concerte

Concert Avatar, Eufobia si MG42

Concert Avatar, Eufobia si MG42
TRUPE: Avatar, Eufobia, MG42

Asa cum organizatorii au tinut sa precizeze cu ceva vreme inainte, concertul a inceput undeva foarte aproape de ora 21.00, chiar daca persoanele aflate in club puteau fi numarate pe degete. Primii au intrat pe scena MG42, o gasca death-trash care a facut furori la un jam session organizat de Morrison in acelasi Viking. Baietii suna promitator si ce mi-a placut la ei in mod deosebit a fost ca au cantat fara emotii, de parca si-ar fi petrecut toata copilaria pe diverse scene. In orice caz, MG42 e un nume de care probabil se va mai auzi.

 

Dupa ei, au urmat invitatii din Bulgaria. Pe numele ei Eufobia, trupa de melodic death metal a venit in Viking cu tot cu drapelul national si cu un entuziasm de invidiat. (Inainte de cantarea lor, am auzit pe langa mine diverse voci care sperau ca vor fi mai buni decat compatriotii lor de saptamana trecuta. Dupa cantare, aceleasi voci erau incantate de ce se petrecuse pe scena). Lipsiti de un vocal de baza, care ar trebui luat in considerare, totusi, cei trei componenti (Steff – bass, Blago – tobe, Niki – chitara) au "dat cu vocea" pe rand, incat la un moment dat mi-am adus aminte de corurile mixte din scoala primara, unde se canta pe voci. Baietii au atacat atat piese proprii - "Mud", "Maligna", "Silver Air" etc - dar au incercat si coveruri cum ar fi "Alma Mater" de la Moonspell (pe care, ca ascultator fidel de Moonspell, am apreciat-o ca fiind destul de slaba) sau "Orgasmatron" a celor de la Motorhead. Din reactia publicului as putea spune ca Eufobia nu a entuziasmat, dar a lasat o impresie buna.

 

Cat despre show-ul facut de Avatar, acesta a fost cu siguranta unul de nota 10. Intre timp se mai adunase si lume, astfel ca baietii au avut parte de o atmosfera pe masura valorii lor. Asa cum se intampla la fiecare intalnire cu aceasta formatie, si de data asta cuvintele care mi-au venit in minte ascultandu-i au fost: "meserie, nene!" Au cantat si piese cunoscute, au cantat si piese care vor aparea pe viitorul E.P.  - "Domino", "The Deepest Corner of The Mind", "Message on Skin", "Dying Bachus" si "Tentacles" - si care au sunat extraordinar, chiar daca oarecum diferit de linia obisnuita a "avatarilor". (Personal, "The Deepest Corner of The Mind" mi-a mers direct la inima). Coverurile alese de Avatar pentru seara de vineri au fost "Only for the Weak" (In Flames) si "Territory" (Sepultura), piesa pentru care am o simpatie deosebita si m-am bucurat foarte mult sa o aud in interpretarea lor. "Spune de turneu, spune de turneu!" ii soptea Coro lui Marius spre finalul cantarii, astfel incat o sa adaug si eu acum ca acest concert al lor a fost ultimul inainte de turneul european pe care il vor intreprinde in aprilie.


Asadar, o seara de metal adevarat, la care lumea a ajuns in cele din urma si cu sigurata n-a avut regrete dupa. Keep on rockin’ everyone!
Special thanx to Morrison si Marius (Avatar).


MG42

 

EUFOBIA

 

AVATAR

 

Vezi galeriile trupelor: Avatar, Eufobia, MG42

Data concert:  March 03, 2006  | 0 Comentarii  | 7651 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert Avatar, Eufobia si MG42

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte