ELECTRIC TAURUS - Veneralia

Veneralia FORMAT:
DATA APARITIEI: 02.04.2014
CASA DE DISCURI: The Arcane Tapes
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2014: #91
Electric Taurus more
Componenta:
Matt Casciani - voce, chitara
James Lynch - bas
Mauro Frison - tobe
TRACKLIST:

01. Mountains02. A New Moon03. Mescalina / If / At the Edge of the Earth04. Two Gods / Caput Algol05. Prelude to the Madness06. Magic Eye
Electric Taurus este un tanar grup format in anul 2010 in Dublin, Irlanda ce practica un blues / psychedelic / doom metal tare de tot, de care cel mai probabil nu as fi auzit daca Róbert Forgács de la The Arcane Tapes nu s-ar fi decis sa includa in portofoliul case de discuri albumul de debut al trupei, adica discul de fata. Trupa citeaza ca influente o groaza artisti dragi mie si cu siguranta si altor iubitori ai sonoritatilor de gen Black Sabbath, Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, dar si pe mai tinerii Sleep, Soundgarden, Kyuss, Clutch si multe alte nume, si sincer sa fiu, cei trei muzicieni ce-si spun Electric Taurus cam au dreptate cand fac treaba asta.

Sunt o groaza de trupe mediocre sau slabe care au obiceiul sa mentioneze tot felul de influente, doar-doar sa-ti ia ochii si sa te faca sa le acorzi atentie. Eu unul sunt satul de astfel de trupe care nu-s in stare sa faca ceva prin propriile eforturi si apeleaza la tot felul de siretlicuri, doar-doar le-o baga si pe ele cineva in seama. Trupele de genul ala sunt plaga care infecteaza scena si o sufoca, sunt trupele care exista doar de dragul de a exista si care nu transmit absolut nimic.

Nu-i aici cazul irlandezilor si a argentinianului (tobosarul Mauro Frison) de la Electric Taurus. Oamenii astia canta o muzica cat se poate de autentica, o adevarata incursiune pe taramul blues / psychedelic / doom metal-ului. Principalele influente din muzica lor sunt de departe Cream, Clutch, Down si Sleep pe langa cele patru, in doze mai mici si toate treburile alea de le mentioneaza ei.

La fel ca si celelalte nume de pana acum din portofoliul The Arcane Tapes, Electric Taurus reuseste sa cante o muzica organica fara a suna fortat. Aici zic ca este frumusetea sub-genului pe care trupa a decis sa-l cante. Este inutil sa incerci sa canti ceva doar de dragul de a fi categorisit intr-un fel atat timp cat nu poti face in nici un fel asta.

Electric Taurus este un nume de urmarit, si pot spune ca pentru mine este cel mai solid nume pentru scena classic rock din Irlanda de la Thin Lizzy si pana in prezent. Sper doar ca Veneralia sa nu fie ultimul material de studio pe care il va lansa pentru ca Electric Taurus este un grup ce ar merita venerat.

H. more Nota: 8.5


Posted at 17:21 |  23 Octombrie 2014  | 0 Comentarii  | 2026 Vizualizari

Comenteaza la: Veneralia

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne