concerte

Altar - Lansare de album la Cluj

Altar - Lansare de album la Cluj
TRUPE: Altar

Pe la mijlocul anilor '90 nu putini metalisti romani ar fi raspuns "Altar!" la intrebarea "care este cea mai tare trupa metal din tara?". Acum nu stiu cati dintre metalistii clujeni ar raspunde la fel la o intrebare asemanatoare, referitoare de asta data la cea mai buna trupa din orasul lor. De vina e atat Altar cu pauza de vreo patru ani alaturi de schimbarile de stil, dar si progresul realizat de Voices of Silence sau C.A.$.H..

 

 

Ma rog, nu toata lumea se gandeste ca singurele trupe metal din tara cu contracte cu case de discuri autohtone de prim rang sunt Altar si Implant pentru Refuz. Si pana la urma e important cum percepi ce-ti ofera trupa pe scena si pe CD, nu povestile. Poate ca totusi, odata cu trecerea la limba romana, popularitatea le va creste la loc. Interesanta alegere, mai ales ca piesele de pe "Atitudine" au texte dure, dar fara a trebui cenzurate de-ar fi sa apara la radio sau tv.

 Pe 23.03 intr-o locatie nepotrivita, dar probabil singura disponibila, recte Music Pub, a avut loc concertul oficial de lansare in Cluj-Napoca a albumului Altar - Atitudine, aparut in februarie la Roton. Nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata pub'ul atat de aglomerat la vreun concert. Mi s-a spus c-ar fi fost mai plin la recentul concert OCS, asa o fi, nu contest. Ultimul concert Altar la care fusesem pana acum era pentru promovarea precedentului album, Born Again, si din cate stiu a fost ultimul inainte de lunga pauza luata de trupa. Acela se desfasurase intr-un fost cinematograf si parca fusese mai multa lume. In fine.

 

 

Ora de pe afis era 20:00, dar cantarea a inceput vreo doua ore mai tarziu. Interesante biletele de la intrare (10 lei bucata), mici si cu imaginea miniaturala a afisului, vorba cuiva pe forum "pe care sa le poti pastra chiar si intr-un clasor cu timbre". Se gaseau la vanzare atat noul album cat si tricouri. Si se vindeau. Patru albume dintre care trei scoase la case de discuri din mainstream, show energic si profesionist, piese puternice, stand cu produse promotionale... se leaga si justifica pretul destul de ridicat, pentru un concert cu o singura trupa metal, al biletului. Altar are o cota si tine la ea. E de bine, zic eu si inclin sa cred ca nu-s singurul.

 N-am stat sa bifez, dar am senzatia ca s-a cantat tot, sau aproape tot albumul nou, piesa de titlu si inca una fiind reluate si la bis, care a culminat cu un medley alcatuit din "slagare" Sepultura - Metallica - Slayer (+ Prodigy am citit pe undeva, eu n-am remarcat) incheiat cu Prison of Death de pe The Last Warning (primul disc Altar), piesa cantata si in timpul concertului. Au mai fost Mum, F.U.C.K., Don't Be Bad si inca o piesa de pe Respect (al doilea album Altar) si Do You Like? de pe Born Again. Sper ca n-am uitat nimic.

 

 

Am remarcat ca dupa etapa religioasa (la concertul precedent de care am pomenit n-au cantat de pe Respect doar F.U.C.K. si versurile intro-ului de la Stop the Silence) Andy Ghost a revenit la un limbaj mai liber, instigand publicul ca la fotbal impotriva MTV, post care-a refuzat difuzarea ultimului videoclip Altar, Nascut invingator.

 

 

Nici pentru La Noi, care urmeaza, nu vad vreo sansa sa apara la acest post. Show-ul a fost foarte energic, tipic pentru Altar, vi-l puteti inchipui pe Andy stand cuminte pe scena?, iar publicul, destul de numeros, mi s-a parut a fi pe masura. Mi-a placut concertul si sper sa nu se puna multi ani de-acum inainte problema re-desfiintarii trupei Altar.

 Pe langa cei patru componenti ai Altar, Andy Ghost (voce), Theo Peter Jr. (bass), Levi (tobe) si D-Man (chitara), au mai fost pe scena Jussy, vocalistul trupei Protex, care apare si pe album pe La Noi si Jolt, descris de D-Man astfel "... e un prieten de-al nostru, nu a mai cintat si nu mai cinta cu nimeni... si-a cumparat de curand sampler si a fost si pentru el o provocare sa cinte, iar noi asteptam de mult pe cineva care sa ne ajute la capitolul asta, sper sa avem de-acum cat mai multe colaborarari, in special pe scenele mari, cu instalatie de sunet beton, unde sa merite o interventie de genu asta."

 Multumiri lui D-Man pentru pozele atasate si informatiile despre noul colaborator al trupei. Mai multe poze de la acest concert gasiti pe site-ul oficial Altar, www.altar.ro.

Autor: iQ666
Vezi galeriile trupelor: Altar

Data concert:  March 23, 2006  | 10 Comentarii  | 12912 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Altar - Lansare de album la Cluj

  • poate cineva sa imi spuna daca mai exista trupa CASH?cantau acum cativa ani buni in cluj.sau de unde as putea sa fac rost de ce cantau ei?ajutati-ma si pe mine...va rog.

    1. Posted by fata_verde | 25 Noiembrie 2006 12:21
  • salut...poate sa imi zica si mie de unde pot sa downlandez ultimul album al celor de la H8 ,adik un site ceva sau sa imi zica cineva un hub unde pot sa gasesc numai muzika rock atat starina cat si romaneasca?/

    2. Posted by sabyn_cta | 06 Decembrie 2006 00:16
  • Trupa este foarte buna.Sunt super Ok.Sa o tina to asa

    3. Posted by Horro | 20 Mai 2007 15:58
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte