COVEN - Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls

Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.01.1969
CASA DE DISCURI: Mercury Records
 
10.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
9.0
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 1969: #3
Coven more
Componenta:
Jinx Dawson - voce
Jim Donlinger - chitara, voce
Jim Nyeholt - clape, orga, pian
John Hobbs - clape, orga, pian
Alan Estes - bas
Oz Osbourne - bas
Steve Ross - tobe, percutie
TRACKLIST:

01. Black Sabbath02. White Witch of Rose Hall03. Coven in Charing Cross04. For Unlawful Carnal Knowledge05. Pact with Lucifer06. Choke, Thirst, Die07. Wicked Woman08. Dignitaries of Hell09. Portrait10. Satanic Mass
In ultimii cativa ani, am observat destul de clar o tendinta a formatiilor de a reveni la muzica anilor ’70 din punct de vedere al soundului, desi tematicile lirice au ramas aceleasi ca in prezent. Au aparut astfel o groaza de formatii foarte interesante precum Ghost, Witchcraft, The Devil’s Blood, Blood Ceremony, Graveyard si asa mai departe. Fiecare are un sunet unic, desi influentele predecesorilor sunt clare. Probabil multi dintre ascultatorii Ghost au impresia ca acestia sunt singurii care imbina sound-ul hippy cu temele satanice. Ei bine nu.

In anul 1969 aparea albumul Witchcraft Destroys Minds and Reaps Souls al celor de la Coven. Important de mentionat este ca acest album a aprut inaintea albumului de debut Black Sabbath. Muzica suna destul de Woodstock-ish, chiar daca ceva mai dark. Insa ceea ce i-a diferentiat total pe cei de la Coven de majoritatea trupelor din aceeasi generatie a fost tema lirica abordata. Ei nu cantau despre dragoste pace si alte dubiosenii imbibate de LSD. Coven cantau, pe scurt, despre dreacu’. Convingerile satanice pe care Jinx Dawson, Oz Osbourne (nu Ozzy) si Steve Ross le aveau, se regasesc clar in versurile trupei. De altfel Coven au inregistrat si o incantatie (compusa de producatorul formatiei Bill Traut) la sfarsitul albumului, numita Black Mass.

Ca un fapt interesant, exista destul de multe asemanari intre Witchcraft… si Black Sabbath. Ambele albume contin melodii numite Black Sabbath si Evil Woman. Nemaivorbind de cei doi Oz din formatii. Coven au avut o influenta imensa in metal (probabil chiar mai mare in metalul extrem decat in cel traditional). Ei au fost primii care au folosit “the sign of the horns” (da, inainte de Dio). De asemenea, a fost prima formatie care si-a “decorat” spectacolul cu cruci intoarse. Chestiile astea sunt destul de larg intalnite in metalul zilelor noastre, insa in anii aia nu prea au adus publicitate buna celor de la Coven. Formatia a fost chiar asociata cu Charles Mansons/Helter Skelter din cauza muzicii si a imaginii abordate. De asemenea, albumul de debut a fost retras de pe piata la destul de putin timp dupa lansare, deoarece casa de discuri nu isi dorea sa atraga publicitate negativa.

Muzical vorbind, albumul se bucura de o compozitie buna si, ei bine, de versuri care au facut ,practic, istorie. Melodii ca White Witch of Rose Hall, Choke, Thirst, Die, Coven in Charing Cross trebuie neapart ascultate. Witchcraft… este o capodopera underground si cu toate ca Black Sabbath a luat-o mult inaintea celor de la Coven, Jinx Dawson & Co. au fost si raman cei care l-au bagat pe "necuratu'" in muzica.

Matei Gheorghe more Nota: 10


Posted at 09:21 |  12 August 2011  | 0 Comentarii  | 4694 Vizualizari

Comenteaza la: Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance