ISIS - Wavering Radiant

Wavering Radiant FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.04.2009
CASA DE DISCURI: Ipecac Recordings
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 20 voturi

Top 2009: #63
ISIS more
Componenta:
Aaron Turner - voce, chitara; Michael Gallagher - chitara; Bryant Clifford Meyer - efecte electronice, chitara; Jeff Caxide - bas; Aaron Harris - tobe.
TRACKLIST:

01. Hall of the Dead feat. Adam Jones02. Ghost Key03. Hand of the Host04. Wavering Radiant feat. Adam Jones05. Stone to Wake a Serpent06. 20 Minutes / 40 Years07. Threshold of Transformation

Considerat de multi ca fiind cel mai important nume al scenei de post-metal, Isis isi trag seva inspiratiei din creatiile celor de la Melvins sau Neurosis si nu numai, si par a nu tine cont de nici o bariera stilistica in calatoria lor spirituala in care ne invita pe toti sa ii urmam. Isis au lansat in data de 5 mai un nou album de studio sub egida casei de discuri Ipecac Records, casa de discuri a carui co-fondator este nimeni altul decat fascinantul muzician Mike Patton, solistul celor de la Faith No More, cunoscut si pentru activitatea alaturi de nume precum Mr. Bungle sau Fant?mas. In cazul in care vi s-a aprins beculetul deasupra capului, v-ati dat seama ca muzica celor de la Isis urmeaza calea avantgardei sub bagheta experimentalului.

Materialul de fata poarta numele Wavering Radiant, si reprezinta albumul de studio cu numarul cinc ial trupei , un material ce poate fi comparat cu o piesa dintr-un puzzle ce infatiseaza o imagine abstracta a carei intelegere nu poate fi dobandita decat cu atentie si exercitiu din partea ascultatorului. Cam asa ar putea fi descrisa in linii largi muzica celor de la Isis. O trupa care in momentul in care reusesti sa o intelegi, te acapareaza cu muzica sa precum o poate face o persoana ce se hotaraste sa puna stapanire asupra unei alte persoane sau unui grup de persoane prin hipnoza, pret chiar si de cateva zeci de minute. Din punct de vedere spiritual, stare pe care o transmit cei de la Isis, ar putea fi comparata, desigur pastrand proportiile stilistice, repet, starea, ca sa nu fiu inteles gresit, ar putea fi comparata cu atmosfera halucinanta si psychedelica oferita de Satanochio prin al lor From Beyond combinata cu o ezoterismul celor de la Negura Bunget transpus publicului prin OM, desigur si in acest caz faceam referire strict la stare si nu la orientarea stilistica a trupei. Am incercat sa fac aceasta descriere cat mai exacta pentru cei carora le sunt straine materialele celor de la Isis, sau nu cocheteaza de obicei cu sonoritati atmosferice sludge sau avantgarde metal.

Revenind la materialul de fata, Wavering Radiant, este probabil unul dintre cele mai bune materiale ce au fost lansate sau vor fi lansate in acest an pe aceasta nisa si este un material ce merita sa faca parte dintr-un top 10 al celor mai bune creatii metalice din acest an. Incercati albumul celor de la Isis, oferiti-i atentie, incercati sa ganditi si sa va deschideti mintea si va veti convinge ca Wavering Radiant este un album pe cinste. In incheiere trebuie sa specific ca pe acest material figureaza ca invitat si Adam Jones, chitaristul celor de la Tool.

( ) Productie, compozitie, atmosfera fascinanta.
(-) In unele momente arata ca ar mai fi fost loc de mai bine.


H. more Nota: 9


Posted at 06:11 |  10 Iunie 2009  | 17 Comentarii  | 3673 Vizualizari

Comenteaza la: Wavering Radiant

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance