SICULICIDIUM - Utolsó Vágta az Univerzumban

Utolsó Vágta az Univerzumban FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 07.01.2009
CASA DE DISCURI: Sun & Moon Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Siculicidium more
Componenta:
Bela Lugosi - voce; Pestifer - chitara, bas; Khrul - tobe.
TRACKLIST:

01. Utolsó vágta az Univerzumban02. Halványan az idõ ellen03. Bizonytalan ideák 1-2 - Ellenállás! (Bizonytalan ideák pt. 2)04. Talán (ha hallanám...)05. A sajnálat utolsó lehelete (Taxidermia)06. Lebomlás, lelassulás

Dupa o pauza de mai bine de trei ani si dupa o absenta mult prea lunga din peisajul scenei metalice underground din Romania, absenta ce incepuse sa ridice niste semne de intrebare privind activitatea trupei, Siculicidium revin cu un nou material intitulat Utolsó Vágta az Univerzumban. Acesta s-ar traduce aproximativ - Ultimul galop prin univers. Materialul de fata este primul lansat sub egida casei de discuri Sun & Moon Records si de altfel reprezinta primul album de studio al baietilor. Siculicidium par sa isi fi gasit o cale a lor si sa se fi schimbat in bine in acest timpl. Noile piese suna mult mai inchegat, as putea spune aproape perfect tinand cont ca rezultatul final este o mixtura de old school black metal ce aminteste de Tormentor, si un aer "thrash punk black as fuck" a la Aura Noir sau Darkthrone la care se adauga pasaje epice ce amintesc de Bathory sau Primordial. Mai devreme caracterizam rezultatul final ca fiind o "mixtura", ei bine nu este un copy/paste al unor trupe celebre asa cum se intampla in cele mai multe dintre cazuri, iar cei de la Siculicidium nu au un sunet "rau" de dragul de a fi "rai" ci discul suna cat se poate de malefic si de sincer.
Un alt lucru care mi-a placut mult la Utolsó Vágta az Univerzumban este faptul ca este imprevizibil si ca nu plictiseste si intr-un fel prin sinceritatea lui te face sa mai apesi inca o data butonul de play al CD player-ului atunci cand acesta s-a oprit.
Un alt aspect ce trebuie mentionat este faptul ca bateristul Khrul este nimeni altul decat master mind-ul one man band-ului maghiar Funebre, si al multor altor proiecte de durata mai scurta sau mai lunga ale scenei maghiare extreme cum ar fi Bardo sau Shadowthrone de exemplu. Khrul face o treaba excelenta si isi merita pe deplin statutul de "invitat permanent" pe care i l-au accordat Bela Lugosi si Pestifer.
De asemenea, vocea lui Bela Lugosi aminteste in multe momente de cea a lui Attila Csihar in perioada petrecuta in Tormentor.
Utolsó Vágta az Univerzumban ar putea fi caracterizat ca fiind o parte din spiritualitatea comunitatii secuiesti exprimata prin black metal. Sper ca cei de la Siculicidium nu se vor opri aici si vor continua munca asa cum au facut-o si pana acum pentru ca sunt o trupa ce isi merita numele de trupa si pot oferi multe alte surprize placute in viitor.

(-) Atmosfera hipnotica creata. Naturaletea compozitiilor.
( ) Discul ar fi meritat sa aiba parte de o productie ceva mai buna.


H. more Nota: 8.5


Posted at 19:01 |  14 Aprilie 2009  | 2 Comentarii  | 3725 Vizualizari

Comenteaza la: Utolsó Vágta az Univerzumban

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)