concerte

HELLOWEEN si GAMMA RAY: Hellish Rock Part II la Bucuresti

HELLOWEEN si GAMMA RAY: Hellish Rock Part II la Bucuresti
TRUPE: Gamma Ray, Helloween

Daca inceputul lunii martie a fost unul in forta, cu doua trupe de calibru din aria extrema (Absu si Deicide), data de 16 a lunii anunta sa ne mai linisteasca cu un concert de power metal cu celebrele trupe germane Gamma Ray si Helloween, aflate in plin turneu mondial (Hellish Rock Tour Part II). Pentru mine, Gamma Ray urma sa fie o premiera, in timp ce pe baietii de la Helloween urma sa ii revad pentru a3-a oara, primul contact live cu trupa fiind in 2006 la Sala Polivalenta, un concert incredibil la vremea aceea, unde toti fanii au ramas uimiti de prestatia excelenta a trupei. Fiind organizat de Maximum Rock, emblema lui Nelu Brandusan, concertul s-a desfasurat pe celebrele Arene Romane, dar nu in aer liber, ci intr-un cort inchis din cauza vremii destul de instabile. Am ajuns la fata locului cu o mica intarziere si din pacate acest lucru m-a costat pierderea recitalului Shadowside, o trupa braziliana de heavy metal.

Dupa o pauza foarte scurta, pe scena a urcat trupa celebrului chitarist/vocal, Kai Hansen. Asa, ca o scurta lectie de istorie pentru cine nu stie, Kai Hansen a fost, alaturi de Michael Weikath, membru fondator Helloween, alaturi de care a stat pana in anul 1989 cand a decis sa paraseasca formatia din cauza oboselii acumulate in timpul lungilor turnee, imediat dupa aceea formand Gamma Ray. Concertul a inceput cu prima piesa de pe albumul Power Plant (1999) si anume Anywhere in the Galaxy urmata de Men, Martians and Machines. Tin sa precizez ca sunetul a fost ireprosabil pe tot parcursul show-ului, lucru ce a ajutat extraodinar ambele trupe. Dupa primele 2 piese publicul i-a rasplatit cu o ploaie binemeritata de aplauze, iar Kai, un tip foarte glumet de felul lui, ne-a transmis: "We've come to kick some ass...Yours? ". Au continuat cu piesele Spirit si Gamma Ray, si, avand in vedere ca si ei au un material proaspat scos pe piata, un EP intitulat Master of Confusion, formatia a interpretat cele 2 piese ale acestui produs, intitulate Empire of the Dead si Master of Confusion. Punctul culminant al showului a fost cand au cantat celebra piesa Future World (Helloween), publicul cantand alaturi de ei pana la sfarsit. Concertul Gamma Ray s-a incheiat cu melodia To the Metal, dar au revenit la bis si, spre deliciul fanilor au terminat recitalul cu Send Me a Sign.

PLAYLIST GAMMA RAY:
Anywhere in the Galaxy
Men, Martians and Machines
The Spirit
Gamma Ray (cover Birth Control)
Master of Confusion
Empire of the Undead
Empathy
Rise
Future World (preluare Helloween)
To the Metal

Bis:
Send Me a Sign

Nu a durat mult si scena s-a eliberat pentru capul de afis al serii, Helloween. Plini de entuziasm au urcat pe scena Andi Deris (voce), Michael Weikath (chitara), Sascha Gerstner (chitara), Dani Loble (tobe) si sufletul trupei, energicul basist Markus Grosskopf. Startul s-a dat cu mult promovata piesa de pe noul CD, Nabatea, si au continuat in forta cu binecunoscuta Eagle Fly Free care i-a facut pe cei din public sa cante refrenul alaturi de ei.
Au mai urmat piese noi ca Waiting for the Thunder, Live Now! si frumoasa balada Hold Me in Your Arms. Ca la fiecare concert, Dani Loble ne-a oferit un incredibil solo de tobe, desprins exact din concertele anilor '80, pe care multi dintre noi am avut ocazia sa le vizionam pe casete. Bineinteles ca nu s-a neglijat deloc nici perioada de glorie si melodii ca Power, Steel Tormentor, If I Could Fly au facut ca publicul sa o ia razna si sa aplauze frenetic la sfarsitul fiecarui "hit". Am vut parte de 2 bis-uri, primul fiind compus din recenta Are You Metal? , urmata de mult asteptata melodie Dr. Stein si cel de-al doilea compus dintr-un foarte bine gandit medley alcatuit din Halloween/How Many Tears/Heavy Metal (Is the Law). La sfarsitul concertului pe scena au venit toti membrii Gamma Ray pentru a interpreta impreuna celebra piesa I Want Out. In acest fel a luat sfarsit un concert absolut incredibil care a beneficiat de toate mijloacele de a decurge totul ceas.

Inainte de a incheia aceasta cronica vreau sa spun doar ca pana acum am avut ocazia sa mai vad de-a lungul anilor trupe germane ca Accept, Scorpions, Doro, Dew Scented, Holy Moses, Blind Guardian etc. Fiecare din aceste legendare trupe nu a sunat altfel decat foarte bine si toate aceste lucruri se datoreaza muncii grele depuse pentru a atinge un nivel. Inchei doar prin a spune ca noi mai avem extraordinar de multe de invatat.

Playlist Helloween:
Nabataea
Eagle Fly Free
Straight Out of Hell
Where the Sinners Go
Waiting for the Thunder
Steel Tormentor
Drum Solo
I'm Alive
Live Now!
Hold Me in Your Arms
If I Could Fly
Hell Was Made in Heaven
Power
Bis 1:
Are You Metal?
Dr. Stein
Bis 2:
Halloween/How Many Tears/Heavy Metal (Is The Law)
I Want Out
 
Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Gamma Ray, Helloween

Data concert:  March 22, 2013  | 0 Comentarii  | 2972 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HELLOWEEN si GAMMA RAY: Hellish Rock Part II la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte