SERENITY - Words Untold & Dreams Unlived

Words Untold & Dreams Unlived FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.04.2007
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2007: #53
Serenity more
Componenta:
Georg Neuhauser - voce
Simon Holzknecht - bass
Mario Hirzinger - clape, backing Vocals
Thomas Buchberger - chitara
Andreas Schipflinger – baterie

TRACKLIST:

01. Canopus02. Reduced To Nothingness03. Words Untold (Instrumental)04. Circle Of My 2nd Life05. Engraved Within06. Forever07. Dreams Unlived (Instrumental)08. Dead Man Walking09. From Where The Dark Is Born10. Thriven

Cand am vazut prima data acest promo m-am gandit imediat ca s-a reformat vechea trupa de doom britanica Serenity, care se desfintase pe la mijlocul anilor 90. Chiar si coperta te poate induce in eroare, la o prima vedere ar putea foarte bine figura ca artwork pentru un album de doom. Confuzia a fost repede lamurita de indata ce am citit primele date biografice despre trupa si am constatat ca este  vorba de un grup austriac, relativ recent infiintat (2001), care nu are evident nicio legatura cu doomsterii englezi..

"Progressive melodic metal" este eticheta propusa de casa de discuri Napalm Records si in cazul Serenity nici ca se putea gasi o definitie mai buna. Sub un titlu pretentios se ascund 10 compozitii foarte reusite, care denota o tehnica instrumentala surpinzator de buna, mai ales daca tinem cont ca avem de a face cu un album de debut. Nu pot fi ignorate influentele provenite de la trupe etalon precum Threshold, Kamelot sau Dream Theater, dar ele nu sunt atat de vizibile incat sa deranjeze. In plus, Serenity au incredere in propriile idei pe care le exploateaza din plin, astfel incat grupul nu poate fi catalogat drept o simpla clona a trupelor de mai sus. Din fericire, austriecii nu cad nici in capcana "show off-ului", axandu-se mai mult pe muzicalitate si piese coerente decat pe demonstratii si artificii tehnice.

Clapele omniprezente contribuie din plin la melodicitatea albumului in timp ce chitarile si sectia ritmica oscileaza adesea intre power si progresiv. Georg Neuhauser are o voce potrivita cu stilul adoptat de trupa insa uneori lasa impresia ca nu reuseste sa urmeze intocmai directia fixata de latura instrumentala. Un inconvenient minor, care va fi probabil remediat cu timpul si pe masura ce Serenity va deveni o trupa cu experienta.

Discul ofera suficienta diversitate si multe momente de inspiratie, fie ca vorbim de piesa de deschidere cu influente orientale Canopus (inspirata de Dune-ul lui Frank Herbert), de riff-urile heavy prezente pe Reduced To Nothingness  si Forever sau de hit-ul Engraved Within (cu un pronuntat parfum de Savatage).

Words Untold & Dreams Unlived  e genul de album care te face  sa astepti cu interes un nou disc Serenity. Daca punem la socoteala si faptul ca austriecii au deschis deja pentru Dio si tocmai au incheiat un turneu alaturi de Morgana Lefay ne putem lesne imagina ca trupa are toate sansele sa devine in scurt timp un nume important al scenei de power/progresiv europene.


Dragos P. more Nota: 8.5


Posted at 16:39 |  11 Aprilie 2007  | 1 Comentarii  | 6344 Vizualizari

Comenteaza la: Words Untold & Dreams Unlived

  • E foarte bun albumul dar mi se pare copie fidela a celor de la Supreme Majesty (pentru cei care stiu), chiar si vocea e aproape identica. Dar pe ansamblu foarte bine facut si placut.

    1. Posted by mishus | 01 Septembrie 2007 09:50
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne