concerte

Anneke van Giersbergen la Bucuresti

Anneke van Giersbergen la Bucuresti
TRUPE: Agua de Annique

Unul dintre cele mai asteptate concerte ale primaverii 2012 se anunta a fi cel al fostei vocaliste din trupa The Gathering, Anneke van Giersbergen. Anuntat de mult timp, a fost asteptat cu nerabdare, cel putin de acea parte a publicului pasionat de rock prezenta duminica seara in Silver Church Club.

Ajungand la fata locului la o ora apropiata de  inceperea show-ului, am fost surprinsi sa gasim foarte multa liniste la intrarea in club, spre deosebire de alte concerte unde coada formata se intindea pe cateva zeci de metri. Patrunzand in interior, am constatat ca impresia de afara nu era doar o intamplare, sala nefiind plina nici pe jumatate. Dupa ceva intrebari in stanga si in dreapta, am aflat ca cea mai mare parte a publicului bucurestean obisnuit cu rock-ul a preferat sa mearga la Arenele Romane, spre a asista la concertul organizat de unul dintre candidatii pentru Primaria Capitalei la urmatoarele alegeri. Tot prin intrebari am aflat si ca ora de incepere a concertului a fost decalata cu jumatate de ora, din cauza unor probleme organizatorice. Ne gandeam ca o sa inceapa cu vreo intarziere de doua ore dar, spre surprinderea noastra, totul a debutat la 21.30.

Mai intai si-au facut aparitia pe scena ceilalti component ai trupei, Anneke ramanand aproape de intrarea artistilor si concentrandu-se din plin asupra efortului ce avea sa urmeze. Dupa un scurt intro instrumental, a intrat la randul ei pe scena, in aplauzele publicului. A urmat aproximativ o ora si jumatate foarte agreabila, in care Anneke van Giersbergen a intretinut publicul cu timbrul sau binecunoscut si cu melodii aproape in exclusivitate din cariera solo. Sinceri sa fim, ne asteptam sa auzim mai multe piese din perioada The Gathering, dupa cum fusese anuntat prin avancronicile concertului. Din pacate am fost incantati doar cu Saturnine, restul pieselor fiind de factura mult mai recenta. Un moment interesant al serii a fost acela cand tobosarului i-a cedat una din tobe si a trebuit inlocuita. Anneke a salvat momentul facand glume iar apoi interpretand in maniera solo piesa Hey Okay, binecunoscuta de cei prezenti, care au cantat la unison. Solista a parut a nu fi tot timpul in cea mai buna forma, desi a zambit si a adresat vorbe calde publicului mai tot timpul. Aceasta a fost de fapt impresia de inceput, in partea a doua a concertului lucrurile evoluand spre mai bine.

Spectatorii, desi in numar relativ mic (poate un maxim de 300 de persoane), a fost destul de vivace, fiind alaturi de artista si de trupa pe tot parcursul concertului. Cert, multi si-au dorit sa auda mai mult din piesele vechi, au asteptat si au strigat in gura mare Strange Machines… si chiar daca dorinta nu le-a fost indeplinita, la final nu au parut foarte afectati. Cea mai mare forfota s-a inregistrat in fata scenei si pana spre jumatatea salii, cei aflati mai in spate preferand sa asiste linistit la specatcol si sa savureze cate o bere.

Dupa seria principala de  treisprezece melodii, trupa s-a retras de pe scena in aplauzele publicului, scandarile repetate ale numelui artistei avand ca rezultat un bis asteptat, de trei piese. Dupa ce ultimele acorduri s-au stins, a urmat celebra poza de grup si apoi retragerea in culise. Fiind duminica seara si totul terminandu-se la o ora la care se mai putea prinde metroul, clubul s-a golit relativ repede.

In mod placut, dupa ce a parasit trupa The Gathering, Anneke van Giersbergen a reusit sa-si mentina numele pe scena interantionala, mai intai prin Agua de Annique si apoi sub titulatura propriului nume. Din ce am putut observa, calendarul sau de concerte este destul de incarcat, aratand ca este un artist cu priza la public, si asta nu numai in tara natala. Ca o concluzie, un concert bun si o voce de referinta, care ar fi meritat cu siguranta un public mai numeros.
Vezi galeriile trupelor: Agua de Annique

Data concert:  April 22, 2012  | 0 Comentarii  | 3277 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Anneke van Giersbergen la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte