concerte

20 de ani de Armaghedon cu Celelalte Cuvinte

20 de ani de Armaghedon cu Celelalte Cuvinte
TRUPE: Celelalte Cuvinte

M-a bucurat tare mult vestea cum ca Celelalte Cuvinte vin in Bucuresti pentru doua concerte cu tematici si locatii diferite. Primul a avut loc in Fabrica si a avut ca tema aniversarea a 20 de ani de la lansarea albumului "Armaghedon", una dintre cele mai importante realizari metal romanesti. Al doilea concert s-a materializat in Hard Rock Cafe si a prilejuit lansarea dvd-ului "Trup si Suflet", ocazia cu care trupa a sustinut un recital acustic.
Show-ul din Fabrica a fost unul "sangeros", cel putin in prima parte, asta ca urmare a promisiunii lui Calin Pop.
E posibil ca acesta sa fie cel mai metal concert al formatiei din ultimii ani, dar sa o luam cu inceputul.
Fabrica s-a umplut pana la refuz de rockeri de toate varstele, veterani cu parul alb, metalistii obisnuiti si voinici, profani curiosi, dar si cupluri cu copii. Un mix eterogen strans la un loc pentru Armaghedon.
A fost coada la intrare, iar cd-urile s-au vandut foarte bine. Cei prezenti si-au putut achizitiona albumul "Armaghedon" pe CD intr-o forma remasterizata.
M-am postat in fata scenei fiind pregatit pentru metal romanesc.
Cuvintele au intrat pe scena, fara intro, fara nimic, fiecare la instrumentul sau si incepe "Asa e viata mea". Lumea canta la unison, piesa a fost interpretata impecabil mai ales bucata premergatoare solo-ului a fost ceas, iar solo-ul lui Calin la fel de zdrobitor ca pe disc.
Urmeaza "Lupii", o piesa extrem de gustata de publicul calduros care canta vers dupa vers intr-o frenezie de nedescris. O piesa furibunda cu un solo naucitor pe final si o partitura de clapa senzationala marca Tiberiu Pop.
"Neam Blestemat", o compozitie veritabila cu accente doom metal invadeaza clubul, atmosfera este atat de grea, stateam pironit ascultand riff-urile magice din chitara lui Calin si mi-era teama sa nu ma misc ca sa nu cad. Bass-ul lui Marcel Breazu adancea sobrietatea si pesimismul compozitiilor, iar solo-ul de clape a fost cireasa de pe tort.
Un inceput foarte bun de concert si pasim spre "Lumea de apoi", o piesa mult mai asezata urmata de sinistrul moment "Cor de copii".
"Balanta" si "Cel din rasarit" sunt doua bucati heavy metal, bune de headbang, iar balada "Cel din rasarit" ne-a provocat la nostalgie.
Leontin Iovan a electrizat publicul cu un solo de tobe as spune mai degraba funk si progresiv, iar "Armaghedon" a dezlantuit furtuna in Fabrica. S-a trecut la mosh pit, iar Calin Pop trafora chitara dand impresia ca performeaza la cinci deodata.
O mica pauza si de abia am gasit un loc la bar. Bauturile din frigider s-au epuizat destul de repede, dar iata ca timpul a zburat ca fulgerul si Cuvintele s-au intors.
Am fost extrem de bucuros sa dau frau liber metalistului salbatic din mine pe piese precum "Se lasa rau" de pe acel album cu acelasi din 1992 pe care personal il respect foarte mult.
Inregistrat in conditii mai putin fericite si criticat de unele voci ce deplangeau trecerea formatiei de la rock-ul progresiv si poetic la sonoritati metal lipsite de personalitate, "Se lasa rau" este in acelasi timp si prima bucata de thrash metal imprimata la noi, dar si un album plin de pasaje muzicale memorabile precum "Oglinda 2", "Cina Dragonului" sau "Treapta din urma".
Momentele de thrash metal le-am asteptat cu sufletul la gura si au sunat excelent. Oradenii s-au dezlantuit pe scena si cred ca si ei s-au distrat de minune interpretand aceste sonoritati rapide.
Au cantat si "Spre care rai?" de pe acelasi disc, doua piese noi "Asta lume" si "3in1", Calin Pop a executat un solo la chitara cu zambetul pe buze lasandu-le cateva momente de improvizatie lui Marcel Breazu si lui Tibi Pop.
Au urmat "Stem", "Zmeie", "Se inchid", "Fantana Suspinelor", "La ceas tarziu".
Cortina a cazut si credeam ca s-a incheiat, dar unul dintre tehnicieni formatiei ne-a spus ca depinde de noi sa readucem Cuvintele pe scena.
S-au intors si au cantat "Daca vrei" si bineinteles "Un sfarsit e un inceput".
Extrem de prietenosi cu publicul, oradenii au fost aplaudati minute in sir si peste cateva minute dupa incheierea spectacolului au venit printre fani pentru a le semna cd-urile si a face o poza.
 
Vezi galeriile trupelor: Celelalte Cuvinte

Data concert:  December 06, 2014  | 0 Comentarii  | 7079 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: 20 de ani de Armaghedon cu Celelalte Cuvinte

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte