concerte

CELELALTE CUVINTE live la Bucuresti

CELELALTE CUVINTE live la Bucuresti
TRUPE: Celelalte Cuvinte

Se pare ca atunci cand este vorba despre una dintre cele mai valoroase trupe autohtone, care nu ajunge foarte des in Bucuresti, nici nu este nevoie de o promovare intensa a evenimentului pentru ca sala de concert sa fie plina. Asa se intampla si joi seara cand, cu ceva vreme inainte de ora anuntata, The Silver Church viermuieste de fani Celelalte Cuvinte, de la standul cu tricouri si CD-uri pana la scena, desi nimic n-a fost anuntat cu surle si tobe. Mai pot adauga: si desi concertul este pus astfel incat rockerii prezenti renunta la meciurile din calificarile Europa League pentru a fi alaturi de trupa preferata. Iar rock-ul si fotbalul deseori se suprapun.

 

 

La putin timp dupa orele 21 luminile se sting, iar scena este inundata de fum dens, despre care cu totii credem ca face parte din atmosfera, mai ales ca se potriveste cu instrumentala Stem ce deschide o seara frumoasa. Se pare insa ca si oradenii sunt deranjati de efectele fumigene, iar cererea vocalului Calin Pop de a fi oprite ramane fara ecou. Urmeaza doua ore si jumatate de muzica seducatoare, care trece de la simplitatea unor piese precum O sa am si Iarba prin par la complexitatea regasita in Neam blestemat, Lumea de apoi si La ceas tarziu; ce-i drept, majoritatea compozitiilor inclina catre aceasta latura, avand insa in acelasi timp acel farmec ce le face usor de retinut si fredonat, macar la refrene.

 

 

Cum anii de activitate sunt multi, playlist-ul este divers si echilibrat; albumele mai vechi sunt reprezentate prin Caracteruri, Asa e viata mea, Balanta, Spre care rai? si Nu-i vina mea, in timp ce ultimele compozitii aduc in fata Intre vise, Sfarsit, Se inchid si Tranzit. Cu aceasta ocazie mi se confirma observatia ca de acum inainte Fantana Suspinelor nu va mai avea in concert intro-ul recitat de Florian Pittis; chiar si asa, este una dintre cele mai „traite” piese ale serii. In fata publicului bucurestean, Calin Pop (chitara si voce), Marcel Breazu (bas, backing vocals), Tiberiu Pop (clape, backing vocals), Leontin Iovan (tobe) si Ovidiu Rosu (sunet) se simt ca intre prieteni, iar caldura cu care sunt primiti de admiratori se reflecta in modul in care trupa isi ofera muzica: expresiv, cu daruire, din suflet.

 

 

Pauzele dintre piese, pe langa aplauze frenetice, sunt deseori umplute de sacadatul „Cu-vin-te! Cu-vin-te!”. Este prima data cand vad The Silver Church plin pana aproape de refuz de un public ce canta totul impreuna cu formatia si care explodeaza la Daca vrei, ultimul cantec din program. Insistenta celor prezenti ii readuce pe artisti pe scena pentru Un sfarsit e un inceput (oare se putea fara ea?) si atat de realista si trista Zmeie, vedeta serii (fiind prezenta si in prima parte a concertului). Imi dau seama ca, desi asist cu mare placere la 150 de minute de muzica excelenta, tot simt lipsa atator alte piese. Unde sunt Comoara, sau Pasare de plumb, sau Armaghedon, sau Se lasa rau? Nu ma plang, ce se canta imi merge drept la inima, este doar o constatare.

 

 

Un singur defect gasesc unei seri altfel minunate: sunetul. Nu tot timpul, pentru ca la inceput este bun, ca si in diferite momente din concert. Dar sunt si altele nefericite, in care acesta este „murdar”, transformandu-se in zgomot. Inaltele clapei se aud uneori deranjant, iar la unele piese gajaie teribil (cred ca) statia de bas. Pacat, caci muzica Celelalte Cuvinte are nevoie de un suport clar pentru a fi redate toate acele detalii care o fac speciala. In rest, concertul este frumos si pus in valoare de cadrul intim in care se desfasoara, cu publicul aproape de trupa, dar fara sa o sufoce.

 

 

 

 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Celelalte Cuvinte

Data concert:  October 22, 2009  | 2 Comentarii  | 3274 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: CELELALTE CUVINTE live la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte