concerte

Kaliakra Rock Fest - Kavarna

Kaliakra Rock Fest - Kavarna
TRUPE: Heaven and Hell, Manowar, Motörhead

"Rock la Kaliakra Fest sau cum am devenit corespondenti Metalfan"

Salutare, lume. Suntem Cristina si Cristi, si, din 'simpli' forumisti, ne-am trezit pe nepusa masa corespondenti Metalfan pentru festivalul rock de la bulgari, Kaliakra, din 28-30 iunie. Investiti cu puteri jurnalistice de Cynyc, ne-am postat voiniceste chiar sub nasul unor trupe precum: Heaven and Hell, Motorhead si mult-asteptatii Manowar si am tras in poza cam tot ce a miscat pe scena.

Ca sa incepem cu inceputul, organizarea bulgarilor cam bate tot ce-avem noi pe-aici. Festivalul a avut loc pe stadionul din Kavarna, cu un camping in apropiere, majoritatea roacherilor fiind cu cortul. La intrarea in stadion erau de toate: mici la gratar, bere ieftina, tricouri si merchandise, insa cu un mare minus la toaletele ecologice, care nu prea faceau fata la afluxul de populatie. Accesul pe stadion s-a facut in fiecare seara la timp, fara prea mare aglomeratie, totul la modul civilizat, roacherii bulgari fiind foarte relaxati si pasnici. Am vazut lume cam de toate varstele, in toate culorile si trecand prin toata gama de fitze, de la vampe gotice sau lesbiene puse pe facut show in public la oameni cu copiii dupa ei, imbracati cu tricouri metaliste.

In fiecare seara au fost cate doua trupe bulgaresti in deschidere pentru headlineri, cam greu de urmarit pentru noi, puteau sa cante in chineza si am fi priceput acelasi lucru. Adica nimic. Publicul parea insa destul de entuziasmat, de unde se poate deduce ca erau ceva somitati locale. De remarcat, totusi, vocalista unei trupe ce a deschis in a doua zi pentru Motorhead, cu un timbru al vocii mai potrivit pentru un barbat, dar foarte buna ca prezenta scenica.

Headlinerii din prima seara au fost Heaven and Hell, insemnand Black Sabbath cu Ronnie James Dio la voce. S-a vazut imediat ca sunt cine sunt, adica oameni cu o cariera muzicala impresionanta in spate. Decor interesant, putine fitze, tehnica impecabila, jocuri de lumini, show excelent. Dio a cantat cat l-au tinut plamanii (am auzit si impresii cum ca n-a fost chiar ca pe vremuri, dar tot a sunat demential), iar Tony Iommi si tobarul Vinny Appice si-au aratat clasa cu cateva solo-uri, la care cei mai multi dintre noi au ramas cu gura cascata. Butler, stapan pe bassul sau, isi misca degetele cu o viteza infernala. Pe scurt, publicul a stiut sa-i sustina vreme de o ora jumatate, iar seara a facut toti banii. S-au cantat piese de pe albumele Black Sabbath cu Dio la voce (Die Young, care a fost senzationala, Children of the Sea, Heaven and Hell, Neon Nights), dar si o piesa inclusa pe albumul Black Sabbath-the Dio Years: Shadows of the wind.

Heaven And Hell:

 

 

 

 

 

A doua seara a fost randul Motorhead sa intre in forta, cu un Lemmy in vana, ca de obicei, si cu un tobar, Mikkey Dee, care parea o caracatita cu coate, asa de repede pocnea in zecile de tobe care-l inconjurau. Harmalaie atat de mare facuta de numai trei oameni nu cred ca s-a mai pomenit, sunetul a fost destul bun, desi vocea lui Lemmy nu se distingea intotdeauna foarte clar. S-a auzit insa tare: "Hello, we are Motorhead and we play rock'n'roll". Si da-i cu rock'n'roll toata seara. N-au lipsit piese precum: Sacrifice - cu un solo de tobe demential, Iron Fist, Killed by Death, Going to Brazil sau Metropolis. Spre final, dupa un moment acustic (The Whorehouse Blues), cu Lemmy cantand la muzicuta, au bagat mult-asteptatul Ace of Spades si au incheiat apoteotic cu Overkill.

