the Best”. Stiu, titlul suna destul de ciudat dar incorporeaza perfect aceea veche atitudine Lordi de “badass”. Partea instrumentala mi se pare geniala, insa la versuri se putea lucre mai mult…
Horrorfiction” combina elemente din filme horror arhicunoscute si are mici tente de ironie despre acei oameni mult prea obsedati de ele.
La “Schizo Doll” mi-a placut doar refrenul si vocea aceea bolnava de papusa bantuita, insa aceasta melodie cat si “Happy New Fear”, pe care o voi folosi doar ca dedicatie pentru cunostinte, nu prea au nimic nou, nu sunt o dezamagire completa, dar se putea ceva mai bine.
Trecem la “Candy for the Cannibal” o melodie cu un sound de clape destul de interesant si cu niste versuri amuzante si o atmosfera sadico-romantica.
La “Sincerely with Love” gasim din nou versuri destul de seci iar clapele si toba acopera o parte prea importanta in melodie.
SCG6: Otus Butcher Clinic” este ceamai interesanta piesa de pe album. Este primul SCG(Scartic Circle Gathering) care nu este intro ci outro, iar clapele imbinate cu sunetele horror si solo-ul de tobe sunt un omagiu foarte frumos adus fostului tobosar Otus care a murit anul trecut.
Este clar, schimbarea de component a adus o schimbare drastica din punct de vedere muzical in trupa, insa cei doi noi membri Mana (tobe) si Hela (clape) isi fac treaba destul de bine. Pot spune ca si-au spalat pacatele de pe “Babez for Breakfast” insa in unele piese se simte o stagnare, ceea ce nu este bine. Sa speram ca aceasta componenta va ramane stabila,si abia astept sa treaca cei 2 ani sa imi vad trupa preferata cu niste costume noi cat si cu un album nou.

Abramax more Nota: 9


Posted at 15:40 |  07 Martie 2013  | 5 Comentarii  | 2921 Vizualizari

Comenteaza la: To Beast Or Not to Beast

  • Foarte misto ai scris, cu personalitate, cu toate cele. Cat despre Lordi nu ma pot pronunta, fiindca nu imi plac in mod deosebit. Oricum, recunosc ca cele scrise aici m-au facut un pic curios... sa-l ascult si eu cand ajung acasa

    1. Posted by Fantotzii | 08 Martie 2013 11:49
  • De azi ai o noua cititoare fidela :D

    2. Posted by lethal.poissy | 14 Martie 2013 09:27
  • Ce compuneri de clasa a treia. Siteurile de metal din tara asta au murit demult. R.I.P. HMM

    3. Posted by NarutoSSLazio | 17 Martie 2013 03:03
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)