ABODEAN SKYE - Transmission

Transmission FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.05.2011
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.1
NOTEAZA ALBUM: 9 voturi

Top 2011: #326
Abodean Skye more
Componenta:
Bogdan Vera - chitara, bas, clape, tobe
Will Shaw - voce
Ovidiu Turcu (Legacy) - voce
Mike Gorham - voce
Ashavari Joshi - voce

TRACKLIST:

1. Desert Air2. Destiny's Child3. The Dimming of the Day4. This Machine5. The Last Days6. Dreamer's Paradise7. Enigmatic World
Abodean Skye este un proiect muzical ce apartine compatriotului nostru Bogdan "Dan" Vera, care ne prezinta un progresiv de o calitate foarte buna. Desi Bogdan ne spune ca a fost influentat destul de mult de Avantasia, Ayreon, Dream Theater, Blind Guardian, Pink Floyd, Emerson Lake and Palmer, Deep Purple, Europe, Triumvirat, Opeth, sau Nevermore, nu as putea zice ca Abodean Skye canta acel progresiv in genul Dream Theater sau Nevermore spre exemplu, ci mai degraba unul in genul Ayeron sau Avantasia. Totodata se mai aud si anumite influente Vangelis sau chiar Jean Michel Jarre. Prin urmare, putem spune din start ca avem de-a face cu cineva care intr-adevar se pricepe la muzica.

Cel mai mult imi plac sunetele scoase de orga hammond, asa cum cei de la Pink Floyd sau ELP o faceau pe vremuri. Bine, nu detin date despre echipamentele folosite la inregistrari, asa ca nu as baga mana in foc cum ca s-ar canta cu adevarat pe un hammond original, dar cel putin avem parte de efectele date de acest instrument. Acelasi lucru este valabil si in cazul cimpoaielor ce se aud pe album, care desi nu par a fi totusi niste cimpoaie de la mama lor, sunetul scos aduce foarte mult cu cele originale. Tot ce va pot spune cu exactitate, este faptul ca viorile sunt autentice, intrucat ele poarta semnatura Dianei Miron de la Tiarra.

Albumul este produs de acelasi Bogdan Vera, care s-a descurcat de minune si la acest capitol. Durata acestuia este de aproximativ o ora si 17 minute, si se imparte in noua piese, ce nu se deosebesc foarte mult una de cealalta, mergand practic pe aceeasi linie. Prin urmare, nu avem ruperi spectaculoase de ritm, si nici vreo piesa mai rapida sau "mai altfel" decat celelalte, care sa iasa din tipar. Desigur, pe fiecare in parte avem atat parti mai lente, mai atmosferice, cat si parti mai rapide. Deci, este un album cu “de toate pentru toti”.

Liderul acestui proiect si-a ales niste invitati de marca. Astfel, pe langa tipa de la vioara, pe care am prezentat-o mai sus, ii mai avem la voce si pe Will Shaw de la trupa Athem din SUA, Mike Gorham de la trupa norvegiana Tomorrow's Outlook, Ovidiu Turcu de la Legacy, in timp ce vocea feminina este facuta de Ashavari Joshi din Canada, o mulatra inocenta in varsta de 18 ani ce iti activeaza oaresce fantezii cand isi face aparitia in fata ochilor. Personal, imi place mult cum canta Ashavari, de aceea sper ca aceasta colaborare sa-i fie o importanta rampa de lansare, fiindca are un imens potential. Nu imi dau seama insa cui apartin vocile masculine atunci cand ele isi fac aparitia, dar in momentul in care am auzit si ceva facut in maniera lui Eric Adams (in special pe piesa The Last Days), automat mi-a zburat gandul la Ovidiu Turcu, tipul de la Legacy.

Nu putem spune ca Abodean Skye este o trupa pur romaneasca, avand in vedere ca pe album se afla doua continente, dar atat timp cat creierul acestui proiect este nascut si crescut in Romania, atunci si eu ca roman ma pot lauda in afara granitelor cu Transmission. Asa ca tot ce putem spera, este ca acest material discografic sa isi gaseasca la randu-i “niste parinti” cumsecade, care sa ii promoveze peste tot in lume, eventual sa ii ajute si cu un videoclip, deoarece este practic imposibil sa te faci cunoscut atunci cand nu ai o casa de discuri in spate.

Fantotzii more Nota: 8.5


Posted at 09:13 |  07 Iulie 2011  | 0 Comentarii  | 3433 Vizualizari

Comenteaza la: Transmission

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way