concerte

Hatework Fest II 2008

Hatework Fest II 2008
TRUPE: Amon Din, Belphegor, Grave, Loudrage, Necrovile, Nile

Bucuresti, bulevardul Iancu de Hunedoara, Studio Martin. Am ajuns acolo la ora 17:30 crezand ca am intarziat, caci nu vedeam pe nimeni afara. Surpriza mi-a fost mare atunci cand am aflat ca urmeaza o amanare de doua ore a inceperii festivalului, deoarece autocarul cu Belphegor, Grave si Nile era inca pe drum. Neavand ce sa fac si incercand sa ma ascund de caldura infernala, m-am alaturat prietenilor aciuati la umbra in parculetul de langa Studio Martin.


Initial ni s-a spus ca ora de incepere a concertelor este 20.00, insa dintr-un motiv sau altul, undeva in jurul orei 19.00, LOUDRAGE au intrat pe scena. Norocul a fost ca eram destul de aproape de Studio Martin si am ajuns sa prind a doua piesa a formatiei. Sala era destul de goala, insa baietii de la LOUDRAGE si-au facut treaba in conditiile in care publicul nu era foarte receptiv. Personal, nu mi s-a parut o formatie care iese mult in evidenta, insa le dau tot creditul pentru ca au cantat bine in ciuda caldurii infernale si a publicului rarefiat. Piesa de rezistenta a fost coverul AC/DCTNT.

 


Loudrage

 


Loudrage


Dupa prestatia celor de la LOUDRAGE, o alta formatie made in Romania si-a facut aparitia pe scena bucuresteana, si anume NECROVILE. Intre timp lumea a auzit de inceperea subita a concertului si s-au mai inmultit randurile. Cei de la NECROVILE au avut o prestatie excelenta. Nu e prima oara cand ii vad live, insa e prima ora cand pot sa spun ca sunetul a fost impecabil. Un lucru care m-a impresionat a fost brutalitatea tobelor, un lucru care confirma evolutia muzicala NECROVILE. Printre piesele pe care le-au cantat au fost: Rampage in the Crematorium, Intestinal Feast si The butcher's axe. Publicul, mai mult sau mai putin numeros, parea sa intre in ritumul impus de formatie si armata de plete devenea din ce in ce mai abundenta. Formatia a avut un show de nota zece lasand un zambet pe fetele noastre.

 


Necrovile

 

Playlist-ul NECROVILE:
1. Rampage in the Crematorium
2. Dripping Spleen
3. I Defile Your Buried Flesh
4. Intestinal Feast
5. Extreme Meal Dismemberment
6. Embalment in Gore
7. The Butcher's Axe
8. Unresting Carcass

 


Necrovile


 
Urmatorii prezenti pe scena au fost AMON DIN, din Serbia. Baietii nu m-au impresionat prin piesele pe care le-au promovat pe pagina oficiala myspace, asa ca ma asteptam ca totusi show-ul sa imi schimbe parerea. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat. Cu toate ca publicul se mai inmultise o data cu incheierea Necrovile, sarbii de la AMON DIN au lasat marea de oameni destul de reci.

 


Amon Din

 

 

Multime era, insa nu era receptiva la ceea ce incercau baietii sa faca. Sound-ul a fost intr-adevar bun, insa prestatia scenica si mai ales cea a vocalului parea seaca si fara pic de dedicatie. Poate acesta era motivul pentru care majoritatea publicului si-a gasit altceva de facut decat sa-i priveasca. Printre piesele pe care le-au cantat au fost Into the Mirror si When The Sky Is Bleeding. Cu tot subiectivismul de rigoare, tin sa mentionez ca AMON DIN au fost de departe cea mai putin cotata trupa la acest festival.

 


Amon Din

 


O data cu incetarea acordurilor Amon Din multimea a iesit din Studio Martin incarcand sa scape de caldura, dar afara era la fel de torid ca inauntru. Pe trotuarul din fata clubului sute de metalisti asteptau venirea autocarului care ii aducea pe Nile, Grave si Belphegor. In aer plutea o nesiguranta si multi speculau anularea concertului. Dupa aproximativ o ora de asteptat in strada, autocarul massive-music.pl si-a facut aparitia intampinat de urlete din partea fanilor. Multimea s-a adunat si imbulzit in fata intrarii in club, oamenii au fost nerabdatori sa vada formatiile pe care le-au asteptat atat timp. Astfel Nile, Belphegor si Grave au fost intampinati cu entuziasmul necesar al romanilor nerabdatori.

 

 

Asteptarea a meritat si dupa aproximativ 30 de minute cei de la BELPHEGOR s-au urcat pe scena si au inceput blast-ul satanic in fata a aproximativ 400 de metalisti. Piesa cu care au debutat in Romania a fost Goatchrist, moment in care publicul s-a dezlantuit. Nebunia a inceput sa creasca si astfel piesa dupa piesa, publicul devenea tot mai incins; prin urmare un fan al formatiei a inceput stage diving-ul, ajungand pe scena, unde a reusit sa se agite pentru un scurt timp alaturi de sonoritatile Stigma Diabolicum.

 

 


Belphegor

 

 

BELPHEGOR au facut un show incendiar pe gustul celor veniti sa-i vada, astfel publicul orientat spre partea mai black a metalului extrem si-a luat portia de adrenalina promovata de austriecii de la BELPHEGOR.

 


Belphegor

 

Playlist-ul BELPHEGOR:
1. The Goatchrist
2. Seyn Tod in Schwartz
3. Belphegor – Hell's Ambasador
4. Stigma Diabolicum
5. Swarm of Rats
6. Justine: Soaked in Blood
7. Lucifer Incestus
8. Bondage Goat Zombie

 


Belphegor


 
GRAVE au fost urmatorii artisti care au urcat pe scena pentru pregatirile de rigoare. Intre timp o parte din multime a iesit din nou din club pentru a se racori, astfel pana la inceperea concertului jumatate din public era din nou afara. GRAVE au inceput show-ul cu un death metal veritabil care a facut publicul cunoscator sa se incinga si mai tare.

 

 


Grave

 

 

Pe masura ce piesele curgeau, atmosfera devea tot mai intensa pentru cei veniti sa savureze Soulless sau Bloodpath in varianta live. Pe la mijlocul concertului din ce in ce mai multi metalisti au iesit afara, ba de caldura, ba sa vorbeasca cu baietii de la Nile care se perindau pe afara. Alte piese pe care GRAVE le-au daruit publicului din Studio Martin au fost You'll Never See si Deathstorm. Din nefericire n-am putut sa fac rost de playlist-ul celor de la Grave si doar aceste 4 piese mi-au sunat cunoscute.

 

 


Grave

 


Headliner-ii festivalului au aparut pe scena. NILE au fost din nou intampinati cu strigate si multa nerabdare. Nerabdare alimentata de pauza lunga pe care baietii au luat-o pentru a ne pregati un sound excelent. What Can Safely Be Written a fost piesa cu care a demarat un show extraordinar. Publicul foarte receptiv urla versurile pline de simbolism egiptean, iar pletele transpirate zburau in aerul torid din incapere. In momentul in care piesa Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks si-a facut auzita prezenta, majoritatea publicului a inceput sa se dezlantuie si parca intreaga incapere se zguduia si se misca haotic. Au urmate piesele Cast Down the Heretic, Ithyphalic si Laying Fire Upon Apep, momente in care n-am mai putut fi observator si am participat la atmosfera apocaliptica care se instalase in jurul meu.

 

 


Nile

 

 


NILE au incheiat seara cu Black Seeds of Vengence, o piesa pe care majoritatea fanilor, printre care ma aflu si eu, o adora si pe care o asteptau cu nerabdare. Dupa terminarea showului publicul extaziat a insistat un bis dar baietii de la NILE nu ne-au facut aceasta placere, desi au coborat de pe scena salutandu-si fiecare fan ramas dupa concert.

 

 


Nile

 

 

 Playlist-ul NILE:
1. What Can Safely Be Written
2. Sacrifice Unto Sobek
3. The Black Flame
4. Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks
5. Cast Down The Heretic
6. Ithyphalic
7. Sarcophagus
8. Laying Fire Upon Apep
9. Lashed to the Slave Stick
10. Annihilation of the Wicked
11. Black Seeds of Vengence

 

 


Nile

 

Organizatorii Hatework ne-au adus in Romania un trio excelent: Nile, Grave si Belphegor, si in ciuda tuturor dificultatilor s-au descurcat de minune si au rezistat pana la finalul serii la fel de profesionisti cum ne-am obisnuit. Prin aceasta doresc sa le transmit felicitarile mele pentru profesionalismul de care au dat dovada atunci cand situatia a scapat de sub control – tineti-o tot asa!

 
A big thanks goes to Fabritio and Punchy for making this evening possible! See you on the road!

Autor: Thrudr
Vezi galeriile trupelor: Amon Din, Belphegor, Grave, Loudrage, Necrovile, Nile

Data concert:  September 10, 2008  | 16 Comentarii  | 5903 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Hatework Fest II 2008

  • kiss ass

    1. Posted by vasile | 10 Septembrie 2008 18:55
  • Thrudr, felicitari pentru cronica. Si scuze tipei peste care am cazut de pe scena:))

    2. Posted by `fanul ce s-a agitat pentru un s | 10 Septembrie 2008 20:47
  • m-am fotografiat cu cei de la Grave si Nile :)

    3. Posted by izghitu | 11 Septembrie 2008 09:36
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte