CONVULSE - World without God

World without God FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.01.1992
CASA DE DISCURI: Thrash
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 1992: #48
Convulse more
Componenta:
Aki Yli-Salomäki - voce
Rami Jämsä - voce, chitara
Toni Honkala - chitara
Patti (Juha Telenius) - bas
Juppo Paavola - tobe
TRACKLIST:

01. Intro02. World without God03. Putrid Intercourse04. Incantation of Restoration05. Blasphemous Verses06. False Religion07. Resuscitation of Evilness08. Infernal End09. Godless Truth10. Powerstruggle of Belief
Convulse este unul dintre cele mai interesante nume pentru scena metal din Finlanda de la inceputul anilor '90. Grup cu o activitate relativ scurta, ce a activat intre anii 1988 - 1994, initiator al death metal-ului old school de sorginte nordica, nu a avut, din pacate, nici macar sansa unor nume precum Grave sau Dismember de a beneficia de aprecierea cuvenita nici macar odata cu trecerea timpului. Daca in cazul celor doua nume suedeze amintite putem spune ca a contat intr-un fel si perseverenta sau norocul, sau amandoua (pentru ca in tot ceea ce faci 50 % e sansa), acest lucru nu s-a intamplat si in cazul celor de la Convulse, finlandezii reusind sa lanseze doar doua albume de studio. Asupra primului dintre acestea ne vom opri atentia in randurile ce urmeaza.

Discul ce se numeste sugestiv World without God, avertizeaza ascultatorul, atat prin titlul atat de explicit, cat si prin grafica post-apocaliptica, cu privire la directia urmata de Convulse. Urmind o directie blasfemica, tipic scenei din Europa (sau nordice daca vreti sa ramanem pe teritoriul taramurilor inghetate) comparativ cu ceea ce se intampla in aceeasi perioada in SUA (Cannibal Corpse incepeau sa fie din ce in ce mai mari, Monstrosity erau si ei in peisaj, iar Suffocation zdrobeau totul in cale prin brutalitatea impartasita lumii intregi de al lor Effegy of the Forgotten), Convulse sunt cumva in acelasi peisaj tematic cu Grave, At the Gates (Garden of Grief), si multe alte nume ale scenei death metal provenite din nordul Europei la inceputul anilor '90. Daca imi permiteti, voi face o comparatie intre lirica pieselor finlandezilor de la Convulse si ceea ce propuneau maestrii thrash metal-ului american de la Slayer: aceeasi blasfemie sonora sinistra, plina de atmosfera si de grotesc, ce ar face orice ascultator de muzica mainstream nefamiliarizat cu fenomenul metalic sa tremure si sa scuipe in san.

Promovand o atitudine anticrestina prin titluri precum World without God, Blasphemous Verses, False Religion sau Godless Truth, ca sa le numesc doar pe cele mai explicite dintre acestea, Convulse au reusit sa imprime prin materialul de fata unul dintre cele mai intunecate, ofensatoare si pline de ura discuri din anii '90. Avand un tempo mediu, tipic trupelor practicante de old school death metal, sunetul ar putea parea putin sa ii zicem imbacsit, prafuit pentru ascultatorii de sonoritati extreme din zilele noastre, avand o mai mare sansa in a fi apreciat fie de fanaticii genului, fie de amatorii de sonoritati blasfemice black metal, raportandu-ne, desigur, aici, la temele abordate de trupa in versurile sale.

Inchei prin a spune ca World without God este un disc esential pentru orice ascultator de sonoritati old school death metal nordice, dar si pentru orice ascultator metal ce prefera sonoritatile extreme sincere, care exprima ceva cu adevarat si nu doar un taifun sonor de bpm, in cele mai multe cazuri lipsit de orice urma de suflet.

H. more Nota: 8.5


Posted at 12:45 |  25 Aprilie 2011  | 1 Comentarii  | 3168 Vizualizari

Comenteaza la: World without God

  • da. ma astept si la recenzii pentru Demilich si Merciless. sufla asa, un vant numit overlooked gems pe internet zilele astea de ma ia cu greata. entombed? slayer? kreator? asphyx? bulshit! convulse, morbid saints si slaughter sunt the shit! pfffff!

    1. Posted by hell9level | 26 Aprilie 2011 11:07
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance