EMANCER - Twilight and Randomness

Twilight and Randomness FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.04.2008
CASA DE DISCURI: Naga Production
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2008: #49
Emancer more
Componenta:
Mithrin - toate nstrumentelei
Gorbag - voce
Helstein - voce
TRACKLIST:

01. Randomness02. Dice Man03. The Beast Attacks04. The Pointing Finger05. Comfort Fix06. Twilight07. Cunning Vital Guardian08. Moron09. The Rewarding Schemes10. Winged Omniscience

Nu de putine ori am intalnit exemple de trupe care m-au uimit prin calitatea albumelor pe care le-au lansat, dar despre care nu as fi auzit poate niciodata daca nu ar fi trimis un CD promotional la redactie sau nu as fi citit pe vreun webzine o recenzie.
Prin forta imprejurarilor (promotie insuficienta, ghinionul de a nu fi semnat un contract cu o casa de discuri care sa ofere o distributie buna) asemenea grupuri sunt condamnate sa ramana in underground, desi albumele lor ar merita o mult mai mare atentie.
Este si cazul lui Twilight and Randomness, cel de-al cincilea album de studio semnat de Emancer, un album care mi-a lasat o impresie mai mult decat placuta. Emancer provine din Luster, un mic sat situat pe unul dintre cele mai lungi fiorduri norvegiene. Locatia parea ideala pentru ca trupa sa  practice un black metal primitv. Ceea ce norvegienii au si facut la inceputul carierei lor, doar ca treptat, ca in cazul multor trupe norvegiene ce isi afla radacinile in black metal, au ales sa isi deschida orizonturile si sa urmeze un traseu muzical mai putin conventional.
Twilight and Randomness este in esenta un album black metal, dar ca forma nu mai pastreaza multe lucruri din definitia clasica a acestui gen muzical. Etichete precum progresiv, industrial, avangardist ar putea descrie fiecare in parte ceea ce se intampla pe acest disc. Pe parcursul celor 10 piese, care insumeaza nu mai putin de 60 de minute, exista un duel permanent intre partile agresive, dinamice si cele melancolice, care emana o tristete aproape palpabila.
Desi discul sta sub semnul experimentului, norvegienii au reusit in demersul lor ambitios de a mentine balanta intre aceste elemente contrastante. Vocea lui Gorbag este in cea mai mare parte a timpului brutala, dar uneori intervine si Helstein cu vocalize clean care accentueaza acest contrast.
Este impresionanta atentia pe care Mithrin a acordat-o detaliilor, mai ales ca el este singurul membru al trupei care compune muzica si de altfel cel care se ocupa de toate instrumentele. Fiecare piesa in parte are o structura complexa, care nu se mai regaseste in celelalte compozitii, astfel ca este aproape imposibil sa te plictisesti ascultand albumul.
Norvegienii folosesc din plin samplere si diverse efecte, dar rezultatul nu este un black metal de inspiratie EBM ca in cazul …and Oceans. Muzica urmeaza o alta directie, te poarta catre un teritoriu psihedelic, care aminteste uneori de atmosfera creata pe ultimele albume Enslaved.
Twilight and Randomness este genul de album pe care muzica vorbeste de la sine. Este un album care sper sa le deschida celor de la Emancer portile catre recunoasterea pe care o merita.
(+) original, foarte variat, neconvetional, piesa Cunning Vital Guardian
(-) cateva pasaje si ruperi de ritm par fortate, productia ar fi putut fi mai buna la capitolul voce


Dragos P. more Nota: 9


Posted at 21:32 |  27 Mai 2008  | 0 Comentarii  | 5219 Vizualizari

Comenteaza la: Twilight and Randomness

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance