MINSK - With Echoes in the Movement of Stone

With Echoes in the Movement of Stone FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 26.05.2009
CASA DE DISCURI: Relapse Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 12 voturi

Top 2009: #42
Minsk more
Componenta:
Christopher Bennett - chitara, voce; Timothy Mead - sintetizator; Sanford Parker - bas, voce, clape; Tony Wyioming - tobe.
TRACKLIST:

01. Three Moons02. The Shore of Transcendence03. Almitra's Premonition04. Means to an End05. Crescent Mirror06. Pisgah07. Consumed by Horizons of Fire08. Requiem: From Substance to Silence
Nu, nu suntem la ora de geografie si nici nu ne pregatim sa gasim cazare pe la vreun hotel in Minsk pentru revelion. Minsk nu este doar numele capitalei Belarusului, este si numele unuia dintre cele mai interesante grupuri din catalogul casei de discuri Relapse Records. Ajunsi la cel de al treilea album de studio, Minsk ne propun o noua incursiune pe taramul metalului de sorginte psychedelica. With Echoes in the Movement of Stone reprezinta cel de al treilea album de studio al americanilor originari din SUA, mai precis din statul ce poarta numarul 21, Illinois. Oferind un melanj muzical compus din sonoritati doom metal, sludge metal, ambient si noise, puternic dominat de un aer psychedelic si elegant, Minsk au reusit sa ofere cel mai interesant album al lor de pana acum. With Echoes in the Movement of Stone este un material ce arata cat de importante si din pacate sub apreciate de publicul larg sunt formatii precum Neurosis sau Melvins, formatii fara de care astazi probabil nu am fi avut parte de nume precum Mastodon, Pelican, Yakuza si multe alte nume si fara de care scena metal ar fi fost mult mai saraca.

Insa sa revenim la Minsk si la albumul de fata. Produs de catre multi instrumentistul Sanford Parker, cunoscut si pentru munca sa in calitate de producator alaturi de nume precum Pelican sau Yakuza, With Echoes in the Movement of Stone, ne arata ca poti totusi evolua din punct de vedere muzical si acum in 2009, sau mai bine spus, poti aranja mai bine elementele stilistice primite mostenire de la nume ce au avut si inca mai au un cuvand de spus in scena metalica fie ca vorbim aici de Black Sabbath, sau mai sus mentionatele Neurosis si Melvins.
Apocaliptic dar in acelasi timp psychedelic, With Echoes in the Movement of Stone, imprastie in jurul sau un puternic aer doom, inducandu-iastfel ascultatorului o stare de "semi-hipnoza" muzicala. Din puct de vedere liric, americanii stau destul de bine, rusind sa suprapuna jocurilor de cuvinte imagini dezolante. Iar aici pot exemplifica prin versurile de inceput ale piesei cu numarul patru de pe disc, Almitra's Premonition:

To dream of death to dream of life.
In the city of despair I found the living.
To dream of life to dream of death.
In the city of the living I found despair


Sau finaul piesei cu numarul cinci, Crescent Mirror:

From where am I child.
To what should I pretend?
As a child I spoke as a child.
To speak now as other than a child.
To that I shall pretend


Inchei prin a spune ca daca nume precum Neurosis, Pelican, Melvins sau de ce nu, Isis, va sunt pe plac, sau daca sunteti familiarizati cu latura doom/sludge/experimental a casei de discuri Relapse Records, ati face bine sa nu ratati acest material. Privind in urma la materialele precedente ale americanilor dar si la albumul de fata, putem avea convingerea ca Minsk sunt un nume care isi va face simtita prezenta din ce in ce mai mult pe scena metalica.

H. more Nota: 8.5


Posted at 00:37 |  07 Decembrie 2009  | 4 Comentarii  | 2953 Vizualizari

Comenteaza la: With Echoes in the Movement of Stone

 • intr-adevar este o trupa chiar foarte buna de sludge-post metal, e mult mai hipnotic si experimental fata de celelalte trupe de gen, si se pune mare accent pe tobe si ritmuri. primele doua erau interesante si ca "prezentare" / design, o sa-mi cumpar si acesta probabil. o cronica buna de-altfel.

  1. Posted by morphine waltz | 08 Decembrie 2009 01:05
 • frate, cronica e buna, da iar isi bate joc fratele hellhammer de limba romana. mi-e lene sa semnalez cam pe unde e in grava eroare.

  2. Posted by Lemmy | 08 Decembrie 2009 02:32
 • Ciocanudracului_x09 iz da' man!!!!

  Imi place ca se arunca in niste albume si colturi muzicale cel fac sa se simta precum curca printe lemne... Totusi apreciez iefortul de a aduce la indemana rockerului roman astfel de productii discografice!

  3. Posted by nobody | 12 Decembrie 2009 16:54
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne