concerte

Apocalyptica (Stufstock, Vama Veche)

Apocalyptica (Stufstock, Vama Veche)
TRUPE: Apocalyptica

Iata ca Stufstock a ajuns la a sasea editie si a adus si anul acesta o trupa de interes pentru suflarea metalica din zona. Astfel, intre mare, plaja, 2 Mai si Vama Veche am reusit sa vad Apocalyptica pentru a doua oara. Am mai intrebat prieteni daca vin sa-i vada pe finlandezi si de cateva ori am primit raspunsul: „Dar i-am mai vazut, tu nu?”. „Ba da, tocmai de asta tin sa-i revad”. Amintindu-mi de impresia extraordinara pe care mi-o facusera la Bucuresti si avand inca in minte un album care mi-a placut la nebunie, recunosc ca am intrat in incinta festivalului avand ceva sperante.

Inceputul s-a facut in forta cu Refuse / Resist care instantaneu a scos din amorteala publicul, pregatindu-l pentru prima piesa de pe albumul lansat anul trecut, Grace, din punctul meu de vedere una din cele mai frumoase piese de pe album. Dinamica a continuat cu Somewhere around Nothing si Fight Fire with Fire, ca apoi finlandezii sa continue cu o piesa asteptata de multi (nu si de mine, recunosc), Nothing Else Matters. Desi cover-urile Metallica i-au adus in atentia multora, parerea mea este ca au piese proprii sau preluari din muzica clasica mult mai valoroase decat acestea si, sincer, as prefera sa aud mai multe din ultima categorie. Nemultumirea mi-a fost alungata de Ion, alta piesa superba, apoi de Life Burns!, Betrayal / Forgiveness si Bittersweet. In viteza si foarte thrashy (tharsh pe patru violoncele, suna tare, nu?) a fost Last Hope, din perspectiva mea cel mai bun si mai antrenant moment al concertului. Dupa Seek and Destroy, Inquisition Symphony si Enter Sandman (imi mentin parerea cu cover-urile, desi acest trio in forta a dat foarte bine) am avut incantarea de a asculta preluarea (si prelucrarea rock) dupa compozitorul norvegian Edvard Grieg, Hall of the Mountain King. M-a lasat fara cuvinte, atat pot spune. Bisul a fost unul singur, din nou un cover, Seemann; pacat ca nu a fost timp de mai multe.

Ce nu mi-a convenit: ma repet, prea multe piese cover care, desi atat de reusite in conceptia Apocalyptica, au fost abordate in detrimentul altor piese compuse de ei ce suna extraordinar. Mi-ar fi placut sa aud mai multe piese de pe Worlds Collide, dar pana la urma 3 din 15 este echitabil. Lipsa albumelor la standul de merchandise m-a lasat cu bani in buzunar; din fericire au avut tricouri si am profitat de asta. Lasand cele de mai sus la o parte, concertul a fost unul reusit. Fara sa ma marcheze cum a facut-o primul, probabil si din cauza duratei mai scurte, m-a impresionat prin prezenta scenica a Apocalypticilor, prin verva continua a lui Eicca, Perttu si Paavo care s-au alergat si duelat la piesele rapide sau au cantat cuminti, de pe scaunele tot in forma de violoncel, la piesele lente, prin sobrietatea continua a lui Antero, prin sunetul de calitate (cel putin in mijlocul multimii, unde am stat eu), prin jocul de lumini realizat la fix si, mai ales, prin ceea ce inseamna metal pe patru violoncele si o baterie. Foarte frumos.

 

Galerie foto Apocalyptica:

 


 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Apocalyptica

Data concert:  August 14, 2008  | 0 Comentarii  | 5558 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Apocalyptica (Stufstock, Vama Veche)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte