NIGHTRAGE - Wearing A Martyr’s Crown

Wearing A Martyr’s Crown FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.06.2009
CASA DE DISCURI: Lifeforce Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 9 voturi

Nightrage more
Componenta:
Antony Hamalainen - voce
Marios Iliopoulos - chitara
Olof Morck - chitara
Anders Hammer - bass
Jo Nunez - baterie

TRACKLIST:

01. Shed The Blood02. Collision Of Fate03. A Grim Struggle04. Wearing A Martyr’s Crown05. Among Wolves06. Abandon07. Futile Tears08. Wounded Angels09. Mocking Modesty10. Failure Of All Human Emotions11. Sting Of Remorse

Mai melodic decat primele doua albume si mai brutal decat ultimul - asa isi asigura Marios Iliopoulos fanii intr-un interviu dat acum ceva vreme cu privire la sound-ul noului album Nightrage. Ma tem ca la vremea respectiva nu multi au crezut in aceste declaratii, tinand cont ca precedentului disc, A New Disease Is Born, a fost mai degraba un exercitiu nereusit, al unei trupe care a incercat sa tina pasul cu moda, virand artificial catre zona metalcore.  

Daca acel album a stat sub semnul experimentului esuat, Wearing A Martyr's Crown este intoarcerea grupului la forma care l-a consacrat, un adevarat tribut adus perioadei de glorie a celebrului Gothenburg sound.

Nightrage-ul anului 2009 ramane in continuare o alianta greco-suedeza, desi din componenta anterioara nu mai este prezent decat mastermind-ul Marios Iliopoulos, ceilalti colegi de trupa fiind achizitii noi. Nu ar fi exclus ca prospetimea si dinamismul acestui album sa se datoreze intr-o mare masura acestei echipe noi. De fapt schimbarile radicale de formula componistica nu trebuie sa mire pe nimeni pentru ca Marios a reconstruit din temelii Nightrage de cateva ori in ultimii sapte ani, prin aceasta trupa trecand o serie de muzicieni, unii dintre ei legendari (Lindberg sau Englund). Si ca tot veni vorba de artisti cunoscuti, trebuie sa stiti ca Nightrage nu sta rau deloc la capitolul invitati pentru acest album, Fredrik Nordstrom (Dream Evil), Sakis Tolis (Rotting Christ) si Gus G (Firewind) contribuind fiecare la cate o compozitie de pe Wearing A Martyr's Crown.

Shed The Blood, piesa care da startul albumului, pare sa isi asigure ascultatorii ca scopul nedeclarat al lui Wearing A Martyr's Crown este acela de a readuce in atentie death metal-ul suedez, asa cum era el la inceputuri, deosebit de brutal si rapid, dar cu o agresivitate gravata pe riff-uri si solo-uri melodice. A Grim Struggle si Among Wolves sunt alte exemple perfecte de swedish metal in forma lui originala si este aproape fascinant sa audiezi in 2009 un album care s-ar fi incadrat perfect in discografia In Flames intre Jesters Race si Whoracle.

Olof si Marios se dueleaza permanent in riff-uri, armonii si solo-uri de chitara care mai de care mai inspirate, dar nu lipsesc nici momentele acustice (pasajul de factura flamenco de la finalul lui Collision Of Fate, secventa melancolica de la inceputul lui Mocking Modesty  si superba compozitie instrumentala Sting Of Remorse fiind edificatoare).

Tanarul vocalist Antony Hamalainen este un demn discipol al lui Tomas Lindberg, iar growl-urile sale se incadreza la fix in structura pieselor, fiind acompaniat uneori de o voce clean si sustinut permanent de o sectie ritmica foarte precisa si energica.

Este clar ca Marios are un dar special in materie de compozitie, toate cele 11 piese de pe  Wearing A Martyr's Crown fiind mici bijuterii, catchy, dar fara a pierde deloc din furie si agresivitate. Daca adaugam tehnica instrumentala desavarsita si valorile ridicate ale productiei, care pune pe deplin in valoare performantele muzicienilor, avem imaginea unui album cu sanse ridicate la titlul de cel mai reusit disc de melodic death metal al primei jumatati de an.


Dragos P. more Nota: 9


Posted at 21:08 |  21 Iulie 2009  | 21 Comentarii  | 3950 Vizualizari

Comenteaza la: Wearing A Martyr’s Crown

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way