concerte

Concert Marsyas & Let Me Dream

Concert Marsyas & Let Me Dream
TRUPE: Let Me Dream, Marsyas

Cum Maximum Rock, un festival asteptat cu destul interes in peisajul autohton a fost amanat catre o data necunoscuta, iar Let Me Dream erau una dintre trupele participante, desfasurarea concertului sustinut de finalndezi in Bucuresti se afla sub semnul intrebarii. Era greu de crezut ca acestia vor mai veni in Romania doar pentru concertul din Club A.

Se pare insa ca la ei profesionalismul are alte intelesuri decat pe plan mioritic, astfel incat Let Me Dream au anuntat ca in ciuda faptului ca nu mai au alt concert programat in Romania vor veni totusi sa cante in Bucuresti, ceea ce s-a si intamplat.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre trupa galateana Hathor, care a absentat motivand lipsa bateristului. In fine, doar intr-o formula redusa, concertul din seara zilei de 11 iunie a avut loc si s-a dovedit unul foarte reusit.

 


Marsyas

Ostilitatile au fost deschise de Marsyas, adeptii unui gotic metal, ce aduce pe undeva cu Crematory-ul anilor '90. Personal nu am agreat niciodata acest grup din cel putin doua motive: modalitatea de abordare a partii vocale si perseverenta de a se incapatana sa ramana in limitele unui stil muzical depasit. De data asta am remarcat un oarecare progres atat in interpretare cat si la voce, dar totusi Marsyas mai are mult de lucrat pana se va transforma dintr-un grup cel mult promitator intr-o trupa care sa aiba un cuvant de spus in underground-ul romanesc. Unele probleme aparute la sunet au facut ca show-ul Marsyas sa fie mai degraba unul mediocru, iar reactiile publicului au fost pe masura. Destul de putini au fost cei care au apreciat prestatia bucurestenilor, totusi Marsyas a avut rolul de a incinge atmosfera (la figurat, ca la propriu nu mai era cazul.).

 


Marsyas

Dupa sound check-ul de rigoare, cei 6 finlandezi care isi spun Let Me Dream au urcat pe scena clubului A, probabil cea mai mica scena pe care au cantat vreodata. Dar acest aspect nu i-a incomodat prea tare, pentru ca de la primele pana la ultimele acorduri intreg show-ul Let Me Dream a fost ca o explozie de energie, intensitatea cu care au cantat reusind sa o transmita si aproximativ celor 300 de persoane venite sa ii vada la lucru.

 


Let Me Dream

Abordand un metal situat la intersectia genurilor dark, gotic si black, muzica finlandezilor este una destul de originala si desi in mare parte necunoscuta publicului roman, acest lucru nu s-a vazut, oamenii reactionand extraordinar, ca si cum ar fi cunoscut foarte bine toate piesele trupei. Let Me Dream au prezentat compozitii incluse pe toate produsele lor discografice, dar si piese needitate si, in premiera, chiar o piesa absolut noua.

 


Let Me Dream


Alternarea secventelor agresive cu cele melodioase a prins foarte bine la public, la scurt timp dupa inceperea recitalului atmosfera devenind incendiara. S-a remarcat in mod deosebit vocalul Tuukka Koskinen, atat datorita calitatilor sale vocale cat si modului in care a cantat, comunicand permanent cu publicul. Sunetul ar fi putut fi mai bun, clapa suferind cel mai mult la acest capitol, dar atat poate instalatia din Club A.

 


Let Me Dream

Show-ul Let Me Dream a fost un adevarat succes, trupa reusind sa vanda chiar toate CD-urile cu care au venit la ei, fapt imbucurator avand in vedere cat de mult au cheltuit cu aceasta deplasare in Romania si cat de putin au recuperat. Sa speram ca ii vom vedea si altadata in conditii mai bune decat poate sa ofere Club A.

 


Let Me Dream

Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Let Me Dream, Marsyas

Data concert:  June 11, 2004  | 0 Comentarii  | 5518 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert Marsyas & Let Me Dream

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte