THREAT SIGNAL - Vigilance

Vigilance FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 08.09.2009
CASA DE DISCURI: Nuclear Blast Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Threat Signal more
Componenta:
Jon Howard – voce, Pat Kavanagh – bas, Travis Montgomery – chitara, Norman Killeen – tobe, Adam Weber – chitara
TRACKLIST:

01. Afterlife02. Through My Eyes03. The Beginning Of The End04. United We Stand05. Beyond Recognition06. Another Source Of Light07. Hate Machine08. Severed09. Lost10. Revision11. In Repair12. Escape From Reality13. To Remember

    Dupa un Under Reprisal care a facut ceva senzatie in 2006, Threat Signal a fost aproape sa se desfiinteze, dar vocalistul Jon Howard a reusit sa-si gaseasca oameni cu care sa mearga mai departe. In 2009, Vigilance continua reteta de succes de acum cativa ani, bazata pe un death melodic, in maniera "core"-ului nord american, cu elemente de thrash, hardcore, sau chiar power metal. Uneori prea moale sa fie death, dar prea dur ca sa fie doar heavy, cumva pe teritoriile batute in ultimii ani si de Soilwork (chiar daca e o comparatie destul de incompleta), dar calcand si pe teritoriile Fear Factory, mai ales ca productia ii apartine, ca si in cazul albumului precedent, lui Christian Olde Wolbers. Fostul chitarist si basist din Fear Factory i-a cooptat de altfel pe Jon Howard si pe basistul Pat Kavanagh in proiectul sau intitulat Arkaea, inceput impreuna cu Raymond Herrera, in paralel cu disputele pentru numele de Fear Factory avute cu Burton C. Bell si Dino Cazares.
    Compozitional, albumul are un nivel ritmic excelent peste care alterneaza un registru agresiv, mai degraba in strofe, cu unul melodic in cadrul refrenelor. Baza pieselor o reprezinta  riff-urile sincopate, in general intr-o singura nota, cu multa pedala dubla care foloseste linii diverse si deloc liniare (Afterlife, To Remember). Constructia majoritatii pieselor continua cu o tema melodica de clapa sau de chitara, care devine leit-motivul piesei. Suplimentar, vine vocea nervoasa, un growl destul de melodic pe strofe, care schimba foaia pe refrene, trecand intr-o maniera clean-guturala. Alte piese ies din reteta, avand mai putina melodie si mai mult nerv, tehnice, dar pastrand aceeasi abordare a refrenelor, care da unitate albumului, dar in acelasi timp instaureaza un oarecare sentiment de deja-vu. Asta mai ales pentru ca si notele folosite par mai mereu aceleasi.
    Cumva sunt mai degraba amator al pieselor mai melodice, care au avantajul de a fi balansate si cu teme memorabile si reusite, categorie in care se inscriu Through My Eyes, In Repair sau Lost. Celelalte, de genul Beyond Recognition sau Severed, ma lasa un pic rece, fiind foarte ok instrumental, dar fara sa iasa in evidenta cu nimic. Riff-urile sunt bune, mai ales cele de pe pasajele mai putin in viteza, dar nu iesite din comun si incep sa se cam repete in decursul albumului. Imi plac insa solourile, acolo unde trupa lasa loc de asa ceva, si chiar ar merita sa o faca mai des.
    Vigilance nu e un mare progres dupa Under Reprisal, urmarind cumva doua directii de abordare, nici una dintre ele insa exploatata la maxim. Te pacaleste cu prima, mai catchy si melodica la inceput, apoi te duce spre teritorii mai agresive, pentru ca la final sa revina de unde a plecat. Cu ceva balast adunat pe drum.


Cynyc more Nota: 8


Posted at 14:24 |  28 Octombrie 2009  | 0 Comentarii  | 2924 Vizualizari

Comenteaza la: Vigilance

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way