PITBULL DAYCARE - Unclean

Unclean FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.03.2003
CASA DE DISCURI: Cleopatra Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2003: #40
Pitbull Daycare more
Componenta:
Bishop - voce, programare
T.C. Connaly - chitara,programare
Andy "Loosey" Escalante - chitara
Jason "Shakes" West - baterie
DVS - bas, programare
TRACKLIST:

01. Slam02. Why Do I Have to Change03. Spoon04. Unclean (Pitbull Daycare Vs. Krs-One)05. You Make Me Feel So Dead06. Not Fair07. Better Off Dead08. My Own Man09. Sheer Heart Attack10. Suffocation11. Lies12. It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)
 

Acum cateva zile vine administratorul la usa si imi da un plic. Ma uit pe el, expeditor Cleopatra Records din State. Uite, zic, ca americanii s-au tinut de cuvant si au trimis cele promise. In interior, printre altele, albumul de fata, despre care o sa va spun doua-trei vorbe, pentru ca sunt aproape sigur ca trupa Pitbull Daycare este total necunoscuta in Romania.

Ajutati de o grafica buna si de un designer priceput, baietii au machetat frumos coperta, reusind sa creeze un acord perfect intre ceea ce se "vede" si ceea ce se "aude" pe Unclean. In interiorul bookletului sunt fotografii cu cei cinci trupeti, bine trecuti de varsta de 20 de ani, avand o atitudine rebela si fiind imbracati ca atare, cu toale rupte, creste, cozi impletite, tatuaje si tot tacamul. Primul meu gand, chiar inainte de a baga cd-ul in combina si a apasa butonul cu pricina, cel cu triunghiul orizontal, a fost: sa vezi ca astia canta industrial... si m-am trezit gandind cu voce tare.

Slam, piesa de debut e un fel de melanj foarte interesant intre punk si industrial, agresiva si cu tempo rapid, cu un bass demential si voci pline de sila.

Pe Why Do I Have to Change baza se pune pe riffuri si solouri, melodia e plina de influente alternative si foarte heavy, extraordinara pentru concerte.

Spoon debuteaza cu pian + bass, e dark si ciudata, revendicandu-se clar la modul de concepere al pieselor celor de la Nine Inch Nails, dar touch-ul metal este mult mai evident aici. Poate ca Bishop, vocalistul trupei, nu gresea foarte tare cand spunea ca trupa prezinta nuante diferite ale aceluiasi peisaj digital.

Piesa de titlu, Unclean, este foarte violenta si plina de samplinguri, de sorginte industrial metal. Rapperul KRS-One, invitat aici, pica excelent, completandu-se perfect cu clapa extraterestra, vocalizele scarboase ale lui Bishop si sound-ul fuzat al chitarilor.

Cea de-a cincea bucata, You Make Me Feel So Dead are groove, e saltareata si are o partitura de bass decupata parca din Antichrist Supertarul lui Manson. Singura diferenta este vocea, care se revendica la curentul alternative metal. Este una dintre favoritele mele de pe acest album si asta datorita faptului ca trupa reuseste sa isi exprime foarte bine emotiile si punctul de vedere si asta prin intermediul unei muzici aproape "umana".

Not Fair e post punk, dansanta, un fel de hibrid sonor Sex Pistols + Nine Inch Nails. Agresivitatea vocii si a sectiei ritmice este atenuata de un sound electro si de o clapa, care desi nu iese in evidenta are un rol extrem de important.

Pe cea de-a saptea piesa, Better Off Dead, se revine sound-ul industrializat, parca rupt din vechile albume Ministry si White Zombie, rezultand o combinatie periculoasa de riffuri taioase si loop-uri demente.

My Own Man degaja multa ura, este plina de venin si pe alocuri are un usor iz glam, mai ales in cazul partiturii de voce si a corului din backing. Soloul imi demonstraza ca nu ma insel, transportandu-ma, prin cele 10 secunde ale sale, la inceputul anilor 90.

Urmatoarea la rand este Sheer Heart Attack care are foarte multa percutie, senzatia mea fiind ca, brusc, cei de la Ramones s-au teleportat in 2004 si isi canta melodiile pline de greatza folosind tehnica de ultima ora. Cred cu tarie ca muzica celor de la Pitbull Daycare ar fi mers de minune pe coloana sonora a filmului The Crow.

Suffocation revine la riffuri grele, ritm demential, clapa electro, trupa facandu-si din aceasta combinatie un "trademark" propriu. E o piesa scurta, la obiect, ideala pentru prestatiile live ale trupei.

Penultima compozitie a albumului are sound murdar, riffuri namoloase, o multime de samplinguri si un Bishop in forma de zile mari, scuipandu-si efectiv plamani i.

Totul se incheie cu un cover version REM, cei de la Pitbull Daycare reusind sa descompuna pur si simplu piesa It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine), pentru a o remodela in cel mai pur stil Sex Pistols. Interesant e cuvantul care imi sta pe buze cat timp o audiez si chiar si dupa aceea.

Productia a fost asigurata de Fred Coury (Cinderella) si este una de zile mari, mai ales ca stilul abordat de cei cinci americani nu si-ar atinge scopul fara un sunet adecvat.

O ultima mentiune (dar nicidecum cea mai neinsemnata) ar fi aceea ca produsul de fata se prezinta sub forma de cd si dvd, pe cel din urma fiind de gasit imagini din concertele trupei, interviuri cu trupetii si 2 videoclipuri.


Sake more Nota: 7


Posted at 19:39 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 6921 Vizualizari

Comenteaza la: Unclean

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Har

Trupa: Dordeduh
Aparitie: 29.05.2021
Casa de discuri: Prophecy Productions
 - Har
TRACKLIST
01. Timpul întâilor02. În vielistea uitarii03. Descânt04. Calea magilor05. Vraci de nord06. Desferecat07. De neam vergur08. Vaznesit

Obarsie

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 12.02.2021
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Obarsie
TRACKLIST
1. Cel din urma2. Taina3. Codru Moma4. Cant adanc5. Caloianul6. Ucenicii din Hartop I7. Ucenicii din Hartop II

Long Day Good Night

Trupa: Fates Warning
Aparitie: 06.11.2020
Casa de discuri:
 - Long Day Good Night
TRACKLIST
01. The Destination Onward02. Shuttered World03. Alone We Walk04. Now Comes the Rain05. The Way Home06. Under the Sun07. Scars08. Begin Again09. When Snow Falls10. Liar11. Glass Houses12. The Longest Shadow of the Day13. The Last Song

Grandeur

Trupa: White Walls
Aparitie: 23.10.2020
Casa de discuri:
 - Grandeur
TRACKLIST
01. False Beliefs02. Eye for an I03. Home Is on the Other Side04. Holy Worse05. Velvet06. Speaking in Tongues07. Starfish Crown08. Locked-in Syndrome09. Month’s End10. The Descent11. Marche Funèbre

Gloria

Trupa: The Mono Jacks
Aparitie: 26.01.2020
Casa de discuri:
 - Gloria
TRACKLIST
01. Nemuritori02. Ce se întâmpla03. Gloria04. Om05. Umeri aurii06. Caleidoscop07. Spuneai08. Caffè sospeso09. Noua vieti10. Ce ramâne11. Zbor

The God-Shaped Void

Trupa: Psychotic Waltz
Aparitie: 14.02.2020
Casa de discuri: InsideOut
 - The God-Shaped Void
TRACKLIST
01. Devils and Angels02. Stranded03. Back to Black04. All the Bad Men05. The Fallen06. While the Spiders Spin07. Pull the String08. Demystified09. Season of the Swarm10. Sisters of the Dawn11. In the Silence