 

Motorhead:

 

 

 

 

 

 

Ultima seara a festivalului i-a avut in deschidere, pe langa obisnuitii bulgari, pe HolyHell, o trupa de care nu auzisem, dar cu o tipa faina la voce si cu un look inspre gothic, plus ceva keyboards pentru atmosfera. Nitel de show off, dar destul de ok ca trupa de deschidere pentru Manowar. Si, ca tot am ajuns la atractia festivalului, au urmat vreo trei ore si ceva de Manowar, sa se sature tot poporul metalist prezent pe stadion in numar chiar foarte mare.

Pentru fani, Manowar kill. Pentru cei care au venit sa asculte muzica buna, Manowar sunt o trupa care stie sa faca show, dar uneori exagereaza. Explicatia poate consta si in faptul ca se filma pentru un DVD "Live in Bulgaria", cum s-a si anuntat, de altfel, spre deliciul fanilor lipiti de gardurile dinspre scena. Prima ora a fost, pentru ne-fani, destul de plictisitoare, cu ceva solo-uri de chitara care aduceau mai mult a scartaieli, invitari ale publicului sa se dezlantuie (ceea ce a si facut) si, in general, mult show off. Apoi alte doua ore de spectacol, cu jocuri de lumini, public in delir (un stadion aproape plin, inclusiv la tribune) si multa atitudine din partea DeMayo & compania. S-au cantat piese precum: Manowar, Kings of Metal, Each Dawn I Die, The Gods Made Heavy Metal, Kill With Power, Heart of Steel, Thor, Warriors of the World United, Hail and Kill.
Un moment special a fost atunci cand un fan a fost invitat sa cante pe scena alaturi de Manowar, dandu-i-se chitara lui Karl Logan drept cadou, un tricou (avea tricou cu Maiden pe el si i s-a spus ca are "the wrong T-shirt") si un rand de fete semi-dezbracate din public pentru "inspiratie". Omul n-a fost chiar asa de inspirat, a inceput sa cante Metallica pentru a pune chitara la treaba, apoi i s-a permis sa cante "The Gods Made Heavy Metal" (cu un sonor mult mai incet fata de trupeti) pe o scena intesata de lume, gagicile luate din public facand show, spre deliciul asistentei. La final, s-a cantat imnul Bulgariei (pe fundal de lumini  alb-rosu-verde) si au fost adresate multumiri primarului din Kavarna, care s-a ales si el cu o chitara cu autografe. N-am uitat nici noi sa insfacam tricouri Manowar gratis, oferite celor veniti din afara Bulgariei, o buna strategie de marketing. Dupa ce trupa s-a retras, au inceput artificiile, unele dintre cele mai frumoase vazute pana acum.

 

Manowar

 

 

 

Incheiem aici relatarea evenimentelor, au fost ochii si urechile Metalfan la Kaliakra Rock Fest Cristina Andrei si Cristian Baita. Multumiri speciale Metalfan, pentru ocazia oferita si lui Pancu, pentru extra-poze. Rock on!

 

 

 

Heaven And Hell

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Motorhead:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Manowar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: C
Vezi galeriile trupelor: Heaven and Hell, Manowar, Motörhead

Data concert:  June 28, 2007  | 6 Comentarii  | 10004 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Kaliakra Rock Fest - Kavarna

  • demential!!am fost la razboi chiar in primul rand!fantastic...ma refer la Manowar!
    hail

    1. Posted by valkyr | 06 Iulie 2007 10:52
  • A fost o experienta de vis...am fost doar la heaven and hell si motorhead si pot spune ca au fost 2 dintre cele mai tari concerte la care am participat pana acum......la heaven and hell am fost atat eu cat si prietenii mei dezamagiti de sunet (sunetistul chiar si-a batut joc de noi)....in schimb spectacolul a fost maxim......la motorhead nu am nimic de reprosat....nu sunt mare fan dar oamenii au rupt norma....bestial......sper ca in viitor sa se organizeze si la noi festivaluri de genul asta pt ca nu vreau sa mai merg la bulgari.......nu mi-a placut deloc....sincer mi s-a parut foarte prost organizat....cam multa tziganie.....in fine....concertele au contat

    2. Posted by dude | 06 Iulie 2007 11:21
  • Si eu am fost la Manowar, tot in primele randuri. Nu cred k voi mai vedea ceva asemanator vreodata. A fost mai mult decat pot descrie cuvintele.H&K

    3. Posted by Neumann Marius | 06 Iulie 2007 19:35
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